ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - 2009/2010 Класиране/Записване

• 99 986
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета вижте това в ОДЗ Таврия има 8 места по социални критерии, а са класирани 10 деца,

а по общи има 11 места, а са класирани 9 деца

http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … zOjM6Ind0ciI7fQ==

http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6Im5ld193dCI7fQ==

А това пак ли ще обяснят със сложната система. Май нещо куца

# 556
  • София
Редактирам се, защото бях объркала набори и гледах бройката за 2007 и класираните набор 2008.  ooooh! Там всичко си е наред всъщност... а за 2008 са класирани повече социални точно заради близнаците.  Peace

# 557
Има две двойки близнаци сигурно за това.

# 558
  • Вън от пространство и време
Аз в тези точки за работещи родители виждам една от най-големите недомислици. Ако по някаква, в повечето случаи независеща от теб причина, си загубил работното си място и се оглеждаш точно сега за ново - нямаш право да си класираш детето на детска градина, защото без двете точки за работещи родители шанс няма никой. А познавам майки, които "увиснаха" в къщи да си гледат децата между 2 и 3 години, след като миналата година не успяха да се класират за ясла. Някои тях се принудиха да вземат детегледачки и да започнат работа на заплата по-ниска от тази, която дават на тези детегледачки, само и само да се докопат до заветната точка и да имат шанс да дадат детето си на градина и тогава да се оглеждат за по-добра работа.
А, от друга страна с тези 3 точки за настоящ адрес всеки може да дойде и да си запише детето за градина в София, без и 1 лев данъци тук да е платил и дори да не е сигурен дали ще дойде да живее тук. Просто си вади настоящ адрес при братовчедка си и представя бележка, че се води на трудов договор или че си е редовно социално осигурен.

Мисълта ми е, че за догодина тези критерии трябва по-добре да се обмислят.

# 559
  • София
А ясно, а тези места над бройката ли са

# 560
Така като гледам са ги взели от общата опашка Rolling Eyes

# 561
Вас приеха ли в одз или не? Вероятно да, щом се чудиш сега каква декларация да дадеш... защо въобще писа,че работи като не се осигурява - без осигуровка, как ще докаже, че е на работа?
той си работи но не на трудов договор има фирма но няма приходи и разходи и от там идва проблема все едно не работи
Съпругът ти явно не е обявил дейност и затова и не си е направил труда да внася осигуровки,което не е редно.

# 562
  • София
Някой дали има яснота вече за декларациите, бележките от НОИ и осигурителните книжки?
Аз, така и не получих категоричен отговор, само коментари.
Ако някой има конкретна информация, ще бъда благодарна да я сподели.

# 563
Здравейте! Ние се класирахме и имам едно питане. Може би сте го обсъждали, но просто нямам възможност да прочета цялата тема.  Blush Та, въпроса ми е: При записването всички документи ли трябва да занеса, които са писани в профила на детето. Питам понеже говорих с една позната и тя каза, че напр. имунизационния календар и там другия документ от личния лекар са и ги искали чак когато тръгне на ясла детето,а не при записванео, т.е. Септември. Thinking

# 564
Здравейте! Ние се класирахме и имам едно питане. Може би сте го обсъждали, но просто нямам възможност да прочета цялата тема.  Blush Та, въпроса ми е: При записването всички документи ли трябва да занеса, които са писани в профила на детето. Питам понеже говорих с една позната и тя каза, че напр. имунизационния календар и там другия документ от личния лекар са и ги искали чак когато тръгне на ясла детето,а не при записванео, т.е. Септември. Thinking
Най-добре питай самата директорка, какви документи изисква.
Въпреки, че на е-мейла , който са ми пратили излишно пише "Необходимите документи за записване са показани в секцията "Необх. документи" в профила на детето. Трябва да предоставите точно същите документи при записване. В противен случай, записването може да бъде отказано."

# 565
               Твоята позната е права ,но трябва да ги носиш защото проверяват дали няма пропуски в имунизации и т.н.Ако нещо в тях не е наред ще имаш време до септември да наваксаш с пропуска. Peace

# 566
Да, май направо директорката ще питам. Ще отида във вторник пък ще видим. Благодаря ти все пак!  Hug

Didia, аз точно за това питам, понеже ни липсват 2 ваксини. Притеснявах се това да не би да ни попречи да си запазим мястото за Септември.  Peace

# 567
  • София
За да не отварям тема, ще попитам тук. Дали е проблем детето да тръгне на градина в средата на октомври, и трябва ли да се носят бележки и т.н. Ще питам при записването, вероятно всяка градина си решава тези неща, но все пак.
А и съм чувала, че в първа група предпочитат децата да не се изтърсят накуп, защото всички са нови и е трудно.

# 568
В яслата на приятелка са казали да не ги водят всички деца накуп. Максимум по 2-3 на седмица. Особено в първа група било много трудна адаптацията, децата много плачели и да не се стресират допълнително, ги искали постепенно Peace

# 569
Някой дали има яснота вече за декларациите, бележките от НОИ и осигурителните книжки?
Аз, така и не получих категоричен отговор, само коментари.
Ако някой има конкретна информация, ще бъда благодарна да я сподели.

Здравей.  Не знам какъв е твоят случай, но ще ти кажа за моя.
Аз съм ЕТ. Работя от един месец, защото преди това бях в отпуск по майчинство.  По тази причина не мога да предоставя данъчна декларация за миналата година. При положение, че съм в майчинство и фирмата няма дейност не съм била длъжна да подавам данъчна декларация.
Попитах ИСОДГ с какъв документ мога да докажа, че работя и ми отговориха "със служебна бележка от НОИ".
За всеки случай ще попитам в понеделник директорката на детската градина.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт