Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 593
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
В София наки лекари считат, че за изключително кърмено бебе и 2 седмици да не се изходи, ако няма други проблеми е ОК. При вас обаче не звучи да е така. Моят син беше така откак навърши една седмица та до след първоначалното захранване (т.е. 7-8 м). Само, че неговото нередовно изхождане вървеше ръка за ръка с някакви проблеми със зъбите и други разни. Хомепатът ни винаги ни е намирал точното лекарство, въпреки бързо променящата се картина (по 2-3 лекарства съм сменяла за 1 месец). Наистина си потърси добър класически хомеопат! Simple Smile
[/quote]
Моля да ми препоръчаш добър класически хомеопат в София. Моля пусни ми координати на лични. Не мога да гледам повече как ми се мъчи иначе винаги усмихнатото детенце.  Praynig
Предварително благодаря!  bouquet

# 1 396
  • София
Има риск да подведеш хомеопата(тъй като бебето не може да си каже) и да се състави грешна картина, от там и грешно лекарство.
От колко време продължава това? Обикновено със захранването такива проблеми изчезват. Аз бих пробвала да дам сокче, ако това продължава месец.(колкото и да отричам ранното захранване Sad) Но това си е мое мнение
[/quote]
Ами, за съжаление продължава повече от един месец Анди е изцяло на кърма, дори вода не иска да пие. А, и често казано хич не ми се иска още да я захранвам, че и колики има от време на време, но ако това ще и помогне. Не знам вече.
Благодаря за съвета! Hug

# 1 397
  • София
Здравейте,

имам следния въпрос. В четвъртък бяхме за първи път при лекар хомеопат. Главният проблем е, че детето ми от 2 месеца има хрема и кашлица, най-вероятно на алергична основа. След дълго интервю лекарката ни изписа Пулсатила 200C и Амел  след това за поддържащо лекарство. Дъщеря ми обаче в същото време пиеше Бронховаксом (имуностимулатор) като беше на 7 ден от 10 дневен курс. Лекарката ми каза все пак да вземем Пулсатилата, като след свършването на Бронховаксома и дадем още една гранула и след това да започнем Амел-а. Вчера беше последния прием от Бронховаксома, бях решила да изчакам до следващия ден и тогава да дам Пулсатилата т.е. днес. Обаче вечерта дъщеря ми изведнъж започна да плаче, направо да вика, че я боли ушенцето, не се успокояваше (оказа се свързано с растящ кътник). Дадох Нурофен и капнах капки и детето се успокой и заспа. През нощта се наложи да дам Панадол, защото пак се събуди със силни болки. Сега се чудя обаче - колко време след като съм дала панадол и нурофен мога да дам хомеопатичното лекарство?  Thinking

Друго нещо също се чудя - решила съм да се доверя на хомеопатията. Не искам да давам Панадол и Нурофен, но детето пищеше и се мъчеше. Ще може ли хомеопатията в такива случай да помогне бързо?

# 1 398
  • София
Ивон, до колкото знам хомеопатичните препарати действат с натрупване. Не мисля, че можеш да очакваш незабавен резултат, но нека да кажат по-компетентните мами.
Дано детенеце бързо се оправи! Hug

# 1 399
Здравейте.Две от децата ми са болни.Едното на 6г. вдигна Т в понеделник.Другото-на1г. и 6м. вдигна Т във вторник.Джипито каза за голямата, че ще ми направи налепи и ако Т продължава да дам аугментин.За малкото каза, че е от зъб Shocked, пълна глупост.И двете имат хрема и кашлят.Това което ме успокои беше, че са с чисти гърди.Два дена им правих компрес от извара на гърлото.За Т давах сминдух и само вечер парацетамол.За нослетата физиол.р-р с клеева тинкт., сребърна вода.За имунитет-сребърна вода, ехинацея и клеева тинкт.Голямата на третия ден нямаше Т, както и малката.Обаче на четвъртия ден и двете пак вдигнаха Т.Голямата 37.5 а малката 38.Заведох ги на дежурен лекар.Каза, че е вирусна инфекция.На голямата изписа Димекс(чувал едно-две хрипчета) и тантум верде за пръскане, малката била с по-чисти гърди.Каза 5дена да давам парацетамол, независимо под каква форма през 8ч.И аз почнах.Знам, че не трябва да се подтиска Т. но вече почвам да се плаша.Днес им е втория ден.Снощи закъснях с приема на малката с един час и имаше Т.Не я премерих, но беше около или над 38.
Имам позната стоматоложка, която кара курсове за хомеопатия.По телефона й обясних какво е състоянието им и тя ми изписа следното
за кашлица-Phosphorus 9ch; 5гр. през 3ч.
при болки и зачервено гърло- mercurius solubilis 9ch; 5гр. през 3ч.
сироп-Стодал
за температура-belladonna 9ch; 5гр. през 2ч., ако е над 38 може и през 20мин.
ferrum phosphoricum 15ch;  5гр. през 2ч.

Посъветвайте ме добри ли са тези хомеопатични и какво да правя с парацетамола.Сополите на малката не минават.Даже от леко гъсти пак стават като вода.Какви капки мога да й капя в нослето,освен клеев.тинкт. и физиолог. р-р?

# 1 400
Толкова много се пише тук и всеки път се обяснява, че е нужно само ЕДНО лекарство.  newsm12

По какъв ли начин е нужно да го обяснят хомеопатите? Това е боаронска комбинация.

# 1 401
Толкова много се пише тук и всеки път се обяснява, че е нужно само ЕДНО лекарство.  newsm12

По какъв ли начин е нужно да го обяснят хомеопатите? Това е боаронска комбинация.

Съжалявам, не съм прочела темата.Открих я снощи...прочетох само последните две страници.Нямах време да се запозная по-сериозно с темата.Хомеопатията тепърва я откривам....от 10 дни, преди това не съм давала нищо хомеопатично....така да се каже съм гола и боса.

# 1 402
Здравейте! Извинете ме, ако въпросът ми е тъп за повечето от вас, но не ми е ясно - как хомеопатията извършва диагностика? Т.е. "приема" ли провеждането на кръвни, ехографски, рентгенови или пък други, по-сложни изследвания или диагностиката се извършва по друг начин? Как всъщност разбирате къде е проблемът?  newsm78

# 1 403
  • Пловдив
Здравейте,

имам следния въпрос. В четвъртък бяхме за първи път при лекар хомеопат. Главният проблем е, че детето ми от 2 месеца има хрема и кашлица, най-вероятно на алергична основа. След дълго интервю лекарката ни изписа Пулсатила 200C и Амел  след това за поддържащо лекарство. Дъщеря ми обаче в същото време пиеше Бронховаксом (имуностимулатор) като беше на 7 ден от 10 дневен курс. Лекарката ми каза все пак да вземем Пулсатилата, като след свършването на Бронховаксома и дадем още една гранула и след това да започнем Амел-а. Вчера беше последния прием от Бронховаксома, бях решила да изчакам до следващия ден и тогава да дам Пулсатилата т.е. днес. Обаче вечерта дъщеря ми изведнъж започна да плаче, направо да вика, че я боли ушенцето, не се успокояваше (оказа се свързано с растящ кътник). Дадох Нурофен и капнах капки и детето се успокой и заспа. През нощта се наложи да дам Панадол, защото пак се събуди със силни болки. Сега се чудя обаче - колко време след като съм дала панадол и нурофен мога да дам хомеопатичното лекарство?  Thinking

Друго нещо също се чудя - решила съм да се доверя на хомеопатията. Не искам да давам Панадол и Нурофен, но детето пищеше и се мъчеше. Ще може ли хомеопатията в такива случай да помогне бързо?
Дано не греша, но имам някакъв смътен спомен, че пулсатилата при чувствителен тип може да даде проблем в ушите. Дано Алексантър или друг компетентен да се включи да каже.
Ти не държиш ли обратна връзка с хомеопата какво точно се случва след приема на ХЛ?  Rolling Eyes  Не знам как трябва да се постъпи в такава ситуация, ако проблема е от изписаното. Моята логика ме навежда на мисълта да се антидотира пръвото предписание и после да си вземе конституцията. Но това са си само мои си размишления. Най добре се обади на хомеопата ви да каже  Peace
Дано бързо мине!

# 1 404
  • София
cesari, benitta - Благодаря за отговорите!

benitta - Честно казано не ми беше хрумвало, че болката в ушенцето може да е от хомеопатичния препарат.  Thinking Във вторник вечерта бяхме на преглед при хомеопатката и в сряда следобед и дадох Пулсатилата. Но сутринта и в четвъртък и петък трябваше да довърша бронховаксома. Имаше намаление на кашлицата и малко на хремата, но реших да не звъня на хомеопатката все още, докато не дам пулсатилата в "чист" ден (когато вече съм приключила с бронховаксома) и се види вече истинския ефект. А вчера вечерта, когато започна болката в ухото беше късно и не ми беше удобно да звъня. Rolling Eyes Днес цял ден е била спокойна, не е имала никакви болки, но изглежда наистина ще е по-добре да се обадя на хомеопатката.  Peace

# 1 405
Ивон, за твое успокоение по-добре се информирай що е хомеопатия, трябва да разбереш основни неща Winkза да имаш основания да се довериш на този вид лечение.
На мен ми костваше доста усилия, за да свикна с мисълта, че трябва да изхвърля лекарствата от вкъщи, но за сега нашата хомеопатка когато сме болни, държим връзка или през два часа или когато е наложително. Добре е хомеопата да е запознат с цялостната картина при лечение. Не се притеснявам да и се обаждам.
 Hugуспех!

# 1 406
Моля да ми препоръчаш добър класически хомеопат в София. Моля пусни ми координати на лични. Не мога да гледам повече как ми се мъчи иначе винаги усмихнатото детенце.  Praynig
Предварително благодаря!  bouquet

Моят е в чужбина още 1 месе. Помоли Александър да ти прати координати на класически хомеопати в София.  Peace

# 1 407
Aleksander, кое прави толкова трудно предписването на точното хомеопатично лекарство при бебета и малки деца?

# 1 408
Здравейте,
Моля да ми препоръчате подходящ хомеопатичен препарат, който да помогне на 3 месечното ми бебе да се изхожда. Вече се видях в чудо с този проблем. Няма запек, но от повече от месец не се изхожда сама. Оставаля съм я 6 дни, за да видя, дали ще се изходи сама, но уви - НЕ. Изцяло на кърма е. Когато и помогнем с термометър изхожда голямо количство кашесто ако, с жълтеникъв цвят.
Моля за Вашата помощ! Hug Praynig
Здравейте cesari,
Стори ми се интересно, защото съм имала подобни проблеми. Така се "разрових" в профила ви и видях, че за скромните 3,5м вашето бебе е поело едно куфарче с лекарства:
оризова каша за подтискане на рефлукс(?) -това не е лекарство, но не е и кърма;
Инфакол - симетикон;
Лефакс - симетикон;
Еспумизан - симетикон;
Колийф - лактаза;
Биогайа - Lactobacillus reuteri Protectis;
Дуфалак - смес от лактулоза, галактоза, лактоза и фруктоза;
Витамин С;
Витамин D (като холекалциферол);
Глицеринови свещички за бебета - неясно какви;
Мотилиум - домперидон #Crazy;
Диснемар - стерилна морска вода;
Сребърна вода;
Употреба на ароматизирани пелени;
Мазане с А-derma Dermalibour след всяко къпане -лекарствена козметика - "безобидния" му състав намерих само в руските сайтове: екстракт от овес 3%, цинков оксид 7%, меден сулфат 0,2%, цинков сулфат 0,1% , глицерин 5%, обогатена маслена емулсия;
Ваксиниране с Пентаксим;
Тормозене с термометър;
Тормозене с Babyvac;
Климатик на 22 градуса - при чувствителни хора това има значение; също и дали ползвате ароматизатор за стая.
Как отслабнахте с 14 кг за 3 месеца? Диетата ви може да съдържа нещо, което детето не понася и то да предизвиква рефлукса. Сливите и крушите усилват коликите.
Част от лекарствата се предозират много лесно, други са ненужни, но с тях се поема и аптечна химия. Едно е направо противопоказно! Да не споменаваме, че има несъвместими комбинации.
Ако пак не ви се е прояснила картинката, отворете нова тема "Как тровим децата си, мислейки че правим най-доброто за тях". Обещавам да се включа с още по-дълъг пост.
За резултатите от цитонамазките ще намерите отлично обяснение в темата за ГНМ.
Позволявам си да ви посъветвам да спрете веднага а-дермата(сменете я с промита свинска мас, ако изобщо е нужно мазане). Пийте (вие, а не детето) чай от копър, кориандър или анасон, ще повлияе добре на детето.

# 1 409
  • София - Варна - Бургас
тони-бонбони

Цитат
Личната ни докторка е изкарала курс по Хомеопатия.Детето ми много често боледува,
  два месеца подред прави плевмония.Почти винаги с кашлицата има и спазми.Тя ми каза да го взема и да му давам на всеки трети ден по три зрънца,до свършване на опаковката.И Ехинацея по 5капко след хомеопатичното.

Тони, рецидивиращи пневмонии с Pulsatila не се борят! Peace

Общи условия

Активация на акаунт