Как се кисне боб?

  • 17 465
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 723
Защо пък със сол. Аз знам, че се вари без сол. Чак като е омекнал се слага солта. Но научно не мога да го обясня.
Е, браво на тебе! ooooh!
Сега ли се сети да го споделиш това?
...вече го метнах на котлона. Със сол Crossing Arms

# 16
  • Мнения: 12 666
Е, ако не стане, ще кажеш на мъжа си, че една Трещерица е виновна. Само той да не ти отговори - Да, бе, все майка ми ти е виновна на тебе.

# 17
  • Мнения: 7 723
Е, ако не стане, ще кажеш на мъжа си, че една Трещерица е виновна. Само той да не ти отговори - Да, бе, все майка ми ти е виновна на тебе.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Hug
Най- много да му тропа в чинията Joy

# 18
  • Мнения: 9 776
Голямо забавление тука Laughing.
Кисна го / не знам защо, така съм чувала / в студена вода. После слагам да заври, хвърлям 3 води и чак тогава почвам същински да го готвя Mr. Green. Като нямаш гърне, става в гювеч. Много вкусно Peace.

# 19
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Хеееей, видяхте ли какви страшни неща открих за боба ?!  Shocked
А вие варите ли го с алкохол? Чували ли сте , че някои така го варят?

# 20
  • Мнения: 804
Чувала съм,че може да се сложи ракия,за да се свари по бързо,но не съм го пробвала този номер.Варя го в тенджерата под налягане само с малко олио и моркови.Подправките и солта слагам като е готов,след това запържвам и готово.

# 21
  • Мнения: 2 829
накисвам го от предния ден ,ако забравя
хвърлям първата вода
но,когато е накиснат предварително увира по-бързо
сол слагам накрая 

иначе боб на фурна правя
като преди това леко запържа боба ,с лука с черв пипер ,доматите  и тн и тн
и после в тавата
стана разкош Crazy,,но е малко тежко ядене

Мале,тенджерата под налягане е нещо ,без което не мога Crazy

# 22
  • Мнения: 7
Накисвам от вечерта в студена вода, иначе става доста по-бавно. На другия ден варя, изхвърлям първата вода - чувала съм че съдържа недотам полезни вещества, пак варя и когато е почти готов, слагам солта, подправките и запържвам. Не ползвам тенджера под налягане...  Wink

# 23
  • Мнения: 7 723
Чувала съм,че може да се сложи ракия ....
Милото, ако ме види, че така похабвам ценната течност,
може и до развод да стигнеме ooooh! Crossing Arms Joy
За протокола- явно си зависи и от сорта боб.
Тоя увря за няма и 40 минути...разпада се.
Боб Далиан, на Панино.
Сега ще го запека с лучец и ммммммммм....вкусотийка ще стане Crazy Crazy

# 24
  • Мнения: 364
Аз съм слагала водка,и малко захар,за да уври по бързо.
На фасула сол се слага накрая,защото стягала зърната и седели като дървени(така съм чувала)
На зеления боб солта се слага в началото за да уври по добре.

# 25
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
За алкохол съм чувала,ама за захар - не Thinking

# 26
  • Мнения: 364
Аз за захарта още от баба го знам, но и аз незнам защо точно се слага newsm78

# 27
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
То от накисването отидохме в прането, ама.....  Joy
Аз го готвя и много го обичам пълнен в чушки,  запечени на фурна  eat

# 28
  • Мнения: 364
То от накисването отидохме в прането, ама.....  Joy
Аз го готвя и много го обичам пълнен в чушки,  запечени на фурна  eat

Само това не ми споменавай,че се олигавих направо

# 29
  • Мнения: 2 110
Накисвам го предният ден в хладка вода, той до другият дене е набъбнал. Махам тази вода и слагам нова ,кипвам го и изхвърлям първата вода ,за да не боли корема и да няма газове човека който го яде. После слагам всичко и в тенджера под налягане се сварява за 15-20 минути.

Общи условия

Активация на акаунт