Февруарче вече летни дрешки носи и ритка със краченца боси.

• 13 880
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Ками, благодаря за инфото, веднага ще проверя и в тукашния Кауфланд дали ги има  Hug

# 196
Hetera,до болка ми е познат твоят проблем!Толкова много изписах тук за това.Малката ми буболечка допреди 2-3 седмици направо ме подлудяваше ooooh!Всеки божи ден,освен че не искаше да спи,което разбира се я правеше по-нервна ами и плачеше нон стоп-дори  на ръце като е.Направо се бях поболяла.За количка и разходки да не говорим-запонахме горе долу да излизаме преди една седмица и то само в коша за кола.Сега е по-спокойна,мисля,че този период ще мине.Явно нашите бебеенца са с по-неуровновесена нервна система и им трябва повечко време да се успокоят.Но наистина се убедих,че минава,повярвай ми!За спането през деня-има дни,в които хич не дремваме,а има дни в които може да се излъжем и да поспим цели 2 часа!Но Ника не е от най-самостоятените и има дни в които и аз съм по цял ден с нея и за нищо друго нямам време.Не мога да повярвам,че аз го казвам,но въоръжи се с търпение скоро ще мине!

# 197
  • София
autumnsphere спи му се със сигурност,защото само се прозява и търка очите и те стават с лилави сенки,направо страх да те хване,а и през деня е горе долу,но вечер вече е умрял за сън и само пищи истерично.Пробвам и на ръце и в стола и по корем,не и не.А залъгалката вече сам си я вади от устата с ръка и я размахва нагоре надолу,много е смешен.
Твоя Йон голямо съкровище   вярно  Simple Smile

zitka още днес ще пробвам чайчето,кой препоръчваш повече на Хуман или на Хип?

Darima мерси и на теб за подкрепата,дано наистина да е моментно състояние!

Да ви кажа от като започнах да пиша спи,явно трябваше просто да ви се оплача  Laughing
Дано поспи още  Praynig

# 198
Добър ден и от мен!
И ние сме привърженици на лекото обличане, много мразим да ни е жега  Mr. Green
Но много се учудвам на майки, които в тази жега навличат децата си като за зла зима. Изключвам новородените и бебетата със здравословни проблеми - те са по-специален случай. Така една позната ме изуми с репликата си: Преди 2 дни се прибираме в къщи към 20ч., малката е в коша за кола, боса, само с боди-потник и рита щастливо с крачета. Среща ни една позната с бебе, което е 1 месец по-голямо и се чуди как така сме я пуснали с боси крака ..... "Аз моя не смея така да го събличам"  #Crazy А той си е съвсем здраво момченце на 5 месеца ....

Хетера, и при нас има подобен проблем с неспането, или по-точно с трудно заспиване. На вън Пламена заспива от време на време, в повечето случаи се кокори и оглежда наоколо. В къщи, в последните дни има 1 по-продължителен сън от по час-два, но през повечето време будува. Като й се доспи почва да си търка очите, да реве и е голям зор докато заспи ........ не се сеща да си затвори очите и да се отпусне  Confused Най-страшно е вечер ....... доспива й се към 21.30ч., но до 23.30ч. не може да заспи и се почва едно дундуркане, разнасяне, шъткане и т.н. ........ Rolling Eyes Някой път заспива, но след 10-15 мин. се събужда с плач и пак се започва отново с приспиването. А най-много ми става жал когато започне да хлипа на сън ...... Cry
Та в тази връзка попаднах на ето този материал и мисля да го пробвам довечера. http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm Ще пиша дали има ефект.

Да си кажа и за почивката. Мислим да отидем на нашето море към края на август или началото на септември. Първо, че Пламена ще е вече на 7 месеца и предполагам ще може да седи самостоятелно и ще ми е по-удобно да я нося и държа в мен. Второ, слънцето е вече по-слабо и няма да е такава жега. Трето, туристите ще са по-малко и ще е по-спокойно. И най-вероятно ще търсим оферта last minute, защото с работата на нашия тати не е сигурно кога точно ще успее да се измъкне за отпуска.
Ще гледам да намеря хотел на първа линия, с басейн, за да имаме избор къде да се къпем и всичко да е под ръка, а и да има интернет  Mr. Green

Оставям ви, че калпазанката й се спи, но не се сеща как да стане номера, та ще помагам  Wink

# 199
  • София
Но много се учудвам на майки, които в тази жега навличат децата си като за зла зима.

Peace  Shocked Peace

Та в тази връзка попаднах на ето този материал и мисля да го пробвам довечера. http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm Ще пиша дали има ефект.

Ооо, това е прекрасно! Това е свързано със закона на привличането - ако мислиш позитивни неща, те се материализират! Grinning

Но тази част не се връзва много с това, което съм чела:

# Аз вземам и изхвърлям твоята болест и твоите трудности. /По-нататък майката назовава конкретните проблеми на детето/

Не трябва въобще да се мисли, споменава, отрицава лошото, защото така му се обръща внимание и всъщност така го "викаш".

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 12:00 от autumnsphere

# 200
Hetera-ако не си давала никакви др.чайове вземи този на Хумана, дават го че може да се пие след първата седмица на детето, а този на Хип след 1 месец, но състава им е почти еднакъв, ако му даваш вода и я подслаждаш, може и да не иска да го пие, но можеш да подсладиш мъничко водичката с която го правиш(сега сигурно ще бъда нахокана за подслаждането  Laughing, но нищо, моята мома чиста вода не иска да пие, а нали е изцяло на АМ, много ожаднява).
За навличането и аз не съм превържаничка, но като се има предвид, че на 3 месеца вече бяхме на 3 антибиотика, още не съм й свалила чорапките, но сме по къси ръкави и панталонки, някой път я оставям и само по боди, но с чорапки.

# 201
Хетера,а може ли да плаче защото му е горещо?Ако го съвлечеш по памперс не спира ли да плаче и да заспива ли лесно?

# 202
  • София
Аз още преди няколко теми бях писала за морето - през август ще бъдем за десет дни на Халкидики, всичко е отдавна капарирано. Разбира се, че ще отидем с трите деца - нито едно от тях не заслужава да бъде лишено от това удоволствие! Момичетата са родени през април и винаги са били с нас на море, а Данаил вече ще е на 6 месеца - не виждам проблем да пътува и почива с цялото семейство.

Да ви пошушна - Данаил още спи.  Sleeping След като заспа в 9, два пъти се размрънка за ядене, но така и не се събуди истински. Дали да не отида да се търкулна до него  newsm78

# 203
 55 Здравейте мацки!
Тази седмица е последната учебна за нашата кака бавачка и после ще имаме другарче по цял ден  newsm44
Колкото до лятната почивка ние за морето само ще мечтаем. Аз нямам нищо против да заведа бебо само дето нема кинти за море, за това в най - добрия случай ще си отидем на Трявна за седмца две.
Наиема и аз имах същата чуденка за възрастта упомената на опаковките на храните, но в крайна сметка реших че това дето го пише на пюрета и каши "4+" се отнася за навършените месеци  Peace
Фокси твоята "приятелка" вече и на мен започна да ми липсва но ще устискам още малко цяла година изкарах та още някой месец ли немога  Naughty
Айде до после да не стане така че да имам след малко какво да разправям по темата гафове в кухнята  Blush

# 204
Здравейте и от мен!  wavey
Събота и неделя бяхме на вилата на един приятел и си прекарахме чудесно! Катерихме едни байри/без детето, то спеше на двора/ и се надявам да съм свалила малко от тоя голям г*з!  Blush

Весе, и ние сме така от няколко дни! По цял ден не иска да спи! Но сега спи вече трети час!  newsm78 Незнам защо така се получава! Обличам я тънко.

Фокси, и ние имаме картонче и всеки път ни мерят главичката и гръдната обиколка! Та, размерите на главата са: на 1 месец- 37, на 2 месеца- 38, на 3 месеца- 41 см.

Миа, 100% съм съгласна с теб за почивката на морето! В края на август или началото на септември! Ще го решим в последната минута къде да бъде!

Аз се чудя в най-големите жеги как да захраня детето! Мисълта ми е, че когато ми е много топло искам само да пия вода, айрян, таратор,салатки и друго не ми понася. Как да дам на детето твърда храна в жегите? Сигурно ще иска само млекце. Незнам, вие лятото ще захранвате.  newsm78 Та, съм в голяма чуденка! Изцяло сме на кърма и незнам, късно ли ще е да започна през септември / навършени 7 месеца/? Тогава ще е минало морето, кръщенето, ремонта и т.н и детето ще си седи хубаво в столчето за ядене. Късно ли ще е?

Мими, Ками, Вержи, многооо сте хубави! И бебчетата на прекрасни!  Hug

По късно пак ще се включа! Приятен ден и много спящи бебчета!   bouquet

# 205
Доре,готин си ми е братчеда,знам Mr. Green Той снима за Tillate,предполагам че го знаеш сайта..и прави куп други неща,ама то е дълго за разправяне...

Аз не писах дълго време,защото тъпия ми ентернет непрекъснато спира #Cussing out

# 206
Влизам да се оплача, че ми е доста кофти и притеснено.  SadИмаме проблем с пишката - явно забелихме изведнъж повече, вчера, а и предния път също и сега Крис реве, има оток на главичката и самата кожа. Много се шашанах и сутринта ходихме при пед-ката, но тя каза, че нямало страшно за сега. Да сме му направели вана с тетра и лайка и предписа унгвент за мазане "Банеоцин". Да ама аз като се прибрахме и гледам, че има вече малко гноен секрет и само като го пипна по пишката и реве.  ooooh! Не знам дали не е по-добре да го заведем на хирург. Иначе направихме билковата вана, накиснахме го малчо в една кофа и поседя вътре известно време, поуспокои се, после го намазах с унгвента и сега спи. Аз обаче съм притеснена все още, мисля си разни щуротии - да не би да получи парафимоза и да почне да некротизира от невъзможността да се отича кръвта и т.н. .....Дано спадне този оток, че много ме е страх да не го повредим детето.  Sick  Това със забелването си е наистина нож с две остриета. И сега се обвинявам, че се престарах явно с тъпото забелване  Cry

# 207
Това захранване май е голяма хамалогия!Какво ли не изчетох - направо ми пламна главата.dideroncho,относно късното захранване,т.е. след 6.5 м ( незнам доколко е вярно,просто го прочетох ) май пак не е за препоръчване.Отново пише,че има опасност от алергии поради прекалено късното въвеждане на твърдите храни,а и на детенцето му се изчерпвали запасите от желязо към 5 м. и има опасност от анемии.
Аз за себе си май реших да почвам с каша в началото на юни.И без това сме слабички,и родени с ниско тегло.После вече плод и зеленчук в каква последователност незнам още.Всичко ще купувам готово.

# 208
Здравейте маминки!

Много полезна тема сте спретнали.
Четох за захранването, мисля да започна след навършени 5 месеца за сега не съм решила с какво, може би ще е с каша.
За спането, днес не ще да спи, но вчера и онзи ден спа много по 3-4 часа следобед. Вечер заспива към 19,00 и спи до 22.00, къпем я, и после спи до 6,00. Папка и спинкаме до към 9.00.
За обличането, тук направо ме изядоха, от 2 седмици е боса и по тениска и гащички, като ме видят и се почва, леле ама как босо това дете, ама студени са му крачетата, е крачетата са студени, ама вратлето пари. Обяснявам, че е топло и е нормално да е по-голичка. Ние сме по потници и джапанки, а нея как да я навличам?! Как може в 21,00 да е вън, да е по тениска и боса, и само с тънка бархетна пеленка завита, докато спинка. Ми така може, като й е добре!!! Да не ви казвам за сока...защо не давам сокове, тя вече 4ти месец кара, трябвало да давам, и това бяхме на гости и една от жените като ме почна, сок трябва да даваш, от 2я месец, аз казвам, не на кърма сме, дохранвам я рядко, сок ще давам след 5-6 месец. Тя аз на моя син, на 2я месец почнах соковете, на 4я вече ядеше всичко. Сега ми се оплаква същата, че синът и (24г.) има слаб корем и често е с разстройства и тн...Предложих да сменим темата на разговор, да не спорим по тези въпроси. Мъжа й ми отговори че съм малка и съм трябвало да слушам newsm78 ooooh!.
Както й да е, казах им че за моето дете няма да слушам никого освен него самото и собствения си усет. Отговора беше, много чете в тоя Интернет, затова така става.
Относно даването на вода, давам чайче на Хип, тук е много горещо и влажността на въздуха е около 10%, големи и малки много бързо се обезводняват. Пийва си с охота, на ден и давам по 100тина мл.
И така веселба при нас, много ме укоряват че стоим с  нея на двора до късно вечер, че не й пазим тишина, че е гола и боса...всички ми повтарят че много смело я гледам. Но виждам, че детенце е весело и бодро, защо да го тормозя.

Това от нас, сега ще давам цица, че нещо се размрънка Simple Smile
Целувки от нас Hug

Иначе дните до казането ни в София намалявааат, вече ще се побъркам от нетърпение.

# 209
  • пак там
Влизам да се оплача, че ми е доста кофти и притеснено.  SadИмаме проблем с пишката - явно забелихме изведнъж повече, вчера, а и предния път също и сега Крис реве, има оток на главичката и самата кожа. Много се шашанах и сутринта ходихме при пед-ката, но тя каза, че нямало страшно за сега. Да сме му направели вана с тетра и лайка и предписа унгвент за мазане "Банеоцин". Да ама аз като се прибрахме и гледам, че има вече малко гноен секрет и само като го пипна по пишката и реве.  ooooh! Не знам дали не е по-добре да го заведем на хирург. Иначе направихме билковата вана, накиснахме го малчо в една кофа и поседя вътре известно време, поуспокои се, после го намазах с унгвента и сега спи. Аз обаче съм притеснена все още, мисля си разни щуротии - да не би да получи парафимоза и да почне да некротизира от невъзможността да се отича кръвта и т.н. .....Дано спадне този оток, че много ме е страх да не го повредим детето.  Sick  Това със забелването си е наистина нож с две остриета. И сега се обвинявам, че се престарах явно с тъпото забелване  Cry

Пробвай с дефламол - твърдят, че в подобни случаи много помага

Общи условия

Активация на акаунт