Майчинството - счетоводно - 19

• 55 412
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Много Благодаря

Lady Incandescent   bouquet  bouquet  bouquet

# 136
Здравейте, мили мами! И аз като всички бъдещи майки се притеснявам за тези болнични. Интересува ме как точно се изчисляват, защото в закона пише 90% от брутния доход но не повече от нетния. Какво ще рече това?
 Моят брутен доход е 1059,30, а нетния 829,43 колко ще получавам през тези 410 дни.

# 137
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, мили мами! И аз като всички бъдещи майки се притеснявам за тези болнични. Интересува ме как точно се изчисляват, защото в закона пише 90% от брутния доход но не повече от нетния. Какво ще рече това?
 Моят брутен доход е 1059,30, а нетния 829,43 колко ще получавам през тези 410 дни.

Приблизително колкото нетния ти доход ще получаваш - повече подробности в първия пост на темата.

# 138
Добре, ами то е ясно че винаги нетния ти доход е по - малък от 90% от брутния защо тогава изобщо го споменават това с 90%. Да напишат че ще получаваме нетния си дохот и толкова. Поне аз така го разбирам, поправете ме ако греша.

# 139
Разгледах първият пост, но не съм много наясно със сметките и не ми стана много ясна формулата по която се смятат. Ако не ви затруднявам ще ми помогнете ли да си изясня сметките.
1 месец имам бруто 535 и нето 418,90
11 месеца живот и здраве ще имам 1059,30 бруто и 829,43 нето
Моля, помогнете ми да стигна до точната сума.  Интересувам се защото имам възможност да се доосигурявам и искам да разбера дали има смисъл.
Благодаря Ви предварително!

# 140
Здравейте,може ли да кажете :възможно ли е парите ,които получих в края на април да включват обезщетението и за целия м. април,до сега съм получила пари  в края на март и в края на април ,за  този месец нищо не са ми превели.представила съм два болнични ,като първия започва от 05 февр.2009.,Втория свършва на 02. май

# 141
Разгледах първият пост, но не съм много наясно със сметките и не ми стана много ясна формулата по която се смятат. Ако не ви затруднявам ще ми помогнете ли да си изясня сметките.
1 месец имам бруто 535 и нето 418,90
11 месеца живот и здраве ще имам 1059,30 бруто и 829,43 нето
Моля, помогнете ми да стигна до точната сума.  Интересувам се защото имам възможност да се доосигурявам и искам да разбера дали има смисъл.
Благодаря Ви предварително!

Така се пише, защото не всички осигурени лица са на трудов договор - например свободни професии, съдружници в ТД и т.н. Освен това смисълът на сравнението е, че не е нормално лицето да получава по-високо обезщетение, отколкото реално е доходът му, когато осъществява трудова дейност. Да не говорим, че има доходи, които надвишават осигурителния и тогава на практика нетния е по-висок.
 Ето сега и сметките:

535+11*1059.30 = 12187.30*90% = 10968.57 / брой раб. дни за 12-месечния период = средно дневно брутно
418.90+829.43 = 9542.63 / брой раб. дни за 12-месечния период  = средно дневно нетно

Сравняваш двете суми. Дневното възнаграждение се умножава по раб. дни за конкретния месец в болничен.

# 142
Здравейте,може ли да кажете :възможно ли е парите ,които получих в края на април да включват обезщетението и за целия м. април,до сега съм получила пари  в края на март и в края на април ,за  този месец нищо не са ми превели.представила съм два болнични ,като първия започва от 05 февр.2009.,Втория свършва на 02. май

Информацията, която даваш е недостатъчна, за да ти отговора. Напиши датите на издаване на всички болнични листове. Освен това има значение кога са представени в НОИ.

# 143
  • Пловдив

По-вероятно е да не са изплатили целия април,но това е само предположение.Извади си ПИК код,за да може да проверяваш и да виждаш кой период ти е изплатен.
Май месеци има забавяне на всички обезщетения.

# 144
Здравейте момичета,
този месец не съм получила майчинство детето е на 11 месеца и съм в заварено положение и трябва да ми бъде удължено майчинството до 410 ден. Документите съм ги попълнила още януари месец. Обадих се на нашите счетоводителки и от там ми обясниха че в НОИ имало проблем и не можели да ни обработят документите с удължението. Има ли други с подобен проблем. Знаете ли дали този пропуснатия месец ще ми бъде изплатен с другото майчинство, ако изобщо се оправят нещата   Confused

# 145
  • Пловдив
Здравейте момичета,
този месец не съм получила майчинство детето е на 11 месеца и съм в заварено положение и трябва да ми бъде удължено майчинството до 410 ден. Документите съм ги попълнила още януари месец. Обадих се на нашите счетоводителки и от там ми обясниха че в НОИ имало проблем и не можели да ни обработят документите с удължението. Има ли други с подобен проблем. Знаете ли дали този пропуснатия месец ще ми бъде изплатен с другото майчинство, ако изобщо се оправят нещата   Confused

ще ти изплатят всичко накуп,ако всичко ти е наред с документацията.
наистина има проблем и има и други с неизплатени обезщетения

# 146
Благодаря ти, Lady Incandescent!
43,35 - СДБ и 37,72 - СДН
Това означава, че всеки месец ще взимат сумата 37,72 и ще я умножават по работните дни в месеца. Предполагам съм те разбрала правилно, още веднъж ти благодаря.

# 147
Elfita благодаря   bouquet
за бързия отговор, поуспокоих се малко и ми спести разходката до НОИ

# 148
Здравейте,

Жена ми трябва да получава майчинство. Малката се роди март месец - т.е. по новия закон. Въпросът е че осигуровките на жена ми са 6 месеца на висока заплата и 6 на минимална, а от НОИ ни изплащат с над 15% по-малко от сумата която ние сме изчислили.

Има ли някой който да знае точната формула за изчисляването на майчинството? Аз сумирах сумата на която се е осигурявала и я разделих на броя дни за които се е осигурявала, умножих по 90% и получих доста по-голямо обезщетение от това което превеждат от НОИ.

# 149
Благодаря ти, Lady Incandescent!
43,35 - СДБ и 37,72 - СДН
Това означава, че всеки месец ще взимат сумата 37,72 и ще я умножават по работните дни в месеца. Предполагам съм те разбрала правилно, още веднъж ти благодаря.

Точно така, правилно е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт