Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 595
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Извинете ме, ако въпросът ми е тъп за повечето от вас, но не ми е ясно - как хомеопатията извършва диагностика? Т.е. "приема" ли провеждането на кръвни, ехографски, рентгенови или пък други, по-сложни изследвания или диагностиката се извършва по друг начин? Как всъщност разбирате къде е проблемът?  newsm78

А знаете ли, че изучавайки медицина, непрекъснато чуваш: "Етиология неизвестна...етиология неизвестна..." . За над 50% от болестите, официалната медицина не може да открие етиологията!...

За разлика от нея, хомеопатията има обяснение за етиологията на почти всички заболявания (да не кажа всички)
 Peace

# 1 426
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, кое прави толкова трудно предписването на точното хомеопатично лекарство при бебета и малки деца?

Освен че то не само не може да ти каже къде и как го боли, но не може изобщо да ти каже че го боли.
  За това се съди по интонацията на плача или мрънкането му, поведението, езика на тялото и т.н.

Един "фактор" който не е за подценяване е и "майката - орлица", по-точно майката, за която след хомеопатичното л-во, нещата "ужасно" се влошават по всички, или почти всички показатели.
  И така тя започва всекидневно и многократно да "притиска" хомеопата да смени хомеопатичното л-во, което според нея не е "точното"!? въпреки обяснението, че няма хо понятие "точно" хо л-во, а "симилимум" = най-близко подобие.

И ако в даден момент хомеопата се поддаде на настойчивия натиск и притиснат от нея смени л-вото, става катастрофа. Тогава се стига до абсурдното положение, хомеопата да предписва върху... емоциите на майката!

# 1 427
При мен лично стана по-добре, че преминах през скенер /Оберон/. Излязоха много неща за, които не бих си и помислила. Оказа се че не съм ''регистрирала'' много неща, които са ме боляли. Боли ме за момента, но аз съм го оставяла за по-късно, да му обърна внимание  Wink
При сина ми показа, че има налични глисти в стомаха, които аз лично незнам как бих могла да регистрирам и да кажа на хомеопата  Shocked
Моето скромно мнение е, че вече има много напреднали технологии, които е хубаво да използваме, и след това да се лекуваме по правилния начин - с хомеопатия. А не да набутваме проблемите още по-дълбоко   Peace

# 1 428
  • София - Варна - Бургас
T@LI
Цитат
...Оказа се че не съм ''регистрирала'' много неща, които са ме боляли...

И на мен Оберон "регистрира" много неща, които никога не са ме боляли: според уреда, би трябвало да ходя с патерици, а пък мен кръста никога не ме е болял.  Laughing

Но да предположим, че при Вас е регистрирал разнообразни соматични проблеми и болежки, тогава какво? нима за всеки отделно регистриран проблем, ще трябва да вземате отделно л-во?

Оберон е само още един справочник, добър справочник, но само на Сомата = Тялото, но той не може да отчете най-важното - Психиката, а без нея всяко хомеопатично предписване е безпредметно.

Глисти? нима не сте ги забелязали в акото му? Има и един безспорен симптом при глисти, мн. силен сърбеж в ануса.

# 1 429
Малкия ходи до тоалетна в тоалетната и акитата си падат вътре, няма как да видя глистите. Не, че няма как да ги видя, но дори не ми е и хрумвало, че има глисти и то в стомаха  Rolling Eyes Сърбеж не съм забелязала да има. Това вече няма как да не се забележи  Wink
Мен специално уреда ме накара да се замисля за незначителния дискомфорт, който съм усещала, но не съм казвала че имам - цистит, гастрит...
Не казвам, че Оберон е задължителен, но личното ми мнение е че не е за отхвърляне Peace
И тук да кажа, че малкия е в почти перфектна форма - външно. И състоянието му е толкова добро благодарение на хомеопатията, ако не е бил на хомеопатия да се е сринал. А сега вече знаем от къде идват и повечето проблеми Wink

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 16:09 от T@LI

# 1 430
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...И тук да кажа, че малкия е в почти перфектна форма - външно. И състоянието му е толкова добро благодарение на хомеопатията, ако не е бил на хомеопатия да се е сринал.

Хубаво е че го оценявате!  Peace

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 13:00 от Aleksander

# 1 431
Няма шанс да не оценя нещо, което е безпорен факт  Peace

# 1 432
Ох, просто ме довършихте с тези сърбежи newsm78 Моите ги отдавам на хемороида, ама това слабеене Crazy Sad

# 1 433
Здравейте,
Искам да попитам нещо и се надявам, че не се повтарям, но нямам време да чета всички въпроси, за което се извинявам предварително.  Embarassed Въпросът ми е следния: Може ли да отида на първичен преглед при хомеопат поради ред оплаквания които имам и искам да се намери първопричината за тях, при положение, че в момента приемам хормонални противозачатъчни (ДИАНЕ35) предписани ми за СПЯ и завишн тестостерон? newsm78 Пия ги близо 2 години, последно като ме гледаха на видеозон поликистозата я нямаше според гинеколожката, но тестостерона все още беше над нормата и ми каза да продължавам да си пия Диането до пълното му нормализиране(на тестостерона)? Дали не трябва първо да прекратя хапчетата и след определен период да започна с хомеопатията? Или да отида на интервюто и да видим какво ще ми каже хомеопата? Но ако пречат тия противозач. какъв е смисъла да давам 50лв за преглед? За това моля за бърз отговор, че имам час утре и ако трябва да се обадя да го отменя?
Благодаря предварително за вниманието 
Simple Smile

# 1 434
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...какъв е смисъла да давам 50лв за преглед? За това моля за бърз отговор, че имам час утре и ако трябва да се обадя да го отменя?

При този предварителен скептицизъм, май няма, цитирам: "...смисъл да давам 50 лв..."  Peace
  ... особено пък, че най-вероятно ще бъдете посъветвана да спрете с грубата хормонална терапия.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 08:51 от Aleksander

# 1 435
Kahlan понеже съм минала по стъпкте ти с лечение на СПЯ ще ти кажа, че диане 35 ни най-малко няма да те излекува.. докато  го пиех се нормализираха и тестостерона, и изчезна поликистозата.. на 2м след спирането му се появи отново , а на 3 месец спря цикъла.. решението на алопатията е да се пие диане во веки веков.. за мен това не е решение..
Благодарение на хомеопатично лечение.. което се състоя в първично интервю, проследяване, посещение всеки месец.. а след 1г - посещенията станаха веднъж на два месеца, аз се радвам на добро здраве.. не само забравих какво е поликистоза и липса на цикъл, а излекувах и куп болести за които трябваше да ходя на 20 алопата, да пия шепа лекарства и да се радвам на страничните им ефекти..
Конкретно на въпроса ти - да Диането замазва картината на действителното ти състояние, но все пак посети хомеопат, информирай го какво пиеш и кога да го спреш..

И един съвет към всички питащи - не смятайте колко пари ще ви излезе лечението на акне например и дали сравнено с друг метод е по-изгодно или не.. хомеопатията трябва да се превърне във вашия начин на ЦЯЛОСТНО лечение и за това паричен еквивалент няма.. няма как да го сметнете, зашото освен акнето ще се оттървете от куп болести..

# 1 436
Kahlan
И един съвет към всички питащи - не смятайте колко пари ще ви излезе лечението на акне например и дали сравнено с друг метод е по-изгодно или не.. хомеопатията трябва да се превърне във вашия начин на ЦЯЛОСТНО лечение и за това паричен еквивалент няма.. няма как да го сметнете, зашото освен акнето ще се оттървете от куп болести..

Напълно подкрепям! От три месеца провеждам хомеопатично лечение /лекуваме акне/ и има много добри резултати предвид алопатичното лечение преди това около година и половина. Надявам се все повече хора да се доверят на хомеопатията. Успешен ден!

# 1 437
  • София - Варна - Бургас
Цитат на: sky* в Вторник, 17 Ноември 2009, 09:01
Цитат
Kahlan

Абсолютно! Идват пациенти за нещо дребно, а се оказва, че трябва да лекуваме нещо животозастрашаващо, но не осъзнато дотогава.

# 1 438
Благодаря ви на всички за отговорите Simple Smile Мисълта ми за "50те" лв беше не др. ами дали не е по-добре да спра Диането, да мине определен период от време, за да се поизчисти организма от него и така да отида вече при хомеопат, но явно ще си ида сега и той (всъщност тя) ще ме посъветва какво е най-добре да направя и може би някаква програмка за очистване на организма от "боклуците" и т.н. Проблемите са ми доста наистина, но до скоро просто не им обръщах сериозно внимание  Embarassed а и не подозирах колко са навързани един за друг, но сега смятам да си обърна сериозно внимание и да правя каквото ми е по силите, за да подобря като цяло здравето си  Praynig

# 1 439
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...а и не подозирах колко са навързани един за друг...

Нямаш представа, как ще се навържат нещата, след посешението при хомеопат (класически)!
  Peace

Общи условия

Активация на акаунт