Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 740
  • 620
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Честно казано и при нас е така - парите ни все не ни стигат и последните няколко дни до заплата на мъжо сме на зъби и нокти. как го правим тоя номер - направо не знам. ...Според мен най-много пари вървят за ядене, не е само това, ами и като сме на работа и все нещо от готовия щанд взимаме и затова...Този месец се опитвам да карам домочадието да яде в къщи, каквото след работа успея да направя, но недоволните са минимум двама(при условие че сме всичко на всичко четири души у нас Rolling Eyes Mr. Green)
Според мен, за да вървят добре нещата, трябва да се изчисли всичко - колко пари са нужни за едно или друго нещо у дома, имам предвид и аз ПРЕДОБИВКИТЕ - нови мебели, и т.н. Кажете скъпи майчета, как е у вас, мъжете ви искат ли да планирате ремонти и подобрения по дома. Защото моя все вика, ще му мисля като събера пари, хич не му се иска да обикаля, за да сравним цените по магазините, а и да се ориентираме...а за мен това не е правилния подход.
Ulia поздравления за портмантото, и балородно ти завиждам...

# 361
Мъж ми трябва да му бръкнеш с нещо отзад - без да се извинявам за думата, за да вземе сам инициативата  Crazy

# 362
Teodopa, честита рожба. Само усмивки и радост да ви носи! Не знам какви памперси използваш, но в момента в Кауфланд марката Памперс е на промоциални цени от 28 на 22лв.

При нас парите стигат (заплатата на мъжо е висока). Проблемът е, че аз досега никога не съм работила (защото си гледам дечицата) и не мога да си правя сметка за парите. Каквото имам го похарчвам. А искам да се науча да пестя, защото един ден може да имаш, ама на другия... Тук намерих много цени съвети, направих си списък с нещата, които са моя отговорност и нещата, които са ми необходими само на мен и резултатът е налице. Този месец ми останаха пари от майчинството. Мисля че спестих най-вече от това, че напазарувах наведнъж за цялата седмица, а не през ден (както практикувах доскоро).

# 363
Защото моя все вика, ще му мисля като събера пари, хич не му се иска да обикаля, за да сравним цените по магазините, а и да се ориентираме...а за мен това не е правилния подход.
Ами, почти всичките ни мебели у дома са по поръчка. Сама изработвам проектите и ги поръчваме на един познат, който има цех за мебели. Така имаме точно това, което искаме, с точните размери и избрания от нас цвят и модел. Без компромиси. По магазините обикалям само за идеи. Обикновено мебелите закупени от магазин, излизат по-скъпо или за същата цена получаваш по-ниско качество. Това го казвам като идея за спестяване при обзавеждането.

# 364
За първи път чувам мебели по поръчка да са по-евтини. Обикновено са по-скъпи и това е нормално, при положение, че се прави нещо по твой вкус и с твой размери. На теб вероятно ти излиза по-евтино, защото ги правите при познат. Но това далеч не е начин за пестене  Wink

# 365
  • София
Аз съм съгласна с Ulia. На нас ни се наложи преди около 3 години да обзавеждаме кухня и избрахме да ни я направят по поръчка точно защото щеше да е каквато ние искаме, а и излезе доста по-евтино. Майсторът не ни беше нито приятел нито познат, нито препоръчан, но се оказа доста съвестен и си свърши работата страхотно. При него имаше и вариант да си занесем ние дървените плоскости, а той само да ги нареже и сглоби, та така щеше да се избегне надценката на самите материали от негова страна. Освен това мисля, че мебелите от мебелните къщи до голяма степен са с доста завишена цена и заради името на самата марка.

# 366
Аз днес се сетих за още едно съветче,
вместо да закусваме на вън сутрин - да си правим бърза закуска в къщи.
аз понеже съм малко мотка сутрин  Mr. Green, и докато аз си оправям грима......
половинката мята по две филийки в тостера, рязва сиренце, домат...... и за петнайсетина минутки сме готови,
 а така спестяваме по 3лв на ден, за една седмица 15 ле, за един месец..... ooooh!
Всичко е само въпрос на организация   bouquet

# 367
Значи аз съм доста пестелива - щото не закусвам  Joy

# 368
За първи път чувам мебели по поръчка да са по-евтини. Обикновено са по-скъпи и това е нормално, при положение, че се прави нещо по твой вкус и с твой размери. На теб вероятно ти излиза по-евтино, защото ги правите при познат. Но това далеч не е начин за пестене  Wink
В грешка си.
Първо-никой не работи за без пари, ако и да ти е познат. Сиренето е с пари и това е положението.
И после в магазините излиза по-скъпо заради големите надценки, марката, наема, заплатите на служителите и т.н.

# 369
Изчела съм темите за обзавеждане, където многократно е обсъждан тоя въпрос и хората са си поместили цените кой как и от къде е пазарувал,  както и сама обикалях месеци наред, когато обзавеждахме. Е, на всякъде излезе едно и също - по поръчка цената скача. Ама не ми се спори, темата е за друго  Stop

# 370
Скача цената, когато поръчваш по размери в големите мебелни вериги или магазини, които работят с конкретни модули и модели.
Но не и когато поръчваш в някое малко частно мебелно цехче директно от производителя.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 13:51 от Ulia

# 371
  • София
Аз тотално се отказах от тази тема и цялата й идея Sad Ми не е за всеки явно. Яд ме е много, но при нас просто не се получава. Каквото спестим един месец, моментално хвръква следващия. Я нещо ще си купим, я някое пътуване изскочи...Майка ми е ужасно права - благодари се, казва, че имаш, щото иначе бързичко ще се научиш къде зимуват раците Mr. Green Та тъй - ще харчим, докато има, явно не можем иначе. Пънах се 2-3 месеца, писах, смятах и к'во - нищо. Аре стига толкова Stop

# 372
Аз тотално се отказах от тази тема и цялата й идея Sad Ми не е за всеки явно. Яд ме е много, но при нас просто не се получава. Каквото спестим един месец, моментално хвръква следващия. Я нещо ще си купим, я някое пътуване изскочи...Майка ми е ужасно права - благодари се, казва, че имаш, щото иначе бързичко ще се научиш къде зимуват раците Mr. Green Та тъй - ще харчим, докато има, явно не можем иначе. Пънах се 2-3 месеца, писах, смятах и к'во - нищо. Аре стига толкова Stop
aбе, Белинда  Mr. Green нямаме сто живота, нито пък ще живеем по сто години  Naughty като имаш- харчи, права е майка ти, ако, недай Боже, ти се наложи, ще се научиш как да си правиш сметката. Simple Smile

# 373
Спестява този, който има от какво да задели  Naughty
Ако изкарваш колкото да изкараш месеца спокойно - какво спестяване?

# 374

Тъй, тъй. Аз също стигнах до това прозрение. Отделно, че до спестяване така и не стигнахме. Все нещо извънредно изниква, все нещо "ако сега не си го позволя, като стана на 50г. ли ще си го купя" и т.н. Отказах се. Поне за сега. Но ценните съвети, които намерих тук си ги пазя - за всеки случай. Naughty
Успех на всички, които не са се отказали Peace

Общи условия

Активация на акаунт