Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 392
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София - Варна - Бургас
Мили мали и хомеопати, кажете нещо за засилване на имунната система на дете на 1 год. и 7 месеца... Чела съм доста за клеевата тинктураа, но ще не смея да я приложа! Според това което аз разбирам за нея е, че трябва да давам 3 по 2-4 капки дневно! Някой прилагал ли го е и има ли ефект? Колко време може да продължи това?
В момента ми каза личната да давам Есберотокс, но малката не го харесва  и го повръща.

ЕСБЕРИТОКС ®N таблетки   Количествен и качествен състав

1 таблетка съдържа: Лекарствено вещество:0,215 ml алкохолно-воден извлек (1:11), съответстващ на:Thujae Occidentalis Herba 2,0 mgBaptisiae tinctoriae Radix 10,0 mgEchinaceae purpureae / Echinaceae pallida Radix (1+1) 7,5 mg Екстрагент етанол 30 % (V/V)

Помощни вещества:Аскорбинова киселина, лактоза, магнезиев стеарат, макрогол, захароза.

Отговора е същият, както на Луда гъбка по-горе. Peace

# 571
  • София - Варна - Бургас
Да, и на мен ми е интересно в тази връзка има ли всъщност предозиране в хомеопатията, дори и да не е точно в общоприетия смисъл на думата, а нещо по-различно като проявление?  

- Може ли да се каже, че ниските потенции са по-лесни (или по-трудни) за антидотиране от високите или потенцията не е фактор?
И аз зададох този въпрос неотдавна и ми е интересно да разбера как стоят нещата!

* Да може да се намери хомеопатично лекарство, което при изпитване върху здрави доброволци да е довело до патологията, наблюдавана у пациента.[/color][/i]
Да разбирам ли, че може да не се открие такова лекарство, т.е. няма лекарства за всичко и/или за всеки (както е по-правилно да се каже)?

Има нещо, което ме човърка от известно време. Бях прочела в темата изказване, че всеки хомеопат (класически) ще назначи според своите знания хомеопатично лекарство, т.е. че, ако отида при няколко в даден период, ще ми изпишат различни лекарства или най-малкото е възможно това да се случи. Така индивидуалният подход в хомеопатията не се ли превръща в чисто и просто субективен такъв? Къде остава обективната оценка на състоянието ми, правилното хомеопатично лекарство за мен, т.нар. единствено, къде е истината всъщност?

Straw - Цялата тази материя, се изучава методично и задълбочено две и половина години в "Хомеопатичното общество" и не е предмет на този форум, който не е обучителен, а информативен.

Каквото и хо л-во да назначи всеки отделен класически хомеопат, то ще е повече или по-малко  подобно на индивидуалноста на пациента и патологията му, следователно повече или по-малко ще му помогне.
   Защото първият закон на хомеопатията, така както го е формулирал Ханеман, е: "Подобното лекува подобното". Така че, ние търсим най-близкото подобие, а не идентичното.
 До момента има доказани над 4500 хо л-ва, така че за всеки има "най-близкото подобие"
 Laughing

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 08:47 от Aleksander

# 572
Straw - Цялата тази материя, се изучава методично и задълбочено две и половина години в "Хомеопатичното общество" и не е предмет на този форум, който не е обучителен, а информативен. 

Аз си мислех, че и на Вас самия ще Ви е по-интересно да отговаряте на малко по-различни и не толкова тривиални въпроси. В случая не схващам къде точно е границата между "обучителен" и "информативен" според Вашите разбирания. Ако бях на Ваше място сигурно отдавна щеше да ми е писнало всеки ден по три пъти да обяснявам само за разликите между класическата и Боароновата хомеопатия, че се лекува човека, не болестта и т.н.

Вие сте споделял, че сте решил да се захванете лично с хомеопатия, тъй като не сте случили на добри хомеопати за Вашите здравословни проблеми. Нима тогава не е било по-лесно да пробвате с още един лекар - едва ли по това време не е имало поне един такъв добър специалист на разположение? Вие също сте проявявали интерес към тази наука, като дори сте стигнали по-далеч от мен, като сте я избрали за Ваша професия.

Е, аз лично нямам абсолютно никакво намерение да специализирам хомеопатия, но това не ми пречи да желая да се информирам по-добре. Не разбирам защо повечето лекари се дразнят, когато някой пациент иска да е по-информиран. Знам, че това няма да ме направи лекар и нямам никакво намерение да се самолекувам. Дори да приемем, че не трябва да проявявам любознателност и любопитство към тази наука, то как да разбера най-малкото дали даден лекар-хомеопат си разбира от работата и кой не, ако не съм поне малко информиран? Да се "ослушвам" само за доволни пациенти ли? Ми по тази логика сигурно трябва да избера така оплювания от "класиците" Марио, тъй като по негов адрес е пълно с положителни отзиви (друг е въпросът дали някои не са реклама).

# 573
  • София - Варна - Бургас
straw, видях и че сте фенка на боаронската "наука"  и на техният "метод" на анти-симптоматично предписване, но аз не бих искал да бъда вкаран в безплодни спорове за и против.  Peace

# 574
straw, видях и че сте фенка на боаронската "наука"...

Александър, учудвате ме! Как точно успяхте да стигнете до този извод!?

но аз не бих искал да бъда вкаран в безплодни спорове за и против.  Peace

Относно и този Ви извод, също не доумявам как точно решихте, че имам каквото и да било намерение да пораждам спорове!?

Имах сравнително високо мнение за Вас, но успявате все повече да ме разочаровате! Sad

Кръстил сте темата си "ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3", но за съжаление оставам с неприятното впечатление, че пишете тук единствено, за да ползвате форума като средство за реклама. Много се надявам да греша! Sad

Въпреки това не изключвам вероятността да сте добър хомеопат (а това все пак е може би най-важното), макар че като гледам как си вадите изводи, дано не е същото и като интервюирате пациентите си, тъй като, доколкото ми е известно, е от голямо значение хомеопатът правилно да разбере какво представлява пациентът и т.н.

Все пак Ви благодаря за това, че по някакъв начин допринасяте за популяризирането на класическата хомеопатия, в която аз вярвам.

# 575
  • София - Варна - Бургас
Как ли? Ами кликнете на линка, който ни препочъчвате,  и ще разберете...
... и си спестете личните нападки, не е добра атестация за Вас.
 Коректното е да спорим с аргументи а не да подменяме липсата им с епитети.

Приятна Неделя!

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 11:36 от Aleksander

# 576
Каква е цената на преглед при Хомеопат?
Все още не разбирам войната между Боаронската и Класическата хомеопатия?Боарон имат същите хомеопатични лекарства каквито се ползват и в класическата.

# 577
всеки си пишеееееееееееееееееееееееееееееееееее,без да чете
Как не ви стана ясно каква е разликата ooooh!

# 578
Зададох този въпрос защто бих искала да разбера дали и класически хомеопат може да предпише Боаронски лекарства?Исках да разбера също дали класическите хомеопати осъждат начина на предписване или самите лекарства на Боарон?

# 579
Искам да попитам Александър, дали акнето се повлиява добре от хомеопатията и ако да, моля те кажи ми за добър хомеопат в стара загора..Някъде също чух преди време и че целулита също може да се отстрани по подобен начин.Вярно ли е?

# 580
Как ли? Ами кликнете на линка, който ни препочъчвате,  и ще разберете...

Единственият линк, който до момента е пускан от мен в този форум е: http://www.homeopathybg.org
За него ли говорите?
Това е просто първият сайт, който ми изскочи в гугъл, докато отговорях на въпроса на човека, дето питаше дали с хомеопатия могат да се излекуват всички болести. Текстът, който намерих и копирах от там, ми се стори подходящ отговор на въпроса. Ако според Вас той не е бил точен, би било полезно не само за мен, но и за всички, ако ме коригирате.
Това, че споменах въпросния сайт ли ме прави "боаронец"!?!? Ако е така, то мога да кажа, че ме изумявате още повече с изводите си!   Shocked

Уморих се да правя беуспешни опити за смислена дискусия - явно е, че няма да се получи.  ooooh!

# 581
Зададох този въпрос защто бих искала да разбера дали и класически хомеопат може да предпише Боаронски лекарства?
Предписват, стига да са моноелементи.

# 582
Благодаря ти Вери   bouquet

# 583
Ще задам отново въпроса за даване на ХЛ на деца от 0 до 2 г.
В общия случай е много трудно да се уцели промеждутък от време, в който детето да не си вкарва нещо в устата в рамките на 2 часа или поне на 1 час, за да се спазят инструкциите за чиста уста. Да не говорим колко невъзможно е да се капне под езика  Crazy В тези случаи, действа или не действа ХЛ? Трябва ли да се повтарят серии, само защото нещо друго е попаднало в устата междувременно?

# 584
Цитат на: straw в Петък, 24 Юли 2009, 23:52
Цитат
* Да може да се намери хомеопатично лекарство, което при изпитване върху здрави доброволци да е довело до патологията, наблюдавана у пациента.
и
Цитат на Aleksander в Събота, 25 Юли 2009, 08:40  
Цитат
Каквото и хо л-во да назначи всеки отделен класически хомеопат, то ще е повече или по-малко  подобно на индивидуалноста на пациента и патологията му, следователно повече или по-малко ще му помогне.

Значи едно хо л-во може само да помогне (повече или по-малко), а в същото време, доколкото разбирам при изпитванията на хо л-ва, те водят до съответната патология (болестта, която са предназначени да лекуват, нали така)? Как може хем да помогне, хем да причини дадена болест? Мисля, че със straw искаме да си изясним ей такива елементарни неща, преди да вземем информирано решение относно избора си на хомеопат. Защото явно не е безопасно да се предписват хо лекарства, когато преценката на лекаря не е достатъчно правилна. Ще се радвам, ако някой ми даде малко светлина в тази насока (конкретните я ми въпрос в този пост), тъй като наистина не става въпрос за водене на каквато и да е война или навлизане в нечии знания и други лични пространства - просто съм притеснена дали ще мога да направя правилния избор. Всъщност вече се записах на класически хомеопат, но всичко мина много през пръсти и разбрах, че изборът ми е бил погрешен, въпреки многото добри отзиви за него в нета! Tired

Общи условия

Активация на акаунт