Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 690
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 305
Колко продължава първичният преглед за бебе? И каже ми някои от въпросите, моля!

# 1 306
  • Пловдив
То май не зависи от това дали е бебе, дете или възрастен, а от сложността на случая...

При дъщеря ми, преди три месеца, първото интервю беше 2ч. и малко...
Пък тази хомеопатичка провеждала интервюта по час, както разбрах от познати....Значи сме доста сложен случай, май...

# 1 307
Хомеопатията може ли да помогне за болки в колената и гонартроза?

# 1 308
  • София - Варна - Бургас
Колко продължава първичният преглед за бебе? И каже ми някои от въпросите, моля!

Пак си е около 2 часа.

Например да сте подготвена с фамилната анамнеза.

# 1 309
  • София - Варна - Бургас
Хомеопатията може ли да помогне за болки в колената и гонартроза?

Може да облекчи болката и модалностите и, като влошаване от някои фактори, като промяна на времето и т.н. и да лекува, но само до там, докъдето патологията е обратима.

Ако етиологията е ревматична, може да помогне и мн. повече!

# 1 310
При нас беше около 2 часа.. като бяхме и аз, и таткото и двамата отговаряхме  Laughing Тони беше на 3м.
Въпросите бяха като започнеш с родословното дърво кой от какво е боледувал .. та до бременността, раждането как са протекли.. и всичко от живота на бебето Simple Smile .. колкото може да се каже за 3м .  Crazy

Ние си оправихме кашлицата.. обаче пак с туберкулин  newsm78 И не знам защо нищо друго не действа, даже МНОГО влошава нещата (имам предвид поне 3-4 ХЛ, не наведнъж разбира се.. ).. А туй направо като с магическа пръчка.. Пък нали не трябва да се приема често  Rolling Eyes
Обаче си имаме ново 20.. тамън оправихме кашлянето - и сме със счупена ръка .. в градината още 1вия ден като се върна и г-жата ми звъни на обед.. ортопеди, гипсове..  Tired

# 1 311
Изчетох всичко за повишената Т при деца и защо не трябва да се сваля.Досега винаги съм сваляла с Панадол или Нурофен,но от два месеца се насочихме към хомеопатия.В този период сега за пръв път вдига Т,явно е нещо вирусно,защото от няколко дена е със сополи и покашля леко(преслушаха я,гърдите са чисти).Обадих се на хомеопатичката ни,тя каза,че ако не е нещо спешно,ще ни види в понеделник.Детето е с 38,5,иначе е весела,играе си,не е отпаднала...Да,ама сега с тия грипове,знам ли дали до довечера или до утре няма да стане спешно?Та питането ми е,докато ни види хомеопатичката,какво да правя,ако нещо се влоши...примерно при Т над 39 да дам ли все пак Панадол,или само с компреси...С една дума да чакам детето само да се бори с вируса,или ако мога,да му помогна с нещо?Бабешки методи,знам ли и аз...Притеснена съм.
duhi_puhi,съжалявам за счупената ръчичка,дано заздравее бързо!

# 1 312
dani t , съветвам те при каквото и да е съмнение и притеснение от твоя страна да звъниш на хомеопата  Peace
Единствения начин да се излекуваме е нон-стоп да притесняваме хомеопатите си  Mr. Green
Не се притеснявай и при съмнение за влощаване състоянието на детето звънни където е нужно  Peace

# 1 313
  • Пловдив
Да питам и аз...
Ако предстои среща на детето с болен човек(няма да конкретизирам - настинка, грип, било и свински  Crazy ) Мога ли да дам предварително от конституцията? Ако това се прави така, колко време преди срещата?

# 1 314
Конституцията не се "лекува" преди всяка носеща риск среща.

Конституционално лечение се провежда с цел възстановяване на динамичното равновесие на човек като цяло, а това има "страничното действие" излекуване Grinning. Скоростта на възстановяване натози баланс е индивидуална при всеки човек и зависи от жизнената сила. Не можем да накараме жизнената сила да се адаптира със скорост по голяма, от нейната естествена склонност. Когато една топка се търкаля надолу по склона на хълм, няма смисъл да тичаме след нея и да я ритаме още повече да се търкаля.

Ако вече се провежда конституционално лечение, то САМО лекуващият ви хомеопат е компетентен да каже кога да приемете следваща доза лекарство.

# 1 315
  • Пловдив
Благодаря!
Единствената инструкция за поддържащото е да го давам, ако започне да се разболява, и то не при първото кихане  Mr. Green а когато видя, че няма много сили.
Просто ми беше интересно може ли да се ползва и превантивно при такава ситуация. Да се надяваме, че жизнената и сила е достатъчно добре в момента и да не допусне да се случи заразяване Simple Smile

# 1 316
И на мен ми е било винаги интересно защо трябва да чакаме едва ли не "до последно" .. въпреки, че колкото пъти сме чакали, винаги е ставало от зле по-зле.. А не се "хващат" нещата още в началото  Rolling Eyes
Т.е. когато виждам, че детето се разболява - защо трябва да чакам 3-4 дни (обикновено така са ми инструкциите  Crazy) .. и тогава евентуално да започваме с ХЛ .. вместо при първи признаци  newsm78

И още едно питане - мога ли да давам Ескимо примерно, тез омега 3-6 витамините?

# 1 317
И на мен ми е било винаги интересно защо трябва да чакаме едва ли не "до последно" .. въпреки, че колкото пъти сме чакали, винаги е ставало от зле по-зле.. А не се "хващат" нещата още в началото  Rolling Eyes
Т.е. когато виждам, че детето се разболява - защо трябва да чакам 3-4 дни (обикновено така са ми инструкциите  Crazy) .. и тогава евентуално да започваме с ХЛ .. вместо при първи признаци  newsm78

И още едно питане - мога ли да давам Ескимо примерно, тез омега 3-6 витамините?

Нещо криво са ви инструктирали, или криво сте разбрали, според мен  Grinning

Моята логика е такава. При равилно конституционално лечение или в състояние на здраве жизнената сила е в състояние да се справи сама. След като се справя сама, значи не е разстроена. Единствено разстроената жизнена сила произвежда симптоми, или казано по друг начин, симптомите са това, чрез което се изразява разстроената жизнена сила. Следователно, щом нямаме симптоми (жизнената сила е ОК и не даваме лекарство), логично е да дадем лекарство при първи признак (признака е симптом, нали  Grinning ). Разбира се едно единствено кихане не е причина да дадем ХЛ.

# 1 318
Здравейте. Искам предварително да се извиня ако не съм избрала най-подходящата тема за въпроса си. А той е: мога ли да смеся глицерин с етерични масла, което  да използвам като подхранващ и ароматизиращ разтвор без отмиване за косата си? И трябва ли да се добавя още нещо към подобен "балсам" и в какво съотношение? Искам да използвам естествени съставки за косата си, които да не я омазняват много като базовите масла, но  в същото време да я подхранват. Благодаря предварително Grinning

# 1 319
Да, не това е темата. Тук си говорим за хомеопатия.
Може би по добре би било в тема, която има нещо общо с козметика, тук например: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425452.0

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт