Картофени рецепти

• 57 031
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
Наскоро една приятелка ми каза ,че е яла много вкусна манджичка с картофи в един стол.Предствавлявало нарязани на резени сварени картофи в сос приличащ на фрикасе.Ако знаете как се приготвя споделете. Grinning

# 121
# 122
esy, благодаря за полезния линк!  bouquet

# 123
И аз благодаря!  bouquet

# 124
Току що сътворих пикантните картофи.Пекат се и се разнася страхотен аромат...
Ще пиша и за вкуса!

# 125
  • В царството на мечтите
antoan 2006 пиши за вкуса

# 126
Ето и една идея от мен

Картофи с бекон

Последна редакция: сб, 10 окт 2009, 21:53 от Dina.K

# 127
Пикантните картофи които си направих сама са в пъти по-хубави от тези които продават в пакетите.
Опитайте и вие.

Ще пробвам и тези с бекона. Peace

# 128
Момичета,   bouquet
antoan2006, радвам се, че ти допадна рецептата за пикантни картофи  Hug
Домашното е винаги по-вкусно Peace

# 129
Да ви кажа честно -имам няколко чувала и ще пробвам ама всички рецепти.

# 130
  • София
Наскоро една приятелка ми каза ,че е яла много вкусна манджичка с картофи в един стол.Предствавлявало нарязани на резени сварени картофи в сос приличащ на фрикасе.Ако знаете как се приготвя споделете. Grinning

Аз правя картофи с млечен сос
 1кг картофи
2-3с.л. брашно
3-4с.л. масло + 2-3 олио
прясно мляко - около 1 ч. чаша

В по-голяма част от смесената мазнина се задушават картофите, добавя им се вода и се готвят под капак до омекването им.
В отделен съд в останалата мазина се запържва брашното до светло кафяво, разрежда се с прясното мляко и се изсипва при картофите. Когато сосът се сгъсти се дърпа от огъня.
Може да се добави счукан чесън и копар, или къри или индийско орехче.

# 131
Още един вариант е:
Сварени картофи се заливат със сос бешамел,сол,млян черен пипер.Може и шунка да се добави.Поръсва се настърган кашкавал и се запичат във фурната....

# 132
  • Габрово
Нещо лесно, което правих днес, идеално е за аматьори  Grinning
Режеш картофите все едно ще ги пържиш, 1-2 моркова се режат на кръгчета, слагаш и една глава лук. Сол, черен и червен пипер на око  Grinning  Заливаш с вода до горе, печеш във фурната докато остане 1 пръст вода на дъното. Лесно, бързо и сочно, чак ме е срам, че пускам толкова проста рецепта  Embarassed
А ако оставиш водата да се изпари съвсем, може да се настърже кашкавал отгоре и леко да се запече, пак стават много хубави Simple Smile

# 133
  • София
Снощи правих картофено пюре, но явно картофите не бяха подходящи, защото стана не пухкаво , а глетаво. Направих доста, защото домочадието умира за пюре, но снощното не го одобри и сега имам една тенджерка в хладилника. Мога ли да го ползвам за нещо (освен за лепило  Simple Smile ) или да го мятам в кофата?

# 134
Снощи правих картофено пюре, но явно картофите не бяха подходящи, защото стана не пухкаво , а глетаво. Направих доста, защото домочадието умира за пюре, но снощното не го одобри и сега имам една тенджерка в хладилника. Мога ли да го ползвам за нещо (освен за лепило  Simple Smile ) или да го мятам в кофата?
Направи овчарския пай на Leo - http://leo-bgmamma.blogspot.com/2009/04/blog-post_5241.html

Общи условия

Активация на акаунт