Когато любимия Ви човек Ви предаде...

• 14 822
  • 181
  •   1
Отговори
# 60
Bleeding Love, само ако знаеш как те разбирам...  Tired Очакването на резултатите е убийствено. Половин смърт е това. Благодари на Бога, че сте здрави след това (моля се и вярвам, че ще е така! Praynig ) и намери сили да не обвиняваш, ако съдбата ти е подарила здраве и живот.
Кураж и късмет! Hug

# 61
  • София
Благодаря на всички за пожеланията резултатите ни да са негативни! Искам да вярвам, че сме "пощадени" и ще получим нов шанс, а доколкото затова дали ще има повторение...

След целия този ужас, страх, безсънни нощи и моменти на отчаяние, поне за себе си мога да кажа, че никаква изневяра не би ми се усладила и трябва вътрешно да съм приключил с жената, с която имам семейство за да се отдам на съблазмите на друга.

Доколко това се отнася и до моята "половинка" не знам, но ми се иска да вярвам, че след този ужас, който реално ни отне 2-3 месеца от живота няма вече да е толкова наивна и ще знае че залага на карта не само нейния си живот, но че и жертва цялото си семейство.

Когато някой те е предал, е трудно отново да му повярваш , да продължиш да градиш плановете си с него и да го обичаш без съмнение, но когато съзнателно отново е заложил на карта и рискувал целостта на семейството си след всичко това, не заслужва нищо друго освен презрение.

Мисля, че и ти трябва да я успокоиш защото докато се минат няколко месеца може да се разболее наистина.

Мерси Lola, аз точно това се опитвам да правя, макар и болката от изневярата да е голяма, тя не застрашава живота и здравето ни. Така че ние сме се фокусирали върху това да "излезем чисти" от всичко това. Жена ми поне за това нещо е права, че такава болест влиза директно в семейната история и няма как да си остане само "у дома" доколкото това е факт с изневерите. Иска ми се да вярвам, че ще ни се размине и ще успеем да оправим нещата и "позакърпим" пукнатините когато сме здрави, но в другия случай колкото и да четем и да се примиряваме не ми се мисли как живота ни ще се преобърне на 180° и нищо няма да е същото.

# 62
E, образовани хора сте, жена ти е медицинско лице. Би трябвало да знаете рисковете от изневярата и преди да се стига до самата изневяра Simple Smile

И според мен жена ти е болна от гузна съвест и наистина съжалява за стореното. Което е важното в случая, понеже темата е за вторите шансове, нали?

За ХИВ няма повече да коментирам, понеже от това, което сподели, няма основания за такива подозрения, освен нейното вътрешно усещане, че е болна именно от това.

Успех ви пожелавам с новото начало Simple Smile

П.С. Болката нали действа пречистващо. Та гледай на тази драма с тестовете и болестите като на един катарзис, който двамата сте си създали, за да постигнете някакво очистение и да започнете на ново.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 15:32 от honey

# 63
  • София
E, образовани хора сте, жена ти е медицинско лице. Би трябвало да знаете рисковете от изневярата и преди да се стига до самата изневяра Simple Smile
...
Успех ви пожелавам с новото начало Simple Smile

П.С. Болката нали действа пречистващо. Та гледай на тази драма с тестовете и болестите като на един катарзис, който двамата сте си създали, за да постигнете някакво очистение и да започнете на ново.

Ей това е супер пожелание! Мерси за подкрепата и добрата дума Honey! Дано тази седмица теста за антитела и той да е отрицателен и след още един месец да сложим камък върху тази дупка.

За първи път осъзнавам какво въздействие върху психиката ни имат страховете за чисто физическото ни оцеляване. Доколко човек може сам да кове съдбата си не смея да гадая, но знам че човек съзнателно прави своя избор и след тях следва низ от обстоятелства, нещастни съвпадения и последствия, които са способни да се превърнат от чисто лични в кармични.

Дали всичко това си заслужава всеки сам може да реши за себе си, но поне човек трябва да опита да разгадае знаците, които преди това му се поднасят. Ако пък му липсва чистата логика и способността му да възприема света абстракно, то нека се моли тогава да не му е толкова слаб ангела и да приема всяко изкушение...

# 64
Желая ти твоята съпруга да те оцени.
Дано решението ти те направи щастлив Flowers Four Leaf Clover

# 65
Ама тя преди колко време е била с него??? Симптомите на ХИВ обикновено се проявяват доста бааавнооо ...

# 66
Ама тя преди колко време е била с него??? Симптомите на ХИВ обикновено се проявяват доста бааавнооо ...
Става въпрос за първите симптоми ,които се появяват до няколко седмици след заразяване с HIV
при някои от заразените.

# 67
Става въпрос за първите симптоми ,които се появяват до няколко седмици след заразяване с HIV
при някои от заразените.

Да де, при някои ... Това имах предвид и аз ...
И ми е странно това за тестовете. Наистина трябва време, за да покажат реалистична оценка на ситуацията.

Силно се надявам всичко при автора на темата да е наред (що се отнася до здравето). Успех!!!

# 68
А авторът говори за 5-6 седмици, през които се тестват. За това питах кога е била с другия. Ако е казала на съпруга си до седмица след акта, не вярвам симптомите да са от ХИВ инфекция, дори и да има такава.

Много зависи тези симптоми колко време след "кривването" са се появили, а поне аз не разбрах това (признавам, че не съм чела цялата тема). Така че питам автора - тя колко време след акта с другия ти сподели за съмненията си???

# 69
  • София
За съжаление претакаме всички възможности и срокове и някак си трябва се примирим, че едва три месеца (12 седмици) след рисковия контакт може да се даде окончателна диагноза на това дали резултатите от теста са отрицателни или в най-лошия случай за нас - положителни.

Всичко датира от края на март, така че дори и резултатите от края на април, които търсиха наличносттна на вируса (HIV PCR qualitative) не могат да бъдат изцяло сигурни и ще трябва да се изчакат резултатите от теста доказващ или отхвърлящ наличието на антитела (ELISA - Enzyme-linked Immunosorbent Assay или т.н. комбинативен тест) който ще е от края на юни.

Жестокото в случая е, че трябва да преустроиш живота си и да организираш наново много неща като как да осигуриш децата си, какви застраховки биха покрили възможно най-добрата терапия.

Да не говорим, че социалната стигма е жестока, дори аз самия мисля вече в случай че сме заразени как ще ходя при личната си зъболекарка и ще е моля да си слага ръкавици и защитни очила или когато ми взимат кръв за изследвания ще трябва да ги предупреждавам. Всичко това си оказва влияние върху социалната среда, семейните приятелства и какво ли още не.

Моля се, страховете ни да са необосновани и да сме здрави!

# 70
Блийдинг, аз съм се тествала 3 пъти БЕЗ повод, та....имам някакви спомени, че са ми казвали, че 7-8 седмици вече е ок относно достоверността на тестовете. Знам какво е да чакаш резултати, и то без да имаш повод за притеснение.

Искрено ти желая всичко най!   bouquet

# 71
Блийдинг, успокой се! Мисля, че всичко ще е наред при вас и естествено ти го пожелавам.  И аз съм се тествала няколко пъти. В крайна сметка всеки път, когато сменяш партньора, поемаш риск, дори и с презерватив. Случвало ми се е и на млади години да се пука презерватива. Искам да ти кажа, че няма такова нещо като рисков и нерисков партньор. Всеки жив човек е потенциален носител на Спин и всякакви други болести. Пред кабинетите, където съм се тествала в чужбина имаше хора от всички социални категории и всички възрасти. И единият път, когато се чу силен плач от кабинета, в който ни казваха резултатите, момичето беше на ученическа възраст. Знам какво е напрежението, но аз лично, въпреки потенциалната опасност, никога не съм се шашкала чак толкова. Просто леко ми потреперваше под лъжичката. Не си скъсявай живота, трябва да сте с изключително лош късмет, ако от един полов акт и един спукан презерватив се окажете болни и двамата. Не искам да ти задавам въпроси за подробности около случката, за да не ти ровя в раната, но е важно точно в какъв момент се е спукал презерватива. Накратко заразата не става така лесно. И човекът може изобщо да не е болен. Мъжът ми е живял в Африка и там естествено не е стоял на сянка месеци наред. В изключително рискова среда е водел полов живот и доста безразборен по мои проучвания Grinning И да, исках от него тест и преди да минат 3 месеца всичко правехме буквално в стерилни условия (аз съм маняк на тази тема, защото е изключено заради едното удоволствие да си съкратя живота). Но...точно с него се спука презерватива и то в началото, но какво да се прави. Стиснах зъби и не съм правила драми. В крайна сметка голям човек си бях вече и си изчаках периода, за да имам достоверен тест и толкова. Така че разбирам те, но мисля, че прекалено много избързваш с лошите мисли и евентуалните катастрофални сценарии. Мисли позитивно! Не мисли какво ще стане, ако сте болни, а какво ще стане като разберете, че сте здрави. Мечтай, човече, за щастието, което ще имаш след това!

# 72
Поуката е че трябва да се обича с фанфари и шампанско, така че жената да се чувства желана и обичана.

Съчувствам ти и от все сърце ви пожелавам да сте здрави!

# 73
Благодаря Ви за куража и подкрепата! Ами да си призная за тези 5-6 седмици станах специалист по тълкуване, симптоми, терапия и т.н. на теми HIV и СПИН. В началото страха беше огромен, да не се порежем, да не ядем от едни и същи прибори с дъщеря ни, да оставяме самобръзначки високо, където тя да не може да ги стигне и още какво ли не.

Жестоко е, че почти 80 % от сиптомите на акутната HIV-инфекция са като при грип (отпадналост, лека температура, липса на апетит, болки в крайниците - мускули и костни, ангини, херпеси и устни афти, обриви и т.н. и т.н.). В общи линии почти всеки един от тях може да си го докараш и на психосоматична основа, а това че в ситуации на стрес организма ти е податлив към инфекции и имуната ти защита е тотално разбита допринася да се вглеждаш във всяка настинка като симптом.

Ами тя за безотговорна у не е, казва че защитата не издържала и презерватива се бил скъсал, но не съм бил там и се налага да вярвам на думите и. В този смисъл тя си знае по-добре доколко рискова е била ситуацията. Доколкото знам той е семеен, без деца чужденец, който пътува доста. Затова у нея страха, че може би я е излъгал че е здрав а всъщност не е бил и подхранва страховете.

Определено се моля единствено да сме здрави а останалото ще е необходимо време, но вярвам че ако не се затвори в себе си и споделяме помежду си, ще го преодолеем. Що се отнася до моралната страна, тя досега не може да повярва, че при първата и стъпка в страни и веднага и се изсипва огън и жупел отгоре и. Истината е, че и на мен това ми отваря очите за много неща и колко крехко е всичко.

Винаги съм си мислил, че ще те мога да защитя най-близките си хора от всяка една опастност, но ето че съм бъркал - особено, когато някои отвори вратата доброволно и злото нахлуе без да си го канил. Сякаш щастието е "миг на върха на топлийка", еквилибриум преди всичко да се сгромоляса.

Да, би ми се искало да кажа, че сме хубаво семейство, че сме добър тандем с жената, за която се ожених и която ме дари с прекрасна дъщеря, като в приказките - казахме си, че искаме бебе и месец по-късно то се беше вече появило. Имал съм усещането, че по някакъв начин сме били галеници на съдбата и точно затова всичко, което се случи последните два и половина месеца ме карат да чувствам безсилен.

Единственото, което съм искал е да възпитаме дъщеря ни (ако имаме късмет, децата си) да бъде добър и достоен човек, да възприеме ценностите и добродетелите, които независимо от религия, морал и етика навсякъде са мерило за благородство, доблест и човечност. Дано имаме подкрепата и възможността да и бъдем добър пример и да я видим как става пред очите ни самостоятелна, независма, млада и силна жена.

Що се отнася до вярата ми, мога да си призная, че не съм религиозен (освен традиционно), но в себе си винаги съм имал усещане за добро и лошо, което по някакъв начин е определял модела ми на поведение към околните, както и към хората, които съм допуснал в сърцето си. Надявам се, да бъдем пощадени от разни кармични наказания и какво ли още не.

Хей хора, супер сте! Не си мислете, че съм толкова минорен сухар, който вечно оплаква потъналите си гемии... Да, прави сте има светлина в тунела и ще чакаме слънцето да изгрее отново и на нашата улица!

Ако си начинаещ   АК47 би ти свършил работа.
При известен  опит....   нож , вилица  или  дори химикалка  ти е достатачна.

А ако считаш че си силен...хващай първия самолет и където те отведе.
Най-доброто решение.

Жена ти...  колегата  чужденец ... да си чупят главите.
  Предала ли те е веднъж..  ще го направи отново...  и отново...и отново...и отново...и отново...и отново...

Не се унижавай!!!!

# 74
Стискам палци да сте добре и двамата и да имате едно щастливо и сплотено семейство от тук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт