Картофени рецепти

  • 57 044
  • 192
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 64
Мммм картофки много ги обичам  Hug .Най много обаче ги обичам като ги нарежа на кубчета 2/2  , олио,вода,сол (в повечето случай слагам и пиле) и слагам да се пекат .Накрая когато са почти готови слага отгоре копър и стават невероятно вкусни  Peace.

# 76
  • Мнения: 411
понеже авторката иска лесни рецепти,ето едни пресни дребни картофки.

покрива се дъното на тенджера с пресен 4есън с перата,слага се малко масло и сол,покрива се с вода да покрие 4есъна и отгоре се слагат дребни пресни картофки с обелките(добре измити разбира се ,с 4етка)след като заври се намалява и се вари докато запо4не да цвър4и(докато остане на мазнина)
накрая се подправят с копър(но у дома не го оби4аме)оба4е не си пестим 4ерния пипер

# 77
  • Мнения: 1 798
Вчера направих тази рецепта на nordina - Картофи със сметана
Много са вкусни  bouquet още веднъж благодаря.

# 78
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 388
Вчера решех да направя един експеримент и ми хареса сега да го споделя.
Взех от най дребните пресни картофи измиват се много добре слагат се да заврат после в едно тиганче се слага малко олио и нарязах една глава лук по големичка и сложих първо лука после и картовките и стана много вкусно дано и на вас да ви хареса

# 79
  • Мнения: 626
Това е една лесна рецепта :
Продукти :
картофи
сирене
пушено месо
яйце
прясно мляко
кашкавал
сух пилешки бульон
масло

Картофите се сваряват , после се реди в иенска тенджера ( или друг съд ) , един ред картофи един ред сирене, един ред пушено месо и така докато свършат. Яйцето се разбърква с млякото и пилешкия бульон и се полива да покрие картофите. Най-отгоре се слага настърган кашкавал и малко масло. Пече се до запичане на кашкавала.

# 80
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Това е една лесна рецепта :
Продукти :
картофи
сирене
пушено месо
яйце
прясно мляко
кашкавал
сух пилешки бульон
масло

Картофите се сваряват , после се реди в иенска тенджера ( или друг съд ) , един ред картофи един ред сирене, един ред пушено месо и така докато свършат. Яйцето се разбърква с млякото и пилешкия бульон и се полива да покрие картофите. Най-отгоре се слага настърган кашкавал и малко масло. Пече се до запичане на кашкавала.
Това ми се струва вкусно.

# 81
  • Мнения: 930
може ли рецепта за пататник Blush
яла съм в заведение, но никога не съм го правила Laughing

# 82
# 83
  • София
  • Мнения: 708
Да ви питам как точно се правят картофки с пушено сирене и пилешко филе? Подобно на тези в Уго с разни комбинации. Предполагам, че на всички принципа е един и същ. Запичат ли се, варят ли се.....?

# 84
  • София
  • Мнения: 12 579
Да ви питам как точно се правят картофки с пушено сирене и пилешко филе? Подобно на тези в Уго с разни комбинации. Предполагам, че на всички принципа е един и същ. Запичат ли се, варят ли се.....?

Картофите първо се сваряват, след това се слагат в глинено гювече или йена. Заливат се със сметана, слага се нарязаното пилешко филе, черен пипер и сол и се пекат, а накрая се настъргва кашкавал.

# 85
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 325
Търся една рецепта с картофи, които стават нещо като витрило - както е цял картофът се нарязва на филийки, но не напълно, а донякъде... И после какво беше...? Май се намазваше с някаква чеснова паста и се пекат във фурна??
Помагайте момичета..

# 86
  • Мнения: 1 798
Търся една рецепта с картофи, които стават нещо като витрило - както е цял картофът се нарязва на филийки, но не напълно, а донякъде... И после какво беше...? Май се намазваше с някаква чеснова паста и се пекат във фурна??
Помагайте момичета..
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=243.15

# 87
  • София , Монтана
  • Мнения: 811
Обожавам картофи за това се записвам да следя темата.

# 88
  • Варна
  • Мнения: 2 036
Картофките и на мен са ми любими, но не мога да се справя с Картофите соте (редовно ми се залепват). Вие как ги правите?

# 89
  • Мнения: 1 798
Картофките и на мен са ми любими, но не мога да се справя с Картофите соте (редовно ми се залепват). Вие как ги правите?
Сварявам картофите и ги изстудявам добре. Обелвам ги и ги нарязвам на кубчета. Пържа в горещо масло, и докато са горещи поръсвам с  чесън на прах и вегета.При сервиране поръсвам  с копър.Правя ги в тефлонов тиган.

Общи условия

Активация на акаунт