Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 432
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 260
  • в матрицата
Nial,  направо ми разби илюзията за хомеопатията......лечебната криза - всички хомеопати казват какъв добър знак е това... неправилно предписано лекарство, и най- вече" Ако не е сигурен в лекарството, то хомеопата не бива да го предписва" Аз до момента вече с 2ри хомеопат работя на метода - проба- грешка, който изобщо не ми допада, но ми се обяснява, че друг начин няма, и събирам най-различни лекарства, с надеждата следващото да е вярното,  НО явно не е така, нали???

# 1 261
Аз съм доста боса  в това, но за лечебната криза съм сигурна, че я има. В предни мои постове писах за ефекта от приема на предписаното ми конст.л-во, това как би се обяснило? Засилват се за час-два симптомите , които ме тормозят, и веднага след това се подобрявам и изчезват? Rolling Eyes
Не е само при мен така - Майка ми изхвърли силикон от окото с помощта на нейното си лекарство от д-р Гълъбов, а нито един очен хирург в България не даваше надежди , а и не смееха да оперират , за да махнат силикона!
Всъщност, дано не греша де Grinning след като принципът е да се лекува подобното с подобно, не е ли нормално първоначално да се позасилят симптомите? Последното ми изречение е по-скоро въпрос

# 1 262
Nial,  направо ми разби илюзията за хомеопатията......лечебната криза - всички хомеопати казват какъв добър знак е това... неправилно предписано лекарство, и най- вече" Ако не е сигурен в лекарството, то хомеопата не бива да го предписва" Аз до момента вече с 2ри хомеопат работя на метода - проба- грешка, който изобщо не ми допада, но ми се обяснява, че друг начин няма, и събирам най-различни лекарства, с надеждата следващото да е вярното,  НО явно не е така, нали???

Разбира се, ние сме жертва на много потискащи терапии, преди да стигнем до хомеопатията (повечето от нас са минали по този път) това предизвиква "разслояване" на случая и понякога този слалом е  наложителен, но като цяло съм забелязал че някои хомеопати криво са чели и криво са рабрали това което са прочели. При всички случай повредата не е във вашия телевизор, нито в хомеопатията. Слабото звено е винаги човешкият фактор - хомеопата.

Що се отнася до лечебната криза, тя въобще не е задължителна, по скоро е изключение. Не си го измислям аз - така казва самият Ханеман - 2ри параграф  Grinning

# 1 263
Възможно е

Цитат
Лечебната криза е резултат от неправилно съобразена с жизнената сила потенция
Интересно ми е това къде си го прочел.
Моята криза беше вследствие на прием на най-ниска потенция. Прости ми, но мисля, че не е вярно.

# 1 264
Всъщност, дано не греша де Grinning след като принципът е да се лекува подобното с подобно, не е ли нормално първоначално да се позасилят симптомите? Последното ми изречение е по-скоро въпрос
Не грешиш, лекарството усилва симптомите точно поради подобието.
Само че лечебната криза е един вид доста силно влошаване - поради недобре подбраната потенция импулсът на лекарството е по-силен от нужното.

И още нещо - ниските потенции може да побутнат нещо и при недостатъчно подобие, след което организма се справя сам. Става въпрос за остри случаи. Боаронци използват точно това, изписвайки симптоматично лекарствата. За да работи една средна или по-висока потенция, лекарството трябва да е много точно подбрано, иначе няма да влезе в резонанс с организма на човека, или ще предизвика някои по-изразени симптоми на лекарството (т.анр. доказване).

# 1 265
Аз съм доста боса  в това, но за лечебната криза съм сигурна, че я има. В предни мои постове писах за ефекта от приема на предписаното ми конст.л-во, това как би се обяснило? Засилват се за час-два симптомите , които ме тормозят, и веднага след това се подобрявам и изчезват? Rolling Eyes
Не е само при мен така - Майка ми изхвърли силикон от окото с помощта на нейното си лекарство от д-р Гълъбов, а нито един очен хирург в България не даваше надежди , а и не смееха да оперират , за да махнат силикона!

Ако потенцията в правилно подбрана то това засилване на симптоми е неосезаемо, или едва доловимо.

Ще се опитам да го обясня по просто и нагледно. Представете си жизнената сила, като пружина. Както Александър беше писал, целта на жизнената сила е да "изтласка" болестта впериферията на човека, от по важни към по маловажни органи и системи. Всяка пружина (жизнената сила) има еластичност, тоест свойство да възстановява първоначалното си положение.
Всяко движение от център към периферия е движение на възстановяване на здравето. Всяко движение от периферия към център е потискане или влошаване.

Представете си, че нещо пречи на нашата пружина да се разгъне докрай, да се върне в изначално състояние. Представете си едно метално топче, пред пружината. Пружината е натегната, но не може да изтласка топчето - т.е жизнената сила е разстроена, има напрежение в нея, но не може да извърши работа. Тогава даваме хомеопатично лекарство, което е в подобие с естеството на болестта. Това е все едно да натиснем тази пружина, да я свием още малко. Докато я свиваме, еластичността в нея се увеличава, напрежението също, потенциала също и когато спрем да натискаме, пружината се разгъва с тази увеличена еластичност и изтласква топчето (болестта). С каква сила ще натиснем пружината зависи от потенцията която подбираме. Ако натиснем прекалено леко пружината с прекалено ниска потенция, пружината няма да бъде стимулирана. Ако натиснем прекалено силно с висока потенция, можем да смачкаме пружината и тя да не може да възстанови изначалното си състояние. Ние подбираме потенция таква, която е остатъчно ниска за да не смачка пружината, но достатъчно висока за да я стимулира.
Както казах по горе всяко движение от периферията навътре е влошаване. Ако случайно не сме преценили правилно характеристиките на жизнената сила или пък не можем да правим това и в резултат сме подбрали по висока от необходимото потенция, ние свръхстимулираме жизнената сила (пружината) тя се свива, а щом се свива - това е движение към центъра = влошаване.

Коя е тази потенция която едновременно е достатъчно висока за да стимулира жизнената сила, но достатъчно ниска за да не я смачка или свръхстимулира?
Това се определя индивидуално за всеки случай, като се разгледа и изследва неговата конкретика.

По образно от това не мога да го обясня, а и все пак това е форум, не лекция по позология (науката за дозите в хомеопатията).
Надявам се да е полезно.

# 1 266
За Боаронци лекарството лекува, заради активната субстанция, която макар и разредена, все още я има до 12С. Следователно за един боаронец дори 30С е твърдце много и в него отдавана няма нито една молекула вещество и е трудно разбираемо как тази гола вода лекува.  Grinning Много от препаратите им в БГ дори не са налични в 30С. МАсовата практика е да се изписва 5-6С, 9С, 12С и най - много 15С да им се откъсне от сърцето.
Ами за един боаронец не знам колко трудно разбираемо, но за мен определено е, но пък съм усетил действието на хомеопатичните лекарства и въпреки до момента да не съм постигнал желаният резултат продължавам да вярвам че ще го постигна. На мен точно така ми бяха представени нещата от боаронеца при който преди ходих - че на практика ме лекува с "нищо". Подходих с недоверие, но за 20 дена проблема ми наистина беше решен, като ми бе обяснено че не е невъзможно този ми проблем да се появи отново в бъдеще. И ето че се появи, при което същият този човек започна луди схеми, които за жалост този път само влошиха състоянието ми, вместо да ми помогнат, та това ме накара да се разровя в интернет за да разбера за мечешката услуга която ми е направил първият път и ето ме тук вече от няколко месеца все още нерешил проблема си дори с класическа хомеопатия, но твърдо вярващ че "лекарството е някъде там". Продължавайки да пиша някак от самосебе си изникват въпроси, като поредният е дали ако най-накрая се намери точното лекарство в точната потенция, успее да повлияе на състоянието ми и се оправя, след време е възможно отново този проблем да се появи!? Или веднъж налучкано точното лекарство ще предотврати всякакви подобни бъдещи състояния!?

Suzza и при мен нещата взеха да се свеждат до налучкване, след като възможно най-подобното и според мен ми бе дадено в самото начало и оттам нататък уж все подобни караме но засега нищо като ефект (айде да не казвам нищо, но не е това което трябва). Предполагам Nial има предвид за високите потенции 1М и нагоре, че за тях не бива да се дават ако не е сигурен. То иначе...аз толкова приех досега при боаронеца и сега при класическия, че ако всичките тъй като не са били точните ми вредят по някакъв начин... #Crazy

# 1 267
Възможно е

Цитат
Моята криза беше вследствие на прием на най-ниска потенция. Прости ми, но мисля, че не е вярно.

Органон  Grinning

# 1 268
Възможно е

Цитат

Коя е най ниската потенция ?  Grinning

Иначе няма за какво да прощавам. Всичко е ОК. Нямам за цел някой да ме приема на доверие. Който се интересува - да чете, да учи, да трупа опитност - ще стигне сам до своите изводи. Аз само споделям моите

# 1 269
За Боаронци лекарството лекува, заради активната субстанция, която макар и разредена, все още я има до 12С. Следователно за един боаронец дори 30С е твърдце много и в него отдавана няма нито една молекула вещество и е трудно разбираемо как тази гола вода лекува.  Grinning Много от препаратите им в БГ дори не са налични в 30С. МАсовата практика е да се изписва 5-6С, 9С, 12С и най - много 15С да им се откъсне от сърцето.
Ами за един боаронец не знам колко трудно разбираемо, но за мен определено е, но пък съм усетил действието на хомеопатичните лекарства и въпреки до момента да не съм постигнал желаният резултат продължавам да вярвам че ще го постигна. На мен точно така ми бяха представени нещата от боаронеца при който преди ходих - че на практика ме лекува с "нищо". Подходих с недоверие, но за 20 дена проблема ми наистина беше решен, като ми бе обяснено че не е невъзможно този ми проблем да се появи отново в бъдеще. И ето че се появи, при което същият този човек започна луди схеми, които за жалост този път само влошиха състоянието ми, вместо да ми помогнат, та това ме накара да се разровя в интернет за да разбера за мечешката услуга която ми е направил първият път и ето ме тук вече от няколко месеца все още нерешил проблема си дори с класическа хомеопатия, но твърдо вярващ че "лекарството е някъде там". Продължавайки да пиша някак от самосебе си изникват въпроси, като поредният е дали ако най-накрая се намери точното лекарство в точната потенция, успее да повлияе на състоянието ми и се оправя, след време е възможно отново този проблем да се появи!? Или веднъж налучкано точното лекарство ще предотврати всякакви подобни бъдещи състояния!?

Suzza и при мен нещата взеха да се свеждат до налучкване, след като възможно най-подобното и според мен ми бе дадено в самото начало и оттам нататък уж все подобни караме но засега нищо като ефект (айде да не казвам нищо, но не е това което трябва). Предполагам Nial има предвид за високите потенции 1М и нагоре, че за тях не бива да се дават ако не е сигурен. То иначе...аз толкова приех досега при боаронеца и сега при класическия, че ако всичките тъй като не са били точните ми вредят по някакъв начин... #Crazy

Няма разлика между висока и ниска потенция. Независимоот потенцията лекарството влияе динамично на жизнената сила. Потенцията определя с каква сила ще бъде повлияна.

# 1 270
Nial, е късно прочетох или не на време... Tired и първата доза я дадох. Така или иначе дано има положителен резултат.

# 1 271

Няма разлика между висока и ниска потенция. Независимоот потенцията лекарството влияе динамично на жизнената сила. Потенцията определя с каква сила ще бъде повлияна.
По твоята логика всички неточно подбрани лекарства се доказват, което не е съвсем така.
Зависи от чувствителността на човека и степента на подобието. Някои много лесно доказват, на други просто нищо не се случва след приема им.

# 1 272

По твоята логика всички неточно подбрани лекарства се доказват, което не е съвсем така.
Зависи от чувствителността на човека и степента на подобието. Някои много лесно доказват, на други просто нищо не се случва след приема им.

Права си. Зависи от чувствителността и степента на подобието. Чувствителността е характеристика на жизнената сила, така както възприемчивостта и реактивността - Аджит Кулкарни. Говорим за едно и също нещо.

Нямам възможност да пиша всичко пространно. Това е все пак форум за редовия потребител на услуга, не за дебат между професионалисти, старая се да съм разбираем.

# 1 273
  • в матрицата
На мен ми изникна още един въпрос - колко време е нормално за определяне на точното лекарство, истинския хомеопат, правили това от 1то интервю? С 2 думи колко пъти да оставим хомеопата да се " поправи"  Mr. Green
И още нещо, казват ,че при бебета било най-трудно да се намери вярното лекарство - горе долу на коя среща с хомеопта, трябва да се " уцели" лекарството за бебе/дете

# 1 274
Nial, е късно прочетох или не на време... Tired и първата доза я дадох. Така или иначе дано има положителен резултат.

Всичко се случва в точното за него време, иначе не би се случило. Всичко което ни се случва е катализатор за нас самите, да разберем нещо, да развием нови качества и умения, да бъдем повече себе си. Така пише в дебелите книги. Аз им вярвам   bouquet

Не се изпълвайте със съмнение и притеснение. Всяка положителна мисъл и емоция е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт