бременна на 17!?! какво да правя

• 4 224
  • 26
  •   1
Отговори
здравейте на 17 съм и съм бременна може ли някои да ми каже дали мога да продължа да уча все пак ми остава само 1 година,а не искам да го махам!!!

# 1
Разбира се можеш да продължиш да учиш, но трябва да имаш много голяма подкрепа - предполагам няма да се справяш сама?

# 2
здравейте на 17 съм и съм бременна може ли някои да ми каже дали мога да продължа да уча все пак ми остава само 1 година,а не искам да го махам!!!

Разбира се, че можеш да учиш.До колкото разбирам ти остават тази година и още 1. Може даже родителите ти да пуснат молба в училището, където учиш да не присъстваш във всички часове в годината и после да си ги вземеш с изпити накрая.Успех  bouquet

# 3
  • София
Можеш, а и е най-добре да продължиш да учиш. Ако имаш подкрепата на родителите си, ще успееш.

# 4
Кажи на майка си. Майка ти е човекът, който винаги ще е до теб и ще ти даде съвети, пълни с любов и разбиране. Тя ще те подкрепя, тя ще ти и помага. Без значение кога ще родиш - сега или след 10 години.
И завърши задължително образованието си, защото се обричаш на мизерия и ти, и детето ти.
Късмет, момиченце.

# 5
Можеш и трябва да продължиш да учиш и да завършиш успешно.

# 6
Можеш и задължително трябва да продължиш. Достатъчно е да имаш подкрепа и желание и съм сигурна, че ще се справиш. Говорете с класната или директора и ще ви кажат какви документи трябва да се подадат и какъв е варианта... дали ще посещаваш по-малко часове или ще ходиш само на изпити.
Това е много смело от твоя страна - едва на 17 да поемеш такава голяма отговорност, браво. Успех  Hug

# 7
В моя випуск имаше едно момиче, което роди в 10-ти клас ( таткото беше 11-ти Simple Smile ) Тя мина в самостоятелна форма на обучение, което значи, че идваше само на изпити в края а срока. Завършваше всяка година с отличен и в 12 клас си родиха второ бебенце Simple Smile
За да минеш в самостоятелна форма трябва да имаш навършрни 16години (а ти имаш) и причина (е, каква по-основателна от твоята)  Wink
Хубавото на този вариант е, че можеш когато искаш да си ходиш на училище, за да ти е по-лесно ученето после, а когато не се чувстваш добре не си длъжна да си извиняваш отсъствията всеки път.
Само трябва да попиташ в училището какви документи трябва да подадеш. Можеш да прочетеш допълнителна информация за самостоятелната форма, в интернет има много.
Пожелавам ти едно здраво бебенце, което много да те радва Simple Smile

# 8
  • Стара Загора
И аз си мислих ,че вероятно може като частна ученичка.

# 9
Доста смело решение.  Wink
Стана ми любопитно, бащата иска ли да си поеме отговорността?

И моя гимназиална съученичка роди в 11 клас. Момчето и баща и много й помогнаха. Продължи си с ученето и мисля, че сега учи висше. Simple Smile

# 10
  • Бургас
Имам сученичка, която забременя на твоята възраст. Имаше подкрепата на бащата на детето /с който създадоха семейство/ и на своите родители. Днес е щастлива майка на две деца.
Завърши като частна ученичка последната година в училище.
После успя да завърши и висше образование, въпреки двете деца.
Така че, макар и рядко, подобни неща завършват щастливо.
Ако близките те разбират и подкрепят, ако бащата е до теб, всичко ще бъде наред.
Животът отдавна е доказал, че и с деца може да се учи, може да се работи и човек може да се развива.

# 11
Това решение зависи изцяло от теб. Проблема не е в ученето - има частни уроци, задочно обучение, воъбще вратички много.

Въпроса е дали имаш, или по - скоро дали родителите ти имат нужните средства, възможност да изте издържат и въобще какво е тяхното мнение за това. Защото в момента ти изцяло зависиш от тях, не само финансово. Ти имаш желание да го задържиш, което е хубаво. Но с това решение идват ред отговорности, задължения, изпитания на които трябва да си отговориш дали си готова да се подложиш.

Едно дете е голяма отговорност. А между другото и на мен ми стана интересно бащата къде е в цялата картинка? Ще поеме ли отговорност или?

# 12
Юхуууу, на 34г може да станеш баба, което пък увеличава вероятността да доживееш и слугуваш не само на деца, внуци и правнуци, а и праправнуци. Майка ми пожелаваше "Майка да имаш, майка да не си", защото децата са къртовски труд 24ч в денонощието.
Но пък това което сега няма да си позволиш, ще си го наваксаш на 35 (мъже, забавления, екскурзии).

# 13
  • София
Майка ми пожелаваше "Майка да имаш, майка да не си", защото децата са къртовски труд 24ч в денонощието.

Леле, да се чудиш защо хората правят деца изобщо. Чисто прецакване, викаш  Tired

# 14
Майка ми пожелаваше "Майка да имаш, майка да не си", защото децата са къртовски труд 24ч в денонощието.

Леле, да се чудиш защо хората правят деца изобщо. Чисто прецакване, викаш  Tired

Малеее, направо съм се прекарала яко! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт