За виното и за тези, които го ценят/познават - въпрос

• 2 031
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • сред цветята
Имай предвид, че не всички вина са преднаzначени zа съхраняване дълги години. Обикновено бълг. вина, били те червени или бели, са подходящи zа употреба в рамките на няколко години, т.е. те са от младия вид вино. Това за българските вина не го знаех - значи ли, че моя мавруд ще го съсипя, докато го изпием, аз не давам на никой да го пипа и чакам по-специален случай...
Зависи от реколтата, от вида грозде, начина на съхранение, съдържание на танини, захари, киселини и др. По принцип повечето вина, които се продават са "млади" вина zа скорошна консумация в рамките на няколко години.  Не съм особено добре zапоzната с бълг. вина, zатова не мога да ти дам компетентно мнение.... не каzа ли някой по горе, че се zанимава с винопроиzводство? Thinking  Нека те се иzкажат. По принцип маврута е подходящ zа по дълго отлежаване. Бълг. вина все повече подобряват качеството си. Simple Smile
Хайде наzдраве  Wink

За да си сигурна какво качество ще получиш е най добре да купуваш вината в специалиzираните магаzини zа вина, zащото там продавачите са специалисти и могат да се посъветват най компетентно.

# 16
За да си сигурна какво качество ще получиш е най добре да купуваш вината в специалиzираните магаzини zа вина, zащото там продавачите са специалисти и могат да се посъветват най компетентно.
Цитат
Този мавруд, за който говоря, е 1994та година, от специален магазин си го купих от БГ преди 3 години - значи вече е на колко - 11 години?!? newsm78 Като съм го купувала е бил на 8...Сега си купих други специални мавруди, но са по-новички - след 2000-та...Обаче за онзи стария ми е кахъра... Crazy ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт