Наближава Денят на детето, на БУРГАЗлийче разтуптява сърчицето - 81

• 16 942
  • 293
  •   1
Отговори
# 225

Иве, как така???? аз лично се възмутих, че в приема за градините са по 35-40деца в група. Когато кандидатствахме, ми бяха казали от две места, че групите ще са по 30 ... Вместо да откриват нови групи тъпчат старите и е ужасно... явно и след септември ще се спи по двойки и тройки  Rolling Eyes  Не вярвам да има повече от 20-25 легла по спалните

Ами Ками и аз се възмутих в момента, в който излезе учителката и ме "помоли" да освободя шкафчето на сина си, за да е свободно за другата група  Shocked Попитах я как ще спят толкова деца, а тя отговори "Ами няма начин, помолихме ви, за да не се получава така да си спрете децата от градина лятото при възможност" Е аз ако имам възможност да го гледам 3 месеца ще го записвам ли на градина да му се невиди. Какви са тия отпуски от 1-ви юни до 15 септември Rolling Eyes

Пък за местата и резервите, нямам думи  ooooh!

# 226
Ивето..... 56 работни дни е отпуската на педагогическия персонал. В учебно време нямат право да се дават дни от него, така че всичко остава да се разпредели между коледната и лятната ваканция на децата. Не се изплащат неизползвани отпуски, така че това е положението. Не казвам, че е правилно, но всеки си има правото и нуждата от отпуската, нали?

# 227
Ами така е, защото от край време като по неписан закон, госпожите си взимат отпуската накуп през лятото . Тъкмо за тия два-три месеца се изреждат ... А техните отпуски не са и по 20 дни.
Само не знам колко са частниците, които разрешават на служителите си да си взимат така платените отпуски и да в един момент да се окаже, че няма кой да вдигне телефона  newsm78
Може би трябва да се замислят в/у този въпрос по-висшестоящите. Има начин всички да си ползват отпуските, но с някакъв нормален график, през всичките 365дни, а не само през летните стотина  Peace Ако трябва дори и по една допълнителна Госпожа да се вземе, та цяла година да запълва дупки

п.с.... Ина писали сме заедно... това за уч.година за училищата съм съгласна, но при градините пак ли е така?

# 228
Ами то не е неписан закон, а точно напротив. Не се разрешават ползването на платен отпуск по време на учебната година. Само по време на ваканциите и на дните, в които децата не учат, а на учителите се дърпат от платената отпуска.
Хората не са виновни все пак, ама това са правилата.

# 229

п.с.... Ина писали сме заедно... това за уч.година за училищата съм съгласна, но при градините пак ли е така?

е, да, за учителите по училищата ясно, но за яслите и градините  newsm78

# 230
Ами той закона е един.... и регламентира детски градини, училища и обслужващи звена.
Доколкото съм запозната се действа еднакво, но може за най-мъничките да има допълнителни разпоредби.....

# 231
ами редно е - все пак вече завършил първокласник, например може да си седи сам в къщи през ваканциите за разлика от дъщеря ми

# 232
  Аз не им оспорвам правото на отпуск. Ясно ми е, че е така, както казвате, но е безумно. Децата спят на походни легла, някои са по 2 в легло. И г-жата ми прави намек, че родителите сме виновни, щото те ни помолили да ги спрем лятото пък ние ги водим  Rolling Eyes Ей това ме подразни най-вече. Както и да е, ще избутам някак и този месец пък после ще изпълня молбата им. Но има такива, които няма как.

# 233
  • Burgas
Така е защото бюджета е делегирам,маи така му казваха и нямат пари да плащат на заместнички,които да попълват дупките когата титулярите излизат в отпуск и за това се получават тези смесени групи и децата са едно върху друго.

# 234
Шушон горе долу сме в една махала. Аз съм до Любен Каравелов училището :>

# 235
  • вкъщи
Макар,4е съм у4ителка също не одобрявам сборните групи още от днес.Миналата година директорката на градината,в която ходи дъщеря ми беше издала заповед децата,на майки,ползващи май4инство да не ходят на градина #Crazy
Разбирам,4е няма пари за заместни4ки,ама и родителите нямат заместници и кой да им гледа децата ,докато са на работа.А пък 2 деца на 1 легло,или 40 деца в група е безумие,как ще им опазят живота 2 жени не виждам.

# 236
Макар,4е съм у4ителка също не одобрявам сборните групи още от днес.Миналата година директорката на градината,в която ходи дъщеря ми беше издала заповед децата,на майки,ползващи май4инство да не ходят на градина #Crazy
Разбирам,4е няма пари за заместни4ки,ама и родителите нямат заместници и кой да им гледа децата ,докато са на работа.А пък 2 деца на 1 легло,или 40 деца в група е безумие,как ще им опазят живота 2 жени не виждам.
Еха, и как по точно ще ме накарат  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 237
 Аз пък познавам няколко майки, които не работят, а децата им ходят на ДГ.Може би заради такива сличаи учителите недоволстват. newsm78 А го отнасят всички.

# 238
  • тъгата в мен
Аз пък познавам няколко майки, които не работят, а децата им ходят на ДГ.
Джи,благодаря,че не ме спомена поименно,но будната ми съвест не се стърпя и си признавам бързо  bowuu ,
Само,че ние вече напуснахме градината и вече ще сме предучилищна към у-ще.smile3534
Нашата група по принцип беше от 38 деца,които по никакъв начин не виждам как догодина ще бъдат качествено подготвени за у-ще.

# 239
  • Burgas
Свраче вие в кое училище ще бъдете предучилищна,и това не го одобрявам децата които няма да карат предучилишна в градината и да ги отписват още от юни newsm78

Общи условия

Активация на акаунт