Майчинството - счетоводно - 19

• 55 389
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,може ли да кажете :възможно ли е парите ,които получих в края на април да включват обезщетението и за целия м. април,до сега съм получила пари  в края на март и в края на април ,за  този месец нищо не са ми превели.представила съм два болнични ,като първия започва от 05 февр.2009.,Втория свършва на 02. май

Информацията, която даваш е недостатъчна, за да ти отговора. Напиши датите на издаване на всички болнични листове. Освен това има значение кога са представени в НОИ.
Първия болничен започва от 05.02 до 21.03.2009,втория болничен е  от 22.03.до 02.05.
платено ми през м. март 1152лв/.общо от два превода/ ,през м. април 1042 /общо от два превода
осигурявала съм се върху 2000 лв. пет месеца,за др.седем  е взет минималния доход,/самоосигуряваща съм/болничните са представени в НОИ съответно към 11.03. първия и 11.04. втория ,третия болничен все още не е представен,ще бъде представен  към 11. 06.
пиша кратко тъй като нямам време Hug

# 151
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,може ли да кажете :възможно ли е парите ,които получих в края на април да включват обезщетението и за целия м. април,до сега съм получила пари  в края на март и в края на април ,за  този месец нищо не са ми превели.представила съм два болнични ,като първия започва от 05 февр.2009.,Втория свършва на 02. май

Информацията, която даваш е недостатъчна, за да ти отговора. Напиши датите на издаване на всички болнични листове. Освен това има значение кога са представени в НОИ.
Първия болничен започва от 05.02 до 21.03.2009,втория болничен е  от 22.03.до 02.05.
платено ми през м. март 1152лв/.общо от два превода/ ,през м. април 1042 /общо от два превода
осигурявала съм се върху 2000 лв. пет месеца,за др.седем  е взет минималния доход,/самоосигуряваща съм/болничните са представени в НОИ съответно към 11.03. първия и 11.04. втория ,третия болничен все още не е представен,ще бъде представен  към 11. 06.
пиша кратко тъй като нямам време Hug

Мисля си, че първата сума, която си получила е само за м. 03.2009 - не вярвам без да е изтекъл месеца да ти преведат за него. През април си получила сумата за м. 03.2009 - може би и по двата б. листа, а за април би следвало да получиш през м. 05.2009  newsm78
Ама сега само гадая, честно казано.

# 152
И аз мисля,че би трявбало така ,но през май месец нямам превод... Thinking и не мога да разбера кое как точно изчисляват ,благодаря ви  Hug

# 153
И аз мисля,че би трявбало така ,но през май месец нямам превод... Thinking и не мога да разбера кое как точно изчисляват ,благодаря ви  Hug

Питай в обслужващата банка за тончите суми и броя на преводите.
Или ходи до НОИ.

Hug Успех.

# 154
Здравейте и от мен.Малко се притеснявам вече и реших да ви питам.Имам бебче наа 3 месеца ве4е и Нои има да ми изплаща пари за част от март,целия април и май.За май не се притеснявам защото не е изтекъл,но другите ги няма още.Болничния ми е подаден на 19 този месец.Тий е последен- изравнителен и е точен,провериха го на място.Та имам ли причина за притеснение или.....?

# 155
Здравейте и от мен.Малко се притеснявам вече и реших да ви питам.Имам бебче наа 3 месеца ве4е и Нои има да ми изплаща пари за част от март,целия април и май.За май не се притеснявам защото не е изтекъл,но другите ги няма още.Болничния ми е подаден на 19 този месец.Тий е последен- изравнителен и е точен,провериха го на място.Та имам ли причина за притеснение или.....?

Ще те помоля за малко повече инфо - документите / б. листовете / за тези мартенски и априлски суми по какви документи са и кога са подадени в НОИ, защото това е най-важното  Peace

# 156

Ще те помоля за малко повече инфо - документите / б. листовете / за тези мартенски и априлски суми по какви документи са и кога са подадени в НОИ, защото това е най-важното  Peace
Подадох ги с приложение 1,болничния лист(който е един за целия период), и мисля че беше придружително писмо от счетоводителката на фирмата в която работя.Май така се казваше EmbarassedНе съм сигурна.В тях беше описано какви документи се прилагат с болничния.На 19.май е подаден.Ходих да подавам и приложение 2,но ми казаха,че трябва да ми се внесат осигуровките за май и тогава да подавам и другите документи.

# 157

Подадох ги с приложение 1,болничния лист(който е един за целия период), и мисля че беше придружително писмо от счетоводителката на фирмата в която работя.Май така се казваше EmbarassedНе съм сигурна.В тях беше описано какви документи се прилагат с болничния.На 19.май е подаден.Ходих да подавам и приложение 2,но ми казаха,че трябва да ми се внесат осигуровките за май и тогава да подавам и другите документи.

Ама всички ли б. листове са подадени тогава или последния?

# 158
Да абсолютно.

# 159
Аз не съм получавала пари от НОИ от 1 април насам.От тях получих отговор на мое запитване,че документите ми са постъпили при тях на 7.05.,но до днес-нищо...Ходих при нашите изчислителки и разбрах,че не съм единствената и то не само що се касае за майчинство,но и за обикновените болнични.Доколкото научих имало проблем със сървара(нещо между НОИ и НАП) и последно парите трябваше да се преведат този петък(сиреч днес),ама не познаха...продължавам да чакам...утре е работен ден,но дали...

# 160

Ами тогава брой 15 работни дни от подаването и тогава чакай пари  Peace

# 161
Аз получавам обезщетение за гледане на дете до 2 годишна възраст и си получих априлското на 21.05. В случая има значение кога се подават и данните за обр. 1 и съответно се трансферират от НАП към НОИ.

# 162
Аз получавам обезщетение за гледане на дете до 2 годишна възраст и си получих априлското на 21.05. В случая има значение кога се подават и данните за обр. 1 и съответно се трансферират от НАП към НОИ.
При мен минаха повече от 15 работни дни и от тук нататък?

# 163
Здравейте. Обезщетението, което получавам за отглеждане на дете в момента е около 600 лв. Работодателя ме иска на работа на старата заплата 1400 лв. като той ще ми плаща 800+ 600 от държавата= 1400 както винаги. Това е във варианта в който работя, така да се каже, на черно. Аз естествено не съм съгласна и искам да ме обяви т.е да прекъсна майчинството временно. Тъй като става въпрос за работа в туризма за 4 месеца, въпросът ми е може ли да се върна към майчинството след изтичане на летния сезон?

Благодаря много за отговорите

# 164
Не разбрах много какви са му сметките на работодателя ти! newsm78

Ако се върнеш на работа, ще получаваш 50% обезщетение - 120лв. Но ти значи си още в 410 дни - значи никакво обезщетение няма да получаваш ако си на работа.

По принцип може да си го прекъсваш и възобновяваш.

Общи условия

Активация на акаунт