ПЕРЛА - турски сериал по бТВ

• 177 101
  • 451
  •   1
Отговори
# 75
  • Луната ни пази
Най- вероятно, докато върви "Бягство към победата" ще върви 3 дни в седмицата, а после, когато свърши, ще е всяка вечер! Сапунка за лятото!
И относно горните ми постове, бих искала да кажа, че нямам нищо против Турция и жителите и, ходила съм на почивка там, имам приятели в Истанбул. Идеята ми беше, че когато живееш  регион, управляван от една определена политическа партия, дори и в сапунките по ТВ-то можеш да видиш призраци! И то в предизборен период! Лек ден на всички! Hug Peace

# 76
damlacik, съгласна съм с теб - толкова други хубави нови сериали има . Дано пък да ги гледаме и тук, макар и със закъснение! Благодаря ти много за твоята готовност и доброта , която излъчваш и ни доставяш удоволствие. Слушам и гледам твои музикални клипове също , и макар да не разбирам много , подбраната хубава музика ме провокира да търся и да научавам  доста за турската музика.  bouquet  bouquet  bouquet

И аз ви благодаря ШЕФ , от сърце благодаря за топлите думи.
Де да имах времето и възможността да кача и преведа още няколко филма.Дори ми се въртят в главата 2-3 , но уви... Sad
Надявам се БТВ да са закупили именно един от тези

# 77
тук беше 150 серии,но бяха по час и половина едната,и го даваха в 22 ч.

150 епизода по час и половина  newsm78 аз не виждам как ще дават по два на вечер  Thinking
може би ще го разбият някакси, ама пак ще е поне 3-4 месеца ... а и незнам той на сезони ли е?
те може на сезони да го пускат  Thinking

# 78
Скоро ще почва и Сървайвър Thinking
Интересно как ще ги съвместят.А няма ли наесен да почва?  Thinking
Нали знаете за смъртния случай в "Сървайвър",дали въобще ще го излъчат-много се обърка!

# 79
Скоро ще почва и Сървайвър Thinking
Интересно как ще ги съвместят.А няма ли наесен да почва?  Thinking
Нали знаете за смъртния случай в "Сървайвър",дали въобще ще го излъчат-много се обърка!
Ааа ще го излъчат,снощи казаха по новините,че въпреки това всички участници искали да продължат напред  ooooh!

# 80
Ще го гледам  Wink

# 81
  • Пловдив
Здравейте момичета, то сигурно е рано за моя въпрос,
но дали ще има кой да качва епизодите на ПЕРЛА,
някъде в нета. Ако някой реши да го прави много ще съм благодарна, тъй като
работя до 9 вечерта и нямa да мога да го гледам. Hug

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:40 от diddlina79

# 82
Ще го гледам на всяка цена! smile3508

# 83
  • 221B Baker Street
ооо,да,и аз се записвам,ще го гледам...
а за Сървайвър - аз не бих го гледала,след като знам,че там е починал човек по време на игра  Close Peace

# 84
Аз също съм решила да го гледам,въпреки,че след "1001 нощи" май нищо няма да ме грабне така-да ме завладее.Сега гледам и "Мелодия на сърцето"ама направо се мъча с тоя филм,един муден.....

# 85
  • Burgas
Сега видях темата и се записвам,смятам да следя и този турски сериал.И тука е имало нашественици-тъ..ци,ужас какви са тези хора,какво общо има едното с другото ooooh!

# 86
  • София
дали ще има кой да качва епизодите на ПЕРЛА

Със сигурност ще ги качват, но като започне филма ще видим къде, в кои сайтове ще бъдат.  Peace

# 87
  • София
 Остават още 7 дни до стартирането на серила Перла ( Гюмюш).  Очаква ни наситено лято с дефелиране на добри турски сериали. Очакваме поне малко и анонсиране от БТВ за другите закупени филма Simple Smile Не искам много  Laughing - само Аси, Една Истанбулска Приказка, Листопад, Дъждовно време, Генджо, Ихламурлар Алтънда, Кючук кадънлар........

Перла ( Гюмюш)  - в арабския свят е с име Нур (Nour). Главните актьори Киванч и Сонгюл  са идолизирани в тези страни от своите фенове , а на филмовия фестивал в Кайро миналата година бяха почетни гости.

Сред арабската младеж се увеличи интереса към турския език; в търговските центрове от стелажите  се разграбваха дрехи , приличащи на дрехите от героите в любимия сериал; 3 пъти се увеличи туристопотока от арабските страни в Турция. Финалната серия на Гюмюш ( Перла) събра пред екрана аудитория от 85 милиона зрители. – от Магреба през Египет до Арабските Емирства.
Религиозните мъже нарекоха сериала „ избретение на Дявола” и призоваха да не се гледа. В Йемен, във връзка с увеличение на разводите , сериала бе забранен. 
 Два  саундрака в сериала - "Dayan Gönlüm" и "Değer mi" са изпълнени  от  Уур Аслан (Uğur Aslan), който играе и роля в сериала – ролята на Орхан. Композицията "Değer mi" е известна още в изпълнение на рок- групата "Gece yolcuları". Не трябва да се пренебрегне и звучащата балада "Gidiyorum" в изпълнение на гениалната  Сезен Аксу.

Сериалът е 100 епизода , а БТВ ще излъчва по 2 епизода !!!! 3 вечери в седмицата  от 20 ч. Ще дочакаме и Програмата на Телевизията.

И малко музика :
Uğur Aslan - Dayan Gönlüm  http://www.youtube.com/watch?v=m8C-zg74Fe4&feature=related

Uğur Aslan - Değer miydi http://www.youtube.com/watch?v=-7QcVHq5fpk

Sezen Aksu - Gidiyorum http://www.youtube.com/watch?v=qdlmUMVAID0

# 88
Да, в Ливан и Сирия сериалът се казва "НУР", в Турция и Румъния (по Kanal D), си е в оригинала "Гюмюш", а в България "Перла", като главната героиня в случая, не е Гюмюш, а е прекръстена на  Инджи (което на турски е "перла"). В арабския дублаж главната героиня е Нур, а Мехмет е Моханад. Глупаво е за мен да се превеждат имената, но... това е друга тема.
Издразних се на някаква статия, в която пише "Турският Брад Пит"... става въпрос за Къванч Татлътуу. Как може да сравняват Къванч с този НИСЪК дърт ТРЪТЛЬО. Не знам какво намират жените в това джудже, но не може изобщо да се сравняват.

Ето статията в Труд http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=143955
Ето статията във Вести http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1280987

С русата си коса, сини очи и романтични жестове турският актьор Къванч Татлътуу спечели сърцата на жените в целия арабски свят, а славата му предизвика вълна от регионален интерес към неговата родина.

Наричан "Брад Пит на Близкия изток" от турските медии, той увеличи успеха на турските телевизионни драми в региона със сапунената опера "Нур" и допринесе за развитието на туристическата индустрия в страната си.

Успехът съвпада със силното подобряване на имиджа на Турция в арабския свят, след като на Световния икономически форум в Давос турският премиер Реджеп Тайип Ердоан открито осъди израелската офанзива през януари в управляваната от Хамас ивица Газа. Поведението му спечели одобрението на хората в региона.

Татлътуу печели друг вид одобрение при визитите си с цел реклама в арабските страни.

Реакцията е неимоверна. Пред мен стоят крещящи хора. Има такива, които плачат от радост. Възрастта няма значение", разказва 25-годишният бивш баскетболист и модел, който спечели титлата "Най-добър модел" на Световния конкурс през 2002 г.

Нарастването на интереса в арабския свят към турската национална култура отразява културните и религиозни сходства между арабите и северната им съседка - предимно мюсюлманска, но светска страна, която полага усилия за присъединяване към Европейския съюз.

Това затопляне съвпада и с плановете на Барак Обама Турция да стане първата мюсюлманска страна, която той ще посети като президент на САЩ, за да изтъкне, че "демокрацията, съвременността и ислямът могат да съществуват заедно", както каза държавният секретар Хилари Клинтън при посещението си в Анкара миналата седмица.

Търговските и бизнес връзки между Турция и арабския свят процъфтяват, след като Партията на справедливостта и развитието на Ердоан, която има корени в политическия ислям, дойде на власт през 2002 г.

Сериалът "Нур", излъчван от сателитната телевизия Ем Би Си - собственост на Саудитска Арабия, разказва за отношенията между Мехмет (чието име в арабската версия е Моханад, а не Мохамед) и съпругата му Нур.* Последният епизод привлече около 85 млн. зрители в арабския свят, което е рекорд за арабска телевизия.

Мехмет е рус и със сини очи, а аз съм мюсюлманин и ние имаме култура, която е много близка до тази на Близкия изток, каза Татлътуу в интервю за Ройтерс в истанбулския квартал Левент.

Хората усещат контраста между външния вид и поведението, добави актьорът, който играе син на собственик на сладкарница в средиземноморския град Адана.

"Той не е някой, който излиза навън и се отдава на разгулен живот. Той е мъж, който проявява голямо уважение, интерес и любов към съпругата си".

Татлътуу надгражда успеха си с "Нур" в арабския свят с новия сериал "Мирна и Халил", в който играе романтичния главен герой Халил.

"Нур" обаче предизвика и спорове. Видният саудитски духовник шейх Салех Луайдан заклейми сериала като зло, добавяйки, че е напълно допустимо да бъдат убити ръководителите на сателитната телевизия заради излъчването на "неблагоприличен материал". Тази фетва обаче не намали популярността му.

"Нур" е само една от десетките турски тв поредици, излъчвани по арабски телевизии, сред които и историческата драма "Прекършени крила" и последният хит - екшън драмата "Долината на вълците".

Интересът към сапунките стана причина и за скок на посещенията в Турция от арабски туристи. Броят на посетителите от Близкия изток и Северна Африка се увеличи с 50 на сто за две години до близо 2 млн. души през 2008 г.

Майка ми настоя да посетим Турция вместо което и да било друго място главно заради програмите по телевизиите, разказва 24-годишна египтянка.

Сердар Али Абет, собственик на туроператора "Карнак туризм" очаква фирмата му да удвои броя на арабските клиенти тази година след увеличението им с 50% миналата година до 25 хил. души.

Миналото лято той водеше групи арабски туристи в живописната вила Абуд Ефенди, където е заснет част от "Нур", с гледка към Босфора от азиатската част на Истанбул.

Според мен ще има 10% увеличение на интереса тази година след Давос, смята Абет, имайки предвид как премиерът Ердоан напусна гневно и демонстративно дебата, в който участваше и израелският президент Шимон Перес.

Турция също така спечели похвали в региона за усилията си в Близкия изток като посредник за мир под ръководството на Ердоан, като се възползва от уникалната си позиция, поддържайки тесни връзки с Израел, арабските страни и Вашингтон.

Съвременните отношения на Турция с арабския свят, който тя векове наред е управлявала като част от Османската империя, са белязани от

предпазливостта на арабите към общопризнатата светска турска държава

Но правителството на Ердоан насърчи по-силната търговия и бизнес връзки с арабския свят.

Турският президент Абдуллах Гюл бе на официално посещение в Саудитска Арабия миналия месец, придружаван от 150 бизнесмени, с надеждата да спечелят инфраструктурни и индустриални договори. Търговията със Саудитска Арабия се увеличи до 5 млрд. долара през 2008 г. от 2 млрд. през 2006 г.

Турският производител на електротехника "Вестел" също опитва да спечели от големия интерес към местните сериали. Миналата година компанията предприе рекламна кампания с Татлъту в Близкия изток и Северна Африка.

Успехът с рекламата ни насърчи да предприемем друга кампания с Къванч Татлътуу в Сирия, каза Зейнеп Орал, отговарящ за връзките на "Вестел" с нововъзникващите пазарни икономики. Фирмата има за цел да удвои дела си на сирийския пазар до 10 на сто през 2010 г.

Този месец фирмата ще организира парти в петзвезден хотел в Истанбул, където сто победители от конкурс между клиентите й в Сирия ще могат да се срещнат на живо с турската филмова звезда.

п.с. шеф, все пак... Kıvanç Tatlıtuğ = Къванч Татлътуу

# 89
BGpapa само да те поправя-не само в Сирия и Ливан-защото сериала се излъчи по един от най гледаните канали,и нямаша арабска страна в която да не е бил гледан. Peace
Да ви кажа като очевидец още по време на сериала какво стана-появиха се блузки,тениски,училищни чанти  с лицата на главните герои,повиха се заведения с техните имена,известни фирма за парфюми пусна мъжки и дамски парфюм с техните имена.А Къванч -освен в рекламата на Вестел участва поне в още една и в клип на известна певица

www.dailymotion.com/video/x6jb20_new-arabic-video-clip-rola-saad-muh_music -

По същото време бяха пуснали и Ихламурлар Алтънда -който според мен е на много по добро ниво  Peace

Друг сериал ,който бяха пуснали тук беше-на сбогуване който ще тръгва скоро по Нова тв ,Genco, а всичко започна с този сериал Çemberimde Gül Oya,след това се излъчиха и излъчват поне още 5-6.

Общи условия

Активация на акаунт