След записване на ясла, прекъсва ли майчинството?

• 70 595
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
Така и ние от другата седмица тръгваме на ясла и звънях да питам в с4етоводството как стоят нещата и ми казаха,4е ако се върна на пълен работен ден полу4авам 90 процента от май4инството,а ако е наполовин -50,трябва да се прекрати май4инството и да се подаде молба.По обстойно ще докладвам другата седмица.

# 151
Така и ние от другата седмица тръгваме на ясла и звънях да питам в с4етоводството как стоят нещата и ми казаха,4е ако се върна на пълен работен ден полу4авам 90 процента от май4инството,а ако е наполовин -50,трябва да се прекрати май4инството и да се подаде молба.По обстойно ще докладвам другата седмица.
Моят скромен съвет би бил да се посъветваш с още някого.  Нещо според мен счетоводителката ти е в грешка  Naughty

# 152
и аз останах у4удена и затова споделям,4е аз никъде на срещнах такова нещо.

# 153
Здравейте на всички!Искам да попитам някоя от вас запозната ли е  ако приемат детето ми на ясла преди навършването й на две годишна възраст ( ясно ми е че ще получавам 50% от майчинството си) след като детето навърши две години аз имам ли право да отида на борсата?

# 154
  • София
Здравейте на всички!Искам да попитам някоя от вас запозната ли е  ако приемат детето ми на ясла преди навършването й на две годишна възраст ( ясно ми е че ще получавам 50% от майчинството си) след като детето навърши две години аз имам ли право да отида на борсата?
Разбира се, че имаш право.

# 155
Здравейте и аз имам едно въпросче,понеже ми заключиха темичката  Cry
Такааа,значи синът ми е на 1г и 6м.,но много се замисляме дали като стане на 2г. да го пускаме на ясла.Та въпросът ми е,ако реша да не го пускам и да си го гледам,ще получавам ли някакви помощи през тази една година,докато навърши 3г. и тръгне направо на ДГ ?Благодаря предваритлно   bouquet

# 156
  • Бургас
Такааа,значи синът ми е на 1г и 6м.,но много се замисляме дали като стане на 2г. да го пускаме на ясла.Та въпросът ми е,ако реша да не го пускам и да си го гледам,ще получавам ли някакви помощи през тази една година,докато навърши 3г. и тръгне направо на ДГ ?Благодаря предваритлно   bouquet

Платеното майчинство е до навършване на 2 години ако не посещава ДГ. Peace

# 157
Спешно да попитам ако се върна на работа и детето ми е на детска ясла, но няма 2 години работодателят може ли да ми откаже полагаем годишен отпуск отпуск?

# 158
Спешно да попитам ако се върна на работа и детето ми е на детска ясла, но няма 2 години работодателят може ли да ми откаже полагаем годишен отпуск отпуск?
За двете години докато си по майчинство се е натрупала стара отпуска, която можеш да ползваш.По закон отпуската би следвало да се използва до края на годината.Аз работя в банка и сега като ми свърши майчинството  ме задължиха първо да си използвам цялата натрупана отпуска и тогава вече да започна да работя.

# 159
Третата година не се заплаща нищо.

# 160
Ясно е , че докрая на годината трябва да се ползва, но аз питах има ли право да ми откаже отпуск, след като детето ми няма 2 години?

# 161
Благодаря ви за отговорите,момичета   bouquet

# 162
Ясно е , че докрая на годината трябва да се ползва, но аз питах има ли право да ми откаже отпуск, след като детето ми няма 2 години?

Разбира се, отпуската се разрешава от ръководството и то има право да ти откаже ползването, но когато е за тази година. За минали години отпуската трябва да се ползва в рамките на шест месеца от следващата, като трябва да информираш шефовете си две седмици, преди датата от която искаш да я ползваш.
Успе Laughingх!

# 163
Ако детето няма 2 годинки, не можеш да излезеш в отпуск платен годишен, а трябва да излезеш в отпуск за отглеждане на дете до 2 год

# 164
  • Варна
Здравейте! Hug Hug Hug

От последните мнения във форума съвсем се обърках.
Значи моята дъщеря тръгна на ясла в сряда, тя е на год и половина. Утре ще ходя до работа, за да попълня декларацията, която трябва да подадат в НОЙ. Имам въпрос свързан с нея - същата декларация като предната ли се попълва, само че се пише че детето е постъпило в детско заведение или някаква друга???
Идеята ми е да си попълня молба за платен отпуск, примерно този, който имам да ползвам за 2008 г, но последния пост на Есенна фея ме обърка, като е писала че не мога да ползвам сега такъв - в такъв случай кога ще си ползваме отпуските за 2008 и 2009 г. Наистина ли сега трябва да ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2 год, и той платен ли е?

Благодаря предварително Wink

Общи условия

Активация на акаунт