6milianka подаръци купува и за тортата умува(тема 104)

• 10 719
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Пфууу що работа свърших от сутринта. Навъртях 40 км в града за нула време. И мъкнах детето с мен, на ръце, че то никъде не е пригодено за колички. А пред алтернативат да я мъкна с кличката по стъпалата, предпочетох на ръце. Сега съм размазана. Алекс яде и заспа, а у нас хладилника е празен, та аз съм на принудителна диета #Cussing out
А пък аз може би ще и взема от онези колела с дръжка, които се търкалят по земята и издават звук.

карачка по бургаски  Blush
Тая карачка много ме изкефи Joy

# 91
Симпатюх, за пресни картофи знам, че не трябваше да се дават на бебета. Но защо съм забравила. Аз все още намирам от старите, та чак взимам и по 2 кг, да се запася Laughing

Какво означава преходна храна???

# 92
  • София
Гнидка, аз съм доволна от педиатърката, но и при нея много се чака Rolling Eyes много хора има зписани жената просто. но пък колкото и да чакам ида се изнервя, като влезна и всичко ми минава Laughing Уникални са и тя и сестрта, обичам ги тези жени и да си призная като се разболеят децата изпитвам и някаква радост, че ще ги видя  Blush  Много тъпо, ама е вярно ooooh!.
В 14-та поликлиника съм, д-р Панайотова

Вие колички за РД или за 1-ви Юни ще купувате newsm78

Симпатюхче Аз знам, че пресни картофи не се дават, защото имат много нитрати, но да каже ако някой знае със сигурност.
за Трявна Rolling Eyes Аз и за морето ще трябва да нося пюрета ooooh! ще взема някакви и десертчета ще взема, пък на място може и от нашата храна да и дава ако преценя. но не мога да разчитам само на нея. Мисля да не взимам каната за вода, та и каша няма да взимам по тази причина.

# 93
Обичам ФБ, но и го мразя! Рапунцел, що ми трябваше да ти разглеждам албума с пътешественическите снимки, прекрасен...

# 94
Гнидка, и аз съм доволна от нашата педиатърка- др Иванова- 24 ДКЦ Надежда.Има си определени дни само за детската консултация с часове, досега не ми се е налагало да чакам, а и пациентите и си знаят и има болни по това време , само ако е нещо спешно!Засега не е събирала минусчета от моя страна Peace

# 95
 За пресните картофи- точно заради нитратите не се дават, но пък тук всички стари са прораснали, което означава, че пак не може  Tired

Преходна храна е готвена храна, без запръжка, застройка, подправки, тоест продуктите се готвят заедно, както си готвиш за вас. Поне така ми обесни/ обясни  newsm78 педи  Peace

Кети, аз мисля да взема от кашите в бурканчета, купувам на Нестле  Peace

# 96
Боян съм го минала на преходна храна от две седмици. Преди да посоля, отсипвам за него и готово. Но аз готвя със зехтин, не пържа и не слагам подправки. После всеки си овкусява, както му харесва. Все още пасирам, но някак като е готвена храната, а не просто едно или двукомпонентно пюре, не може да стане на супер гладка каша, а си има малки бучици вътре, че и люспи от домат.

Белинда, я кажи как правиш елда със сирене и масло на Бобо, че да пробвам да направя.

Да дам и една идея за следобедна закуска - кисело мляко с банани. 1 банан и 2 с.л. к.мляко - пасирам, после добавям фини овесени ядки за сгъстяване. 

ДеЩо, не знам дали е заразно ПМС-то. Този месец цикълът е напът да ме пропусне.

# 97
Да дам и една идея за следобедна закуска - кисело мляко с банани. 1 банан и 2 с.л. к.мляко - пасирам, после добавям фини овесени ядки за сгъстяване. 

Точно това ще яде след малко Нори! Hug

# 98
ха, за първ път го чувам това за пресните картофи. Аз ги предпочитам всякак.
Булгур давам, да.

# 99
ДеЩо, мерси Simple Smile. Това е най-големият бонус от няколкото години работа по пасажерски кораби:) Парите отдавна са изпити и изядени, дрехите - износени, а спомените остават за цял живот Simple Smile.

# 100
 Тити , благодаря   bouquet Ще почвам и с него да разнообразявам. Вие няма ли да се присъедините към нас в Трявна  Simple Smile

# 101
  • София
Заглавието е супер и ми припомня, че времето лети и скоро ще настане нашествие от рожденни дни на сладките ни деца.  Heart Eyes Grinning Heart Eyes

Не съм писала скоро защото Криси ми е болна вече от 10 дена, мина всичко което можеше -направи конюктивит, после грип, тамън се поуспокоих и отново 40 градуса температура вдига, кашля, хрема - оказа се възпален ларинкса - ларингит!! Казаха, че може да е и от летящите пухчета на тополите и сега чакам да видя накъде ще се развият нещата и пак отиваме след малко на лекар на някаква прехвалена докторка от Люлин. Иначе и от нашата педиатърка не съм доволна хич - в 14 поликлиника е пак - д-р Котова. Сестрата бие ваксините без да ги усеща Криси, но докторката като и се обадих и и казвам Криси гори, какво да правя и тя ми обясни, че нищо не е толкова сериозно при бебетата  #2gunfire и друг път съм се оплаквала от нея, така че ще я сменям само да се освестя, че и аз се разболях покрай малката, а сега и мъжа ми  Cry

# 102
Ине, бързо да оздравявате Hug!
Люлинската педиатърка да не е Антонова?

# 103
За овесените ядки и елдата тука из форума четох, че е хубаво да се правят с чай или да се кипнат и после с плодове, защото в тях има много желязо, а като им сложиш млечен продукт - сирене, масло, мляко - калцият пречи желязото да се усвои от организма
От друга страна пък, ако детето суче много не виждам лошо и така да се дават - предполагам от кърмата и месото в манджите и пюретата си взима нужното, в крайна сметка е важно детето да свиква да ги яде от сега

Иначе за приготвянето - елдата се вари по-дълго, овесените може само да се кипнат - слагаш им малко сиенце и масло, който иска и подслажда -захлупва се малко да се задуши и готово. Като попара с хляб.

На Елена любимото сега е овесени ядки сварени и пасирани вътре с обезкостени череши - яде та и плющят ушите. И понеже има запек - редувам на гербер плодово круши или сливи и слагам към овесените ядки - също го омита.
Всичко с просо също харесва, то май пак беше богато на желязо. Още ми се иска да и дам ягода, ама засега сесдържам, имаме много домашни и затова.

# 104
  • София
Симпатюхче, и аз мисля, че някои неща няма да става да се дават непасирани. Аз като се знам обаче рядко ще му давам от нашето сега, защото някак не умея да готвя чак толкова диетично. Затова и ники мина на нашата храна след годинката, че може и по-късно. давам само това, което става. Примерно каретофи с тиквички и копър, заляти с кисело мляко и сирене - ок. Ама мусака как се прави, без да изпържиш каймата newsm78 Ми блудкавичко ще стане за моя вкус Rolling Eyes Или да речем пълнени чушки, без да осолиш чушката предварително - ми безвкусно ми е Sick и ще си караме на отделно готвене, както досега май Rolling Eyes Аз и без това малокомпонентни пюрета отдавна не давам. Последно примерно му правих картоф/ пресен, нямам други/, тиквичка, пера зелен лук, копър и заешко. Мисля, че си е манджичка - е, не е от нашето, ама не е и съвсем бебешко.

Елдата по принцип и аз я правя като Дещо, но засега сме още на брашно - купих голям пакет преди 2 месеца и не ми е свършил.

Булгур може, що да не, аз не съм се сещала, но ето една идейка Simple Smile
За път винаги нося готова храна и никога не давам ресторантска, ако ще да е най-диетичната, по хигиенни съображения.

Педиатърката ни е ок, 20-та пол. в Борово, Гнид. Ако ти е удобно, да те водя, но според мен ти е супер неудобно. Кумата е в Студ. град и е доволна, искаш ли да взема координати? Сякаш ти е по-близо от Борово newsm78

Общи условия

Активация на акаунт