Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се регулира пушенето в България?
Как се прилагат забраните за пушене в различни страни?
Какви са мерките за спиране на тютюнопушенето в Холандия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се регулира пушенето в България?
В България се обсъжда предстоящата пълна забрана за пушене в закрити обществени пространства. В момента заведения като ресторанти, кафенета и барове позволяват пушене, но изискват зониране за пушачи и непушачи. Това обаче често води до неудобни ситуации, като съседната маса на 1 метър може да е за пушачи, което води до неприятни миризми по дрехите и косата след напускане на мястото.
-
Как се прилагат забраните за пушене в различни страни?
В различни страни има различни разпоредби относно забраните за пушене. Например, в Норвегия, Канада, Британска Колумбия, Шотландия, Англия и Германия е забранено пушенето на закрито в обществени места. В Холандската страна работодателите са длъжни да предоставят зони за пушачи. В Германия има специални помещения за пушачи в университетите. Прилагането на забраните се различава; например в Шотландия и Англия те се спазват стриктно, докато в Холандската страна има изключения, като например кофи-шопове, където пушенето е разрешено.
-
Какви са мерките за спиране на тютюнопушенето в Холандия?
-
Как се урежда пушенето в Холандия в заведения като ресторанти и кафенета?
-
Какви са правилата за пушене в жилищните сгради в САЩ?

. Накрая я уволниха, де, но ми беше много странно, че в нашия антипушачески щат може да има подобен закон (а може и да е било офисна легенда).
Много рестриктивно ми се струва. Правилата и забраните се увеличават с всеки изминал ден, значи много им е удобно на всички правителства да прибират акциз за цигари и алкохол, а после да си го изкарват на гражданите. Не искам да отклонявам темата, но не намирам за правилно за се забранява пушенето вкъщи. Някакси малко като "1984" започва да ми звучи цялата тази работа...
Предполагам, че нито ти четеш по цял ден на балкона, нито съседите пушат там по цял ден