Май замина, а ние не спираме да пълним веселата ни дружина! N44

• 18 701
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
ако няма да използваш кърмата, която изцеждаш ти предлагам да си купиш най-обикновенна помпа от аптеката за около 4-5 лв. аз съм с такава и съм много добре с нея Mr. Green 
И аз съм с такава, т.е. бях. Много съм доволна. Разведохме се с нея и се надявам да не се съберем отново  Mr. Green

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 12:23 от eli_dechkin

# 166
Siska79 може да поспорим коя е най дебелата мама  Simple Smile Аз съм все още доста огромна - а и сега продължавам да ям едни храни за повече кърма, и сигурно ще кача още, но ще започна да мисля за себе си по-късно Simple Smile сега е приоритет № 1 принцесата!
 Аз си взех помпа на Чико, но не съм я ползвала много, защото с моите разранени зърна само ме боли и не мога да цедя - но май не е много добра.

# 167
На AVENT помпата има една бяла тапичка, която се слага отдолу. На мен ми трябва само тази тапичка. В комлекта се продават с по две такива, но мойте и двете вече са заминали. Иначе помпата си е екстра.

# 168
Гери на мен в магазина като си купувах помпата ми казаха, че тези белите тапички най-бързо се скапвали, и като стане така да отида до магазина да си купя /а докато е в гаранция ги дават безплатно или с намаление/. Та можеш да провериш където продават такива помпи за тези тапички

# 169
абе Сиска какво е това ставане в 6 часа? Убиваш ме....и си супер активна...това дали е ефект на второто раждане. Laughing newsm78
Аз в 6 като кърмя и половината от времето дремя и веднага след това заспивам непробудно до следващото хранене. Малко ме е срам да кажа, ама понякога и след него пак продължаваме да спим и така до 12-13 часа.

А за дебелина не ми се говори...като килограми са 3-4 обаче таза ми е ужасно широк и корема направо ме плаши като го погледна (най-вече онази част точно над операцията) Чудя се нормално ли е да седи като на сумо борец  newsm78 и кога ще се оправи тази грозна картина  Sick а за спорт сигурно по-рано от 2 месеца не може да се говори

Толкова е хубаво времето а аз съм с 3 парцала на кръст, пак нищо не ми става....трагедия!  Twisted Evil

# 170
  • софия
Аз вече влязох в графа преносващи.Сега ходих да чуят
тоновете на бебчо.Лекарката каза,че са много добре,но
вече така ми се иска и на мене да го гушна синчето! baby

# 171

Аз в 6 като кърмя и половината от времето дремя и веднага след това заспивам непробудно до следващото хранене. Малко ме е срам да кажа, ама понякога и след него пак продължаваме да спим и така до 12-13 часа.

и аз съм така  smile3503 даже някой път и след обяд към 4-5 удрям по още някой сън за да съм готова за през ноща ако стане напечено  Laughing

# 172
здравейте,
днес ми е термина момичета, но няма никакви признаци да се раждаме- нито тапи, нито води, само едни леки болки в междукрачието. Надявам се да са от слизането надолу на бебчо, защото още не е влезнал в таза. Според акушерката главата на бебчо при опипване мърдала, т е не се е наместил в таза. От няколко дена му говоря, че трябва вече да се раждаме- ама явно ще е инатче като татко си. Вчера всички роднини и приятели се обадиха да питат дали не сме се родили- днес това направи даже и татито ни- голям сме майтап. Притеснил се човека- аз с болки в междукрачието от сутринта- да не би случайно да съм се разраждала и да съм пропуснала да му се обадя Laughing

# 173
  • София
Блгодаря ви момичета за подкрепата и благодарности на Aila за куража който ми даде. Aila, преди няколко дена когато бебка сучеше по 5 минутки и заспиваше успявах да изцедя по 15-20 мл. Сега вече суче по 15-20 мин от всяка гърда и нищо не остава след нея, само няколко капки изцеждам с помпата.
Да питам и момичетата които дохранват с добавка - педиатърката ми каза да я давам с лъжичка. Вие как я давате - с биберон или с лъжичка?
  Съвета на педиатърката ти е много добър, за даването на добавката с лъжичка. Идеята е че така не става объркване в начина на  сукане от гърда и шише. Въпроса не е само в големината на дупката на биберона и в това за колко време ще изпие добавката, въпреки че е много важно и това за предотвратяване на отбиването , а основно защото първите дни, докато се установи добре сукането от гърда, много лесно става объркването между гърдата и шишето. Просто начина на хапване от двете места е различен, затова се препоръчва поне след първия месец да се въвежда както залъгалката така и дохранването с шише. Ако количеството на добавката е малко и имаш възможност и аз ти препоръчвам да даваш добавката с лъжичка, спринцовка, чашка или друг алтернативен метод. Ако нямаш тази възможност с шише с възможно най-малката дупка. Пожелавам ти скоро да няма нужда да се дохранванете.
   Опитай да кърмиш по-често, ползвай компресия на гърдата, предлагай всеки път и двете гърди и вярвам че скоро ще се похвалиш с добри резултати  Simple Smile

# 174
  • София
Плами, при Дяволов, да. Екипът му са чудесни хора и с изключение че мен доста ме болеше (не при всички е така, спокойно) иначе беше много готино преживяване. Едната ме бъзикаше много: слагат ми упойката и пита кой крак изтръпва пръв, аз й викам левия и тя 'Ауууууууууу!" ужасена и я поглеждам и аз ужасена и тя ми се смее  hahaha . Аз преди операцията Дяволов не го видях и по време на нея не го виждах и само свършват и махат паравана и той ме поглежда и се прави на учуден "А, Светле, ма ти к'во прайш тука бе?!" и аз "Ми нищо, лежа си.."  Crazy Освен това си свирукаше по време на операцията и го заплашваха, че ако се разпее ще напуснат целия екип и ще го оставят сам че хич не го бивало  hahaha

Много се гордеех че не се притеснявах за операцията въобще. И така до момента, в който ми казаха "извадиха го" (самото вадене така болеше и така ми скачаше анестезиоложката по ребрата че не можех да мисля  Mr. Green ) и се усетих че сега трябва да изплаче и се паникьосах втрещена за 1-2 секунди и тогава той изплака и от мен като се изля един страхотен поток от сълзи  Blush те ме питат "има ли си име" аз "хлъц хлъц да хлъц" хич не ми хрумна че може би трябва да го кажа това въпросното име та ме питаха няколко пъти  Mr. Green

И явно си го бива Дяволов, защото сестрата на 12ти етаж като ми сменяше превръзката и вика "Ама това разрезче ако не е на доктор Дяволов!" и аз да нали, та познавали се неговите от един поглед че много хубаво шиел, къси разрези, тънки и т.н.  Peace

Успех на бъдещите днешни майчета  Hug

# 175
  • София
Е... здравейте и от мен отново! Все още сме си 2 в 1. Поставиха ми нещо като ултиматум - или плануваме секцио за тия дни, или си заминаваш, и аз... си тръгнах. Правиха ми изследвания като за секцио, над които сега умувам и се чудя защо някои стойности са малко извън норма...  Crazy  На Мадленка днес по обяд ́и сложиха таблетка, така че нищо чудно скоро да се похвали с бебче Simple Smile
Благодаря на всички за стиснатите палци, явно ще трябва по-нататък пак! Честито на новите мами!!!   bouquet

# 176
Здравейте мацки , добре дошли на завърналите се Бебс Hug Hug HugСиска момата много голяма браво , това е то спокойния живот. Раждат се отгледани бебета .Браво , голяма хубавица. И двете ти щерки ще ги пази сеньора с двуцевката зад вратата от ухажорите  Hug Hug HugАз да се запиша за Мина че Божи ни е голяма  Joy за снахичка  Heart Eyes

Глъмченцееее честита ти щерчица мила. Най-накрая !!! Чакаме те да разказваш как се роди госпоицата  Hug Hug Hug
Що стигнахте до секцио? Голямка ли беше ?Да ти е живичка и здравичка . И вие хубавици ги пръквате , като знам каката какво кукле е

Лоран хол тоя пост последния ти - все едно аз съм го писала. И аз съм в отбора по сумо. 16 кила горница .
Да видим за колко време ще ги преборим. Hug

# 177
Оф, толкова ми е горещо и бременно в момента че не ми се пише  Tired

Само се надявам Маги скоро да се обади с новината за малката Алекс, че вече нямам търпение  Hug

Лято, добре си направила  Peace никакво секцио просто щот на докторите в болницата им се прави  Naughty Ще си чакаме Калев, щом нямаме още болки, тапи паднали и води изтекли може да си чакаме още малко, че то няма и седмица вече така че споко  Mr. Green ще устискаме.

# 178
  • София
Здравейте и от мен Heart Eyes
Вчера ни изписаха и постепенно с малкият Евгени свикваме седин с друг Laughing
Влизам на бързо да се разпиша в редиците,а в следващите дни по-активно ще участвам.
Родих в Окръжна болница при д-р Красимира Жекова,на която съм и изключително благодарна за грижите ,които положи за мен.Вече съм сигурна,че са останали макар и малко качествени лекари,на които човек може да разчита в трудни моменти.Даже когато не беше на смяна в деня преди да ни изпишат ми звъня в отделението вечерта да ме пита как съм и как се чувствам ,защото бях с висока температура.
За Окръжна болница мога да кажа само,че се крепи на определени лекари,и най-вече на д-р Жекова и акушер -гинеколозите.Имаше и едно страхотно момиче Вероника акушерка ,която се грижи за мен ,а из а всички останали  толкова всеотдайно.Радвам се и благодаря и на това младо момиче,което си върши работата с желание  bouquet
Неонатологията не ми се коментира ooooh!,както и санитарската сган или племе.Но резултата е най-важен.
Всичко най-хубаво мамчета Heart Eyes

# 179
  • гр.Стара Загора
Здравейте!Как сте сладурани?
Ние сме добре с бебе Евелин по цял ден сме навън .Сутрин се храним в 9ч и хайде на разходка до 12:30ч после вкъщи и към 16ч отново се изстрелваме до 19ч.Да ви се похваля от 4 вечери сама си премахна храненето в 00ч и се буди чак 03ч  newsm44 newsm44 newsm44 много съм доволна  Mr. GreenСега с нетърпение чакам да си махне и в 03ч и ще се спи доволно но още е рано  Naughty
Madam Stasita добре дошла  Hug Hug Hug
Лято  Hug чакай си мила то детенце знае кога да излезне  Peace
Аз да ви кажа си свалих вече 15кг които бях натрупала ,но корема ми има нужда от стягане и ми се иска да почвам с коремните но се чудя дали не е рано  newsm78 страх ме е за операцията ,като ми се изтекът лохиите и отида на преглед ще питам доки кога да започвам с тренировките да ставам мацка  smile3502
Утре беба става на 40 дни  и  ще я водим на църква попа да й чете молитва за здраве!
Аз ползвам шишета на Авент с анатомична биберона и в момента кърмя и дохранвам ,а вода давам от 1-ви ден и не смятам че се отказва от гърдата дори в магазина от който ги купувах ми казаха че тея Авентски биберони били много сполучливо направени и доста добра имитация на майчината гръд и ако бебето не суче от тях не капе като тези на Нук/с такива беше в болницата/.
 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed за Мадленка ако не е родила вече  Hug

Днес има голяма авария под нас със водата и от сутринта е спряна пуснаха я към 15ч за малко и сега отново няма а към 20:30ч къпя буболечката и съм бясна  smile3515,цял ден съм с вързани ръце!
Айде оставям ви за сега по-късно ще мина да ви нагледам дано има бебчета  Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт