Майчинството - счетоводно - 19

• 55 342
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 885
  • София-Младост
Очаквам да родя през август, тогава трябва да ми издадат втория болничен за 42 дни. Знам че в срок до 2 дни трябва да уведомя и да го предам на работодателя, но фирмата излиза в отпуска август месец и не работи. Как да ги уведомя? Да го нося в НОИ ли този болничен или какво да го правя? Да го предам през септември?
Уведомяваш ги по-рано, че в този период ще ти бъде издаден втори болничен...едва ли е тайна раждането ти.  Sunglasses Ще го занесеш след отпуската на фирмата, сама в НОИ не го носи.

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 13:34 от Ала-Бала

# 886
Извинете, ако е коментирано, но ме интересува нещо - другата седмица трябва да изляза в 45-дневен болничен преди раждане. В момента съм самоосигуряващо лице (съдружник в ООД и управител, но само по дружествен договор, а не на трудов). Каква длъжност трябва да бъде попълнена в болничния ми? Благодаря предварително!

# 887
  • София-България, Израел - където си поискам
Извинете, ако е коментирано, но ме интересува нещо - другата седмица трябва да изляза в 45-дневен болничен преди раждане. В момента съм самоосигуряващо лице (съдружник в ООД и управител, но само по дружествен договор, а не на трудов). Каква длъжност трябва да бъде попълнена в болничния ми? Благодаря предварително!
може да пише управител или съдружник няма никакво значение Peace.

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 11:37 от jakinik

# 888
Здравейте !

Моля ако е коментирано вече да ме извините, но  спешно ме интересува следното: Имам ли право на детски (тези прословути 35 лв) , като са ме осигурявали 12 месеца на 706 лв, но през цялата си бременност съм била болнични , а мъжът ми го осигуряват на 812 лв.
В смисъл такъв , дали това че съм била болнични играе някаква роля в дохода.
Ако правилно съм разбрала 706+ 812 е 1518лв на месец и ние сме 4 човека и така излиза че нямам право на детски. Дали е така?

Сори ако е малко объркано , но съм много зле с тези неща и не знам дали да се хабя да подавам документи.

# 889
Здравейте!Аз никаде не работя в момента незнам нито колко пари и време се вземат, нито каде се ходи за маичинските.А до края на Октомври трябва да знам как стават тези неща,ако някои може да ми помогне ще сам благодарна.

# 890
  • София-Младост
Здравейте !

Моля ако е коментирано вече да ме извините, но  спешно ме интересува следното: Имам ли право на детски (тези прословути 35 лв) , като са ме осигурявали 12 месеца на 706 лв, но през цялата си бременност съм била болнични , а мъжът ми го осигуряват на 812 лв.
В смисъл такъв , дали това че съм била болнични играе някаква роля в дохода.
Ако правилно съм разбрала 706+ 812 е 1518лв на месец и ние сме 4 човека и така излиза че нямам право на детски. Дали е така?

Сори ако е малко объркано , но съм много зле с тези неща и не знам дали да се хабя да подавам документи.
Обезщетението за временна неработоспособност също е доход. Сумирай твоите и на съпругат ти доходи за 12 месецо назад, делиш на 12 и на 4, ако минавате 350лв нямаш право.

# 891
  • Варна
Здравейте, знам, че НОИ би трябвало да превежда болничните до 15 дена от входирането им. Как стои въпроса с 45 дневния /започва от май, целия юни и част от юли/ - виждам, че са ми превели частта за м.05. Чудя се юни и частта от юли кога да ги очаквам? Имат ли някаква практика?

# 892
  • София-Младост
Здравейте, знам, че НОИ би трябвало да превежда болничните до 15 дена от входирането им. Как стои въпроса с 45 дневния /започва от май, целия юни и част от юли/ - виждам, че са ми превели частта за м.05. Чудя се юни и частта от юли кога да ги очаквам? Имат ли някаква практика?
За юни парите чак другия месец, когато подадат декларациите за м.06, за юли също...парите през август.

# 893
Добре де аз не работя никаде някой ще ми каже ли ще вземам ли ваобще някакви маичински newsm78[/size]аз ще сам си и самотна майка.Благодаря предварително

# 894
Добре де аз не работя никаде някой ще ми каже ли ще вземам ли ваобще някакви маичински newsm78[/size]аз ще сам си и самотна майка.Благодаря предварително
Ако дохода на семейството ти е под 200 лв на човек (включително децата) получаваш социални помощи.

# 895
  • Сливен
Здравейте, искам да попитам следното - Сестра ми е учителка и предстои закриване на училището в което работи от 1 септември. В момента е бременна в началото на 7 месец, като и предстои да излезе 45 дни преди раждане на 28 август. Интересува ме какво обезщетение ще и се полага, след като работодателят и ще бъде закрит?

# 896
За юни парите чак другия месец, когато подадат декларациите за м.06, за юли също...парите през август.
Тъй като и аз съм в ситуацията на Ала-Бала, живо се интересеувам. Болничният ми е с дата 31 май (тоест за май нищо не очаквам), внесен е на 4 юни (така пише в сайта на НОИ). Значи независимо, че 15 работни дни от внасянето на документите в НОИ се навършват утре, се чака да мине и съответния месец, така ли или не толкова месеца, колкото да се внесат осигуровките от работодателя? Защото се надява в края на юни да получа за юни  Sad

# 897
dimitriana ами ние сме Аз маика ми и брат ми за последния не се знае дотогава какви ще ги е сварши,остава само маика ми с учителска заплата

# 898
Момичета, извинете ме, ако скоро е коментиран въпроса, но бихте ли ми казали дали майчинството, което ще получавам, при положение, че съм в болнични през цялата бременност, ще е доста по-ниско от това, което бих получила, ако работя. Осигуряват ме на основната ми заплата, в момента съм вече трети месец в болничен и съответно получавам по-малко от нетната си заплата  Close  въпреки, че не знам защо така се получава. Как ще изчислят после майчинството ми!? На база на това, което съм получавала докато съм била в болничен ли? В смисъл май ще е по-добре да поработя нали...... Благодаря ви

# 899
  • Майничка
Момичета, извинете ме, ако скоро е коментиран въпроса, но бихте ли ми казали дали майчинството, което ще получавам, при положение, че съм в болнични през цялата бременност, ще е доста по-ниско от това, което бих получила, ако работя. Осигуряват ме на основната ми заплата, в момента съм вече трети месец в болничен и съответно получавам по-малко от нетната си заплата  Close  въпреки, че не знам защо така се получава. Как ще изчислят после майчинството ми!? На база на това, което съм получавала докато съм била в болничен ли? В смисъл май ще е по-добре да поработя нали...... Благодаря ви

Да разбирам ли, че възнаграждението Ви се състои от основна заплата, която се декларира пред данъчните и осигурителните власти и бонус, който е "неофициален"? Ако продължат да Ви осигуряват само на основната заплата и тя е непроменена, резултатът ще е същия.

Общи условия

Активация на акаунт