Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 40-та тема

• 91 363
  • 676
  •   1
Отговори
# 225
Една вечеря набързо - броколи със сирена и сметана , бъркани яйца с шунка и салата.

# 226
  • Варна
Каква е тази торта. Може ли рецептата.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 13:53 от L e o

# 227
плодова торта[
Тази торта се прави много лесно и е много вкусна. В нея могат да се сложат всякакви плодове. Правила съм я с череши, праскови, сушени плодове, но най-добре става с кайсии и сливи (от компот).Моята в случая е с компот от праскови
2 с.л. масло

1 ч.ч. захар
4 бр яйца (аз слагам 3 големи)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
1 пак ванилия

плодове - колкото да се покрие дъното на форма  с диаметър 26-30 см

Маслото се разтопява във формата, в която ще се пече сладкишът. Намазват се страните на тавичката. На дъното се нареждат плътно един до друг плодовете (ако са от компот, се отцеждат добре от сиропа). Върху тях се изсипва тестото, направено от останалите продукти. Пече се 8-10 мин на 160 градуса, после се увеличава температурата на 180 градуса. Щом се зачерви отгоре, се покрива с фолио. Пече се, докато клечка, бодната в сладкиша излезе суха, без полепено по нея тесто.
Изпечената торта се изважда от фурната и след 5-10 мин с тънко и остро ножче се отделя от стените на тавата. След като изстине, се обръща в чинията за сервиране, така плодовете застават отгоре. Може да се сиропира със сок от компот, но трябва да са минали поне 2-3 часа от изпичането на тортата.

# 228
dixi,мерси за рецептата на киша Heart Eyes
и аз си записах  хляба на marabu  chef
....тези дни готвя само за децата и някои аламинути ....
днес яйца не по панагюрски,специално накипрени за фото......с картофено пюре ги харесвам много повече,отколкото с мляко и сирене eat

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 20:02 от didibu

# 229
от мен днес скромно, скромно, че много обичам едни яйца с лук

и сега едни зеле тъкмо смъквам от котлона, ама се по-олях с постните манджи, хем не обичам много месо. Утре нещо местно ще измисля Wink

# 230
Купувам си материалите и довечера ще ги правя тези ушки!
Аз съм си написала рецептата.
А бързо ли стават.
  Да,стават сравнително бързо.Правя ги,докато детенцето спи на обяд.Когато се е събудил,вече са готови.  chef Simple Smile

nordina,твоите Наташови ушки изглеждат страхотно! Grinning

# 231
  Лабрекс,яйчицата ти за закуска са прекрасни,като идея!  bouquet
 Да споделя,че правя едни пирожки с яйце,където яйцето се слага в тестото точно по същия начин(с помощта на чашата),както в твоята рецепта яйцето се слага в найлона.После тестото се слепва и получената пирожка се пържи.Получава се много вкусно!Това е една имитация на арабския Брик с яйце. Grinning

Тутулина,благодаря за рецептата на щруделчетата! Hug

# 232
Аз защото се засрамих.....от себе си.....Купихме готови овкусени с чеснова марина пилешки карета от Кауфланд. Аз само ги сложих в тавичка с олио във фурната, някъде около 40-50 мин. бяха вътре на 180-200 градуса, пуснах накрая вентилатора за да почервенеят хубаво и това бе. От мързеливо, по-мързеливо......
Що така бе Маме,не се срами,както казва мъжлето - ако не пипне майстор месото , то само вкусно , крехко  и апетитно няма да стане  Wink .
Благодаря   bouquet.

# 233
    Шоколадови топки. Grinning

# 234
и от мен нещо шоколадово - Шоколадови кексчета за парти в училището на дъщеря ми

# 235
Селма,може ли рецептата на шоколадовите топки  newsm17 изглеждат супер

# 236
Радвам се че харесахте първата ми торта в живота. Blush
Блатовете ги правих с пандишпаново тесто:
4 яйца, 9 с.л. захар, 9 с.л. брашно, 1 бакпулвер и ванилия.
Крема е от: една кутия филаделфия, 120 гр. масло,  2 ч.ч. пудра захар, 200 мл. течна сметана или 4с.л течна и 200 гр. заквасена, но ако е със заквасена става по рядък.
И общо взето е една импровизация.М/у блатовете сложих орехи и кокосови стърготини, а отгоре ягодки.
  bouquet

# 237
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Didibu, яйцата изглеждат супер  Peace

от мен:

рибни пръстчета

гъбено рагу - производство на мъжа ми Mr. Green

и понеже рагуто беше много вкусно получи
сандвич ХХЛ

# 238
Ася, при теб както винаги е вкусно и интересно  Peace
Таня, страхотни кексчета, страхотна снимка   bouquet
Селма, топките са много апетитни, рецепта имат ли си?
Диди, много хубав сервиз имаш  Wink

за дамската част за обяд - яйца в сос от сирене

за вечеря - печена риба със сос Скордаля - доказано вкусен  :thumbup:

# 239
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепчо, как правиш соса от сирене?

Общи условия

Активация на акаунт