Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 93 117
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Popovo
Благодаря Lady Frost за бързият отговор.А да попитам още нещо. При вдишване коремът се свива,а при издишване се надува?Или обратното? Немога да преценя,защото не съм го виждала. И ме извинете ако въпросите ми са тъпи.Аз съм начинаеща в тази област, но ми се иска да се занимавам с йога и затова питам. Embarassed

# 376
  • ул. "Мечтание"
При вдишване се издува, при издишване се прибира навътре. Легни и експериментирай различни начини на дишане с ръце върху корема и гърдите да усетиш разликата.

# 377
  • Popovo
Благодаря много.Още утре сутрин когато си правя тибетците ще пробвам.  bouquet

# 378
  • България
здравейте, тибетки и аз се поизгубих , но нямах нет дълго време , а и се занимавам с много неща. Иначе съм редовна с тибетците (почти Simple Smile ) по 21 пъти, първия по много Simple Smile
та да ви питам за дишането до скоро не се замислях много, но нали се казва че дишането е най важно , та реших да се консултирам, зашото го правя по усет.
При втория -при вдигане на краката -издишваш, при отпускане надолу вдипваш
При третия- при накланяне назад издишваш. при изправяне вдишваш
При четвъртия- в седнало положение вдишваш , при вдигане издишваш
При петия -вдигане на дупето вдишваш, при отпускаме на долу издишваш.
Моля да ме поправите ако греша, а и аз малко така наизуст ги написах сега от леглото Simple Smile
По време на МЦ ги правя

# 379
  • гр.Видин
Всички освен петия са ти неправилни.

# 380
ТИБЕТЕЦ № 2
Вдишвате при повдигане на краката и главата и издишвате при връщането им обратно
ТИБЕТЕЦ № 3
Поемете въздух през носа и се извийте назад от кръста;След това се върнете в изходно положение, като издишвате през носа или устата.
ТИБЕТЕЦ № 4
Поемете въздух през носа, като същевременно повдигате бедрата и сгъвате краката в коленете, така че да стъпите със стъпалата на земята, и отпускане главата назад; Издишвате през носа или устата, при ко¬ето се връщате в изходна позиция.

# 381
Здравейте!И аз искам да се присъединя. BlushПреди години ги правех и се чувствах отлично,но после и аз не знам защо спрях.Но от утре сутринта(май трябва сутрин да се правят) ги почвам наново. Peace

# 382
  • България
Много благодаря   bouquet Ще се поправя  Embarassed

# 383
Здравейте, тибетки  Hug
Прочетох двете книжки и започнах с упражненията преди 3 дни. Реших първо да прочета и темата и тогава да се включа  Wink
Първия ден ги направих 5 пъти, на втория - 7. За сега съм решила да задържа на 7, въпреки че са ми лесни. Много се учудвам на някои, които пишат, че петитят им е труден  newsm78 дори се замислих дали го правя правилно. Той ми е най-лесен и приятен  Crazy

# 384
  • морето, сините вълни...
Привет и от мен
след известно прекъсване  Embarassed отново съм във вашите редици
Преди прекъсването бях стигнала до 11 повторения, днес върнах на 7.
Продължавам смело напред

bouquet

# 385
  • Карлово
Много се учудвам на някои, които пишат, че петитят им е труден  newsm78 дори се замислих дали го правя правилно. Той ми е най-лесен и приятен  Crazy
Сигурно имаме по-слаби китки. При мене трудността е като се връщам напред и ръцете ми се огъват, понеже китките не могат да удържат тежестта (52 кг), но само ако са близо до краката, ако изнеса ръцете по-напред проблеми нямам. На видеото обаче гледам, че трябва тялото максимално да се прибира към краката и затова се стремя да облягам дланите по-близо до себе си. Иначе според мене става една каква да е гимнастика, а не 5-я ритуал. И друго ако ги правя бързо използвам инерцията на тялото - ритуалите се опростяват и мога да правя повече повторения без натоварване, но когато ги правя по-бавно и със съответното дишане мисля, че постигам по-добър ефект.

# 386
Здравейте
Извинявам се за миналото лаконично включване, но нямах време да пиша повече.
Петимата тибетци ги правя от юли месец. В началото започнах с по-малко повторения, от август ги правя по 21. Килограми не съм свалила(явно без ограничения в храненето няма да се получи), но съм по-стегната. Започнаха да ми стават дрехите от преди да забременея. Вярно е, че не ми стоят както преди, но забелязвам някакъв резултат, което ме стимулира да продължавам. Чувствам се страхотно.

# 387
Тази седмица съм на 13 повторения. Понеже в темата по-непред се появиха съмнения за посоката на въртене на първия ритуал, вчера реших да се въртя обратно на часовниковата стрелка. Направих петте ритуала и след около 5 минути се почувствах ужасно зле. Замаяна, безсилна, зачервена, с натежала глава. Легнах и за около 10-15 минути се оправих. За мен това е доказателство, че въртенето трябва да е по посока на часовниковата стрелка, както го правех до сега. Продължавам така.

# 388
Вече почти 2 месеца ги правя, ама имам чувството, че ми става все по-трудно изпълнението им. Иначе корема доста ми се стегна, нещо, което не успях да постигна с фотнес в продължение на 1 година.

# 389
Записвам се и аз при вас.  Hug
Започнах упражненията само от една седмица, с по 3 на ден, защото искам всичко да правя постепенно. Мисля от другата седмица да мина на 5, какво мислите?
Засега се чувствам прекрасно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт