Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 649
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София - Варна - Бургас
Ивон, до колкото знам хомеопатичните препарати действат с натрупване. Не мисля, че можеш да очакваш незабавен резултат, но нека да кажат по-компетентните мами.
Дано детенеце бързо се оправи! Hug

Не, не действат с натрупване, както е при алопатичните л-ва.

Ами просто вземете и му дайте Пулсатилата.

# 1 411
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Извинете ме, ако въпросът ми е тъп за повечето от вас, но не ми е ясно - как хомеопатията извършва диагностика? Т.е. "приема" ли провеждането на кръвни, ехографски, рентгенови или пък други, по-сложни изследвания или диагностиката се извършва по друг начин? Как всъщност разбирате къде е проблемът?  newsm78

Нищо от изброеното!  Laughing

Прави се двучасово хомеопатично интервю, като същевременно се наблюдават реакциите на пациента.

Хомеопатията не работи с алопатични диагнози, а и те често са противоречиви!

# 1 412
Александър, благодаря за отговора. Но моят ум не може да го побере все още, повтарям си, че лекувате човека, а не болестта, но нещо не мога да си променя още традиционното мислене. Мисля си, че понякога се налага някое такова изследване, няма ли риск хомеопатът да обърка нещо и то да доведе до сериозни последици за пациента, или пък всъщност дори да не обърка, просто да не е възможно да помогне?  Rolling Eyes Да вземем например хематом на главата. Нали е възможно ударът, причинил хематома, да е причинил и вътрешен кръвоизлив? Това в алопатията се доказва със скенер на главата, при това трябва да се направи веднага след удара, т.е. изисква спешна намеса. Как хомеопатията би разбрала, че има кръвоизлив и във възможностите й ли е въобще да го "поправи"?  newsm78 Или с такива инцидентни травми не се занимава въобще?

Още нещо - какво ще кажете за бременните? Лекувате ли бременни с хомеопатия? Чудя се, понеже нали се предписва лекарство, което е строго индивидуално. Обаче бременната не е "сам" индивид  Laughing - лекарството, изписано за нея няма ли да повлияе на плода, нали той все пак е отделно човече?  newsm78

# 1 413
Още нещо - какво ще кажете за бременните? Лекувате ли бременни с хомеопатия? Чудя се, понеже нали се предписва лекарство, което е строго индивидуално. Обаче бременната не е "сам" индивид  Laughing - лекарството, изписано за нея няма ли да повлияе на плода, нали той все пак е отделно човече?  newsm78[/b][/color]

От 3-та г.с. съм била само на хомеопатия и ако не беше тя, надали щях да имам това здраво бебе (и здравата му майка  Grinning) Бебето е изцяло зависимо от майката и в този смисъл, ако майка му е здрава във всяко едно отношение - и бебето е здраво; или ако майката има проблем - той неминуемо се отразява върху бебето...

# 1 414
При хомеопатичен преглед прави ли се някакъв друг вид преглед освен интервю?

# 1 415
Подробно интервю.  Simple Smile

# 1 416
При хомеопатичен преглед прави ли се някакъв друг вид преглед освен интервю?

Ако хомеопатът е с медицинско образование предимството е ,че ще те преслуша,ще ти погледне гърлото и лимфните възли-зависи от оплакванията.

# 1 417
потенция 10 М по-висока ли е от 200 СН

# 1 418
  • София
потенция 10 М по-висока ли е от 200 СН
мисля, че да

# 1 419
6С, 9С,12 С,15С,30С,200 С,1М,10 М, 50М,СМ....

# 1 420
6С, 9С,12 С,15С,30С,200 С,1М,10 М, 50М,СМ....

Мерси!

# 1 421
  • София - Варна - Бургас
Толкова много се пише тук и всеки път се обяснява, че е нужно само ЕДНО лекарство.  newsm12

По какъв ли начин е нужно да го обяснят хомеопатите? Това е боаронска комбинация.

...още 100 години! и за едно единствено хо л-во, и за това, че високата Т. е мн. добра реакция след приемане на хо л-во.  Laughing

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 13:01 от Aleksander

# 1 422
Като се заговори пак за потенции, имайки предвид следното казано от Александър:

класическите хомеопати в голяма степен знаят какво, как и защо предписват, дори и какво да се очаква и за това най-често използваме 200С и 1М. Когато се потвърди доброто лечебно действие и потенцията "изчерпи" действието си, тогава вече може да се вдигне до 10М или 50М.

любопитно ми е възможно ли е ако е предписана потенция 200C и тя не е повлияла, да се даде потенция 1М от същото лекарство и тя да даде очакваният добър ефект и от 200C!? Или ако организма не е реагирал на потенция 200C, то значи лекарството просто не е правилното и каквато и по-висока потенция да се даде няма да има резултат!?  Thinking

# 1 423
  • София - Варна - Бургас
Александър, благодаря за отговора. Но моят ум не може да го побере все още, повтарям си, че лекувате човека, а не болестта, но нещо не мога да си променя още традиционното мислене. Мисля си, че понякога се налага някое такова изследване, няма ли риск хомеопатът да обърка нещо и то да доведе до сериозни последици за пациента, или пък всъщност дори да не обърка, просто да не е възможно да помогне?  Rolling Eyes Да вземем например хематом на главата. Нали е възможно ударът, причинил хематома, да е причинил и вътрешен кръвоизлив? Това в алопатията се доказва със скенер на главата, при това трябва да се направи веднага след удара, т.е. изисква спешна намеса. Как хомеопатията би разбрала, че има кръвоизлив и във възможностите й ли е въобще да го "поправи"?  newsm78 Или с такива инцидентни травми не се занимава въобще?

Още нещо - какво ще кажете за бременните? Лекувате ли бременни с хомеопатия? Чудя се, понеже нали се предписва лекарство, което е строго индивидуално. Обаче бременната не е "сам" индивид  Laughing - лекарството, изписано за нея няма ли да повлияе на плода, нали той все пак е отделно човече?  newsm78

Хомеопата веднага ще извика бърза помощ и докато я чакат... ще даде подходящото за случая хо л-во за първа помощ, което често свършва мн. по-добра и по-важното: по-бърза работа, от това да я мъкнат по скенери. Не че скенера, а още по-добре ЯМР са излишни - напротив!

Ще дам и следният пример: 82 годишна жена, лежи с хемипареза вследствие мозъчен инсулт, вече 10-ти ден в една прочута частна клиника. На системи, най-модерни алопатични л-ва, но лекарите безпомощно предупреждават дащерята дя очаква най-лошото... Тогава се свързват с мен, и след анализ на случая давам на дъщерята хо л-во в ... малка бутилка минерална вода. Тъй като контрола там е мн. стриктен, дъщеря и ще каже че това е "светена вода". Тайно от лекарите капва в устата на майка си няколко капки и... чудото става. След два дни я изписват, следва раздвижването и - мн. важно е в този стадий да не се позволи на пациента да се залежи! Парезата постепенно отшумя за 2 месеца и сега бабето си е жива и здраво и... командори, по думите на дъщеря и.  Laughing

# 1 424
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...Още нещо - какво ще кажете за бременните? Лекувате ли бременни с хомеопатия? Чудя се, понеже нали се предписва лекарство, което е строго индивидуално. Обаче бременната не е "сам" индивид   Laughing- лекарството, изписано за нея няма ли да повлияе на плода, нали той все пак е отделно човече?   newsm78

Въпросът е: "лекувате ли?..." от самият въпрос се разбира, че майката е болна.
  Е как мислите, добре ли е за, както го наричате "плода", майката която го носи да е болна?
Как ще се отрази това на "плода" и редно ли е, това и' болестно състояние да въздейства 9 месеца негативно на "плода"?

Общи условия

Активация на акаунт