АВГУСТинчетата са заети, чакат дар за своя празник на детето!

• 15 238
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Нана,
ходих в Тина Киркова - името на мамолога беше д-р Василев. Но съм чувала, че всички били добри там.

Приемът е частен, в смисъл здравната каса плаща (дава направление) само когато имаш вече бучка или някаква диагноза, за превенция - не...изключително странно при тази висока заболеваемост....Записването става по телефона, прегледа трае около 15 минути ( заедно с мамографията, иначе е по-кратко даже). Цената на пълния пакет ( ако има мамография) е 50 лева. Часовете се спазват.

# 211
Нана както винаги прибърза с извода, жената няма намерие дори да си идва и временно даже имала е документални проблеми за решаване с роднини и затова е била там.
Къде видя въобще че иска да си идва ?
Това са и впечетленията и освен това си е платила чинно 50 лв на лекаря за преглед,така че за какво говорим тук?!Ти не си много в час май?

Ванче радвам се че все пак има решение,гледай на това като инвестиция в бъдещето  Peace

# 212
  • София
Нана,
ходих в Тина Киркова - името на мамолога беше д-р Василев. Но съм чувала, че всички били добри там.

Приемът е частен, в смисъл здравната каса плаща (дава направление) само когато имаш вече бучка или някаква диагноза, за превенция - не...изключително странно при тази висока заболеваемост....Записването става по телефона, прегледа трае около 15 минути ( заедно с мамографията, иначе е по-кратко даже). Цената на пълния пакет ( ако има мамография) е 50 лева. Часовете се спазват.

Аз също ходих при него, доволна съм.

# 213
Аз също забравих да пиша, че вчера и аз ходих на мамолог - в Шейново при д-р Николова. Абсолютно здрава съм, но и тя каза, че рязко е спаднала границата на заболелите жени Peace За моята възраст не се препоръчвала мамография, та прегледа беше на ехограф. Аз също ходих на платен преглед, записах си час по телефона.

# 214
  • варненка от София
На мамолог и аз ходих лятото, като си бях лепнала диагноза една, та и аз бях с ехография, мамографията е след 35 години. Сега спредстоящото кърмене не зная когя ще мога да отида отново на такъв преглед, надявам се да не е скоро  Blush

Каката кърмих 2 години и 4 месеца, надявам се и на мъничето да дам най-доброто от себе си.

Иначе днес ще сме на родителска среща в детската градина, та да видим от кога да пускам Шушел на училище, но май ще е от септември, защото сега върлуват много шарки при нас и в девети месец не ми се рискува с подобни екстри.

Тук във Варна ще има протест за липсата на места в ДГ, на 4-ти, но не зная аз дали ще успея да се замъкна със Стефи до там, че и тумбата ми вече тежи, а няма кой да ме закара до там. Не съм го отписала като вариант, но ще го мисля, много ми се иска да се оправят нещата, защото не е човешко това унизително висене пред градините, като в зората на демокрацията и опашките за хляб и мляко.

# 215
  • София
Нана както винаги прибърза с извода, жената няма намерие дори да си идва и временно даже имала е документални проблеми за решаване с роднини и затова е била там.
Къде видя въобще че иска да си идва ?
Това са и впечетленията и освен това си е платила чинно 50 лв на лекаря за преглед,така че за какво говорим тук?!Ти не си много в час май?

Марго, нещо не си прочела като хората. И никакви изводи не съм правила.
Написах, че страшно се дразня на емигранти, които хем ползват услугите на "скапаната" ни държава, хем плюят по нея. Като я дразни тук всичко, да си чака 100 месеца за преглед при канадските лекари в лъскавите луксозни клиники.

Пух, мерси за инфото. Обаче се обърках нещо. Моята лекарка ми каза, че прегледът си е с направление. Т.е дават ти направление за гинеколог, а той ти дава направление за мамолог.

# 216
  • варненка от София
За мамолог наистина направлението се издава от гинеколог, но за да отидеш на гинеколог трябва направление от джипито и става мътна и кървава, висене пред кабинети. Аз като бях на зор лятото и не ми беше до ходене по мъките и си платих, около 35 лв беше тук във Варна при най-добрата мамоложка.

# 217
  • София
Не ми се смейте.., но аз ходих на мамолог преди два месеца Embarassed имаше кампания в Биологическия факултет за профилактика.

Прегледа беше 10 лв. Доктора ме пита:Имате ли болки, оплаквания и т.н , а аз казвам "не" и той много ми се чуди защо съм отишла Embarassed

пък нали е профилактика.. и така. Всичко е наред при мен.

Дано не изпусна срещата Wink

# 218
  • София
Набързо да се отчета. Вчера взехме акта за раждане на малката и днес бяхме на консултация. Малко преди месеца, но нищо.
  Отчета е че сме качили 1150 грама и 6,5 см. Вече е 4800 грама и 57,5 см. Май за височината ще се метне на баща си, който е близо 2 метра, а не на мен с моите скромни 1,6 м   Simple Smile

# 219
Пух, мерси за инфото. Обаче се обърках нещо. Моята лекарка ми каза, че прегледът си е с направление. Т.е дават ти направление за гинеколог, а той ти дава направление за мамолог.

И аз така знам.Миналата година точно по този начин ходих, взех си направление за гинеколог, тя ми даде за мамолог и не съм дала нито стотинка. newsm78
Сега пак съм си взела за гинеколог (искам и цитонамазка да си направя) и другата седмица като ми свърши заминавам.
Pouh, дано нищо му няма на Миташки. Peace
И майка днес ми се обади, че си е намерила кърлеж снощи на врата.А тя беше при нас на село да доведе Вики, та довечера ще прегледам обстойно и Вики.
Дали не можем да напръскаме с нещо тревата на село?Ама дали не е вредно за нас?

# 220
Ехааааа, днес колко сте активни  Hug

Ембър, ние като го бяхме закъсали с бълхите, викахме фирма да пръска и ни уверяваха, че е напълно безвредно - аз се притеснявах много за Лори. Ама дали е така  Rolling Eyes

А за градините - аз съм много щастлива, че за разлика от много други семейства не сме поставени в безизходно положение и имаме решение за Лори. Дори и да трябваше да напусна работа и да си я гледам още малко, нямаше да е проблем, защото заплатите не са ни кой знае какви и не е болка за умиране. Но това, което се случва е поредното уникално безумие  ooooh! дано да се намери решение за всички дечица  Praynig

Ванче радвам се че все пак има решение,гледай на това като инвестиция в бъдещето  Peace
Peace

Лори днес цял ден пее: Здрасти,здрасти, дай пали за пасти - няма да ти дам щот си лигодан  Joy

# 221
  • у дома
Дали не можем да напръскаме с нещо тревата на село?Ама дали не е вредно за нас?

може, може, баща ми редовно пръска тревата в двора на вилата против бълхи  Peace  е, има някакъв период в който не бива да се разхождаш, но не помня точно какъв  newsm78

# 222
  • София
Ембър - и аз да се присъединя към Блу - може да се пръска, ние пръскаме, че нали имаме куче и двор...но тази година не бяхме още за съжаление...

Та купувам един концентрат от аграрната аптека, разтваря се във вода  ( на опаковката пише съотношението) и се пръска...Не помня колко часа не трябваше да се ходи из градината. Но утре или днес вечерта ще пръскаме ( да минат дъждовете днес) и ще видя какво пише точно...

Една колежка пита личната си лекарка - казаха, че трябвало да има оплакване и тогава дават направление...и понеже не исках да дърпам дявола за опашката, реших да ходя частно....Както и да е - поне за тези 50 лева не съжалявам, човекът си свърши работата, а не като лекарят в Пирогов - 25 лева за нищо...даже можеше по-скоро да навреди....

# 223
  • София
http://www.avgustinki.snimka.bg/album.php?album_id=384292&pid=12672986 Ето малко снимки на Яна, отдавна не съм качвала  Embarassed

# 224
  • София
Нори,

това момиченце Ирина поразително прилича на нашето съседче Ирина...Та ми стана чудно дали не е същото - една година по-голяма, и живее на ул. Бял Равнец ?

Общи условия

Активация на акаунт