Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се регулира пушенето в България?
Как се прилагат забраните за пушене в различни страни?
Какви са мерките за спиране на тютюнопушенето в Холандия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се регулира пушенето в България?
В България се обсъжда предстоящата пълна забрана за пушене в закрити обществени пространства. В момента заведения като ресторанти, кафенета и барове позволяват пушене, но изискват зониране за пушачи и непушачи. Това обаче често води до неудобни ситуации, като съседната маса на 1 метър може да е за пушачи, което води до неприятни миризми по дрехите и косата след напускане на мястото.
-
Как се прилагат забраните за пушене в различни страни?
В различни страни има различни разпоредби относно забраните за пушене. Например, в Норвегия, Канада, Британска Колумбия, Шотландия, Англия и Германия е забранено пушенето на закрито в обществени места. В Холандската страна работодателите са длъжни да предоставят зони за пушачи. В Германия има специални помещения за пушачи в университетите. Прилагането на забраните се различава; например в Шотландия и Англия те се спазват стриктно, докато в Холандската страна има изключения, като например кофи-шопове, където пушенето е разрешено.
-
Какви са мерките за спиране на тютюнопушенето в Холандия?
-
Как се урежда пушенето в Холандия в заведения като ресторанти и кафенета?
-
Какви са правилата за пушене в жилищните сгради в САЩ?

. Всичко го спазват и най-вече българите - чинно си излизат навън. Мен ми е интересно, как българите в чужбина могат да спазват този закон, а българите в България не могат? В България като отидеш на кафе и седнеш на масата за "непушачи" с ужас установяваш, че съседната маса на 1 метър от теб е за "пушачи". Като излезеш от заведението дрехите ти, косата ти, целият миришеш на цигари. Слава богу, че тук няма такова нещо
Но, това една друга тема.
...
И тя си пуши права буквално до масата, но не се броеше, че е в заведението.
... почуствах се напълно отмъстена за всичкия цигарен дим, който съм издишала по кръчми и дискотеки в българия.