Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 908
  • 620
  •   1
Отговори
# 45
Някак не остава и за спестяване, не знам що така се получава... Rolling Eyes

Пробвайте за известно време да отделяте някаква сума при неотложните разходи. Както се плаща кредит, наем или данък - първо отделяш тези пари, пък след това всичко останало. Ние така, щем не щем, като забременях и се тръшнах, че нямаме 2лв. настрана и това бебе с какво ще го посрещаме, да видиш как се мобилизирахме за 9 месеца.

# 46
Няколко месеца подред си събирах касовите бележки от всички покупки и като направих списък, видях като суми какво харчим за целия месец. Разпределянето на парите е много просто - всеки знае колко харчи на ден, какви са сметките вкъщи, какво се купува за храна и др. Методът с пликовете също е много ефективен, но понякога излизат непредвидени разходи /лекарства, подаръци/, които трябва да се съобразят в отделен плик - непредвидени.

# 47
  • София

Пробвайте за известно време да отделяте някаква сума при неотложните разходи. Както се плаща кредит, наем или данък - първо отделяш тези пари, пък след това всичко останало. Ние така, щем не щем, като забременях и се тръшнах, че нямаме 2лв. настрана и това бебе с какво ще го посрещаме, да видиш как се мобилизирахме за 9 месеца.
И аз така заделям, но някои хора нямат воля да не пипат тези пари, като знаят че ги има. Другият вариант е да не теглиш всичко от дебитната карта и да "забравиш", че не е празна.

# 48
И ние сме с месечен доход 1200 лева,но мога да кажа,че стигат дори и заделяме всеки месец.
Имаме кола,която "гълта"150-200 на месец само нафта.
Наем не плащаме,но сметки-ток,вода,интернет,3 телефона.
Имаме дете,куче,всичко за вкъщи купувам с удоволствие,уреди си купуваме също.
За храна не се лишаваме от нищо,купувам всичко което ни се яде.Готвя постоянно,пазарувам почти всеки ден пресни плодове и зеленчуци.
Така,че може и да намалите разходите.......

Божеее, Пепи, ела да живееш в къщи, моля те! /Или прати мъжа ти, ако решиш.... Laughing/
Как го правиш това нещо, направо съм в шах!!! Shocked

# 49
ние сме двучленно семейство,на месец имаме средно около 1800лв.е,стигат ни,но чак пък за спестяване също не остават.
но ние сме пушачи,за разлика от вас-на месец поне 300 лв отиват за цигари. Laughingкола също имаме,обикаляме с нея доста,но сме на метан.разходите по кучето също не са малко-поне 300лв на месец,особено сега като ходи на училище.
по заведения ходим два-три пъти седмично,барове,ресторанти,сметките ни не са малки,нито огромни.
като се платят и сметките/особено тока през зимата/..парите на месец може даже и да не стигнат. Grinningизчислила съм,че ни трябват поне по 2500 на месец,като имаме и дете-много повече.

# 50
Извинявай ама ти наред ли си???? #Crazy Rolling Eyes #Crazy newsm78Ние сме четирима и очакваме пети и живеем с около 1300-1400лв на месец.Освен това не бих казала,че сме лишени от нещо.Купуваме си всичко,от време на време ходим събота и неделя на почивка и разходка .

# 51
desinkata_85, тя темата е за разумно разпределяне на бюджета, а не как си харчим парите ...

# 52
desinkata_85, тя темата е за разумно разпределяне на бюджета, а не как си харчим парите ...

е,аз точно това съм написала-как ги разпределям.може и да не е разумно,но това е. Laughing
а колкото до горното мнение,че не съм наред..странно как се стигна до това заключение.
поздрави!

# 53
поздрави и за теб!

# 54
  • София
На практика този бюджет означава по 600лв на човек. Аз "по-разумно" харчене от това бих нарекла чиста мизерия. Та това са по 20лв на ден. Колко повече от това може да се свие човек? Освен това вероятно плащате и някакви режийни, които едва ли са по-малко от 200лв. Което прави личните ви 500лв месечно. Е, няма как да се пести от тази сума. Освен това, изобщо не говоря за купуване на дрехи, обувки, аксесоари, пътувания, почивки и т.п. Ако и тях ги включвате в този бюджет, сте просто факири!!! Mr. Green

# 55
desinkata_85, извинявай, но май аз доста спартански се гледам кучето, ама 300лв. за какво ги давате? Ние плащаме всички ваксини и разните му там мазила и пазаруваме кучешката храна на едро в Метро. 300лв. са ми разходите по детската ясла, не знам как бих ги отделила само за кучето.

А 300лв. за цигари е фрапираща сума дори за мен като бивш пушач. Ако цигарите са такъв огромен разход, е време да ги спре човек. Дори медикаменти да ползваш за целта ще излезе по-евтино от това да купуваш цигари.

# 56
  • Linz
ние сме двучленно семейство,на месец имаме средно около 1800лв.е,стигат ни,но чак пък за спестяване също не остават.
но ние сме пушачи,за разлика от вас-на месец поне 300 лв отиват за цигари. Laughingкола също имаме,обикаляме с нея доста,но сме на метан.разходите по кучето също не са малко-поне 300лв на месец,особено сега като ходи на училище.
по заведения ходим два-три пъти седмично,барове,ресторанти,сметките ни не са малки,нито огромни.
като се платят и сметките/особено тока през зимата/..парите на месец може даже и да не стигнат. Grinningизчислила съм,че ни трябват поне по 2500 на месец,като имаме и дете-много повече.
10 лв. на ден за цигари?! Shocked Вие се отравяте бе, хора!
Как ще спестявате като давате 600 лв. на месец само за куче и цигари- 1/3 от дохода... Просто не искате.

# 57
Ето затова аз си мисля че тази тема ще е полезна на много хора да си правят по-добре разчетите. Лично на мен това ми е много необходимо. А и като не знаем какво ни чака занапред с тези мъгляви прогнози за криза и т.н. по добре от сега да му мислим, отколкото после да мизерстваме Peace

# 58
ами води се месец -два отчет и ще видиш къде са дупките...

то така можем само да гадаем Whistling

запиши си твърдите разходи като: ток, вода, наем и прочие
отделно ще си водиш записки какво харчите през дена ... и воала накрая ще знаеш за какво си даваш парите Peace

един ексел чудеса върши Peace

Може ли някаква примерна таблица?

# 59
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Аз като драсна чертата на приходите и разходите ooooh!(остават 40 лв. на седмица за четирима ни,без да мога да заделя,добре,че сме в провинцията)

Общи условия

Активация на акаунт