бременна на 17!?! какво да правя

• 4 226
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Майка ми пожелаваше "Майка да имаш, майка да не си", защото децата са къртовски труд 24ч в денонощието.

Леле, да се чудиш защо хората правят деца изобщо. Чисто прецакване, викаш  Tired

Малеее, направо съм се прекарала яко! Grinning

Много помагате на момичето, няма що  Whistling Mr. Green

# 16
Моя съученичка, която забременя, завърши училище като частна ученичка.

# 17
Майка ми пожелаваше "Майка да имаш, майка да не си", защото децата са къртовски труд 24ч в денонощието.

Леле, да се чудиш защо хората правят деца изобщо. Чисто прецакване, викаш  Tired

Малеее, направо съм се прекарала яко! Grinning

Много помагате на момичето, няма що  Whistling Mr. Green

Аз съм й помогнала по-горе, извинявай!!!

# 18
Всичко е въпрос на желание и подкрепа от близките.
Трудно е на тази възраст да поемеш толкова голяма отговорност, но е похвално, че си готова да я поемеш.
Имам познати, които си направиха бебето в 10-ти клас. Родителите им помогнаха да си устроят дом и да заживеят самостоятелно. Момичето стана частна ученичка, момчето се прехвърли вечерна форма на обучение. Тя гледаше бебето и учеше, той работеше и учеше. Завършиха училище, завършиха висше образование, започнаха хубава работа. Подкрепят се, обичат се. Към днешна дата са около 35-годишни и живеят много добре. Синът им е на 17 г., а имат и 2 малки дечица (на 8 и на 3 г.). И са невероятно семейство - влюбени са като някога и се разбират много добре, а децата им са възпитани и умни.
Но пък първите 10-тина години от съвместния им живот изискваха невероятни усилия, които биха съсипали отношенията на хора, които нямат техните отношения и тяхната упоритост. Peace

# 19
Естествено, че можеш. Поговори с близките си, те са тези, които ще ти помагат най-много. Успех  Peace

# 20
По-голяма простотия не бях чела! ooooh! Crazy Sick

Към авторката - поздравления за решението ти. Можеш да минеш в самостоятелна форма на обучение. Можеш и да отлагаш изпити. Peace
Пожелавам ти успех!  bouquet

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 10:24 от Пипи Дългото чорапче

# 21
Аз забременях на 17.Родих Simple Smile,но мъж ми е с 8 години по-голям от мен,работеше (и тогава и сега),живееше самостоятелно.При мен беше малко по- сложно защото смених местожителството на 300км.НО невъзможни неща няма.Бабите не са помагали много с отглеждането сами си се оправяме и се чувствам добре,спокойна и сигурна в семейството си.Много хора успяват,когато има любов между двамата ,всичко ще се нареди.Минаваш на самостоятелна форма на обучение.Учителите обикновено са съпричастни и много помагат.Успех Hug

# 22
Можеш и задължително трябва да продължиш. Достатъчно е да имаш подкрепа и желание и съм сигурна, че ще се справиш. Говорете с класната или директора и ще ви кажат какви документи трябва да се подадат и какъв е варианта... дали ще посещаваш по-малко часове или ще ходиш само на изпити.
Това е много смело от твоя страна - едва на 17 да поемеш такава голяма отговорност, браво. Успех  Hug
Благодаря ти много за милите думи решили сме да задържим детенцето и да си завърша годината успешно въпреки всичко Hug

Доста смело решение.  Wink
Стана ми любопитно, бащата иска ли да си поеме отговорността?

И моя гимназиална съученичка роди в 11 клас. Момчето и баща и много й помогнаха. Продължи си с ученето и мисля, че сега учи висше. Simple Smile
Да иска детето за което много се радвам а и щом сме заедно ще преминем през всички трудности  bouquet

Това решение зависи изцяло от теб. Проблема не е в ученето - има частни уроци, задочно обучение, воъбще вратички много.

Въпроса е дали имаш, или по - скоро дали родителите ти имат нужните средства, възможност да изте издържат и въобще какво е тяхното мнение за това. Защото в момента ти изцяло зависиш от тях, не само финансово. Ти имаш желание да го задържиш, което е хубаво. Но с това решение идват ред отговорности, задължения, изпитания на които трябва да си отговориш дали си готова да се подложиш.

Едно дете е голяма отговорност. А между другото и на мен ми стана интересно бащата къде е в цялата картинка? Ще поеме ли отговорност или?
Да аз живея с таткото на бъдещото ми детенце и той напълно ме подкрепя 8 години е по-голям от мен,работи и се издържа сам!

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 02:50 от AnMary

# 23
Решението, което сте взели не е никак леко, но се радвам, че е такова Simple Smile
Пожелавам и на двама ви много подкрепа от близките ви и любовта между вас да не угасва и за миг.
Ако ви помагат и си помагате взаимно - всичко ще бъде наред и малката душичка ще расте щастливо и здраво дете  Hug
Успех   bouquet

# 24
Страшно много благодаря на всички за подкрепата и милите думи smile3504 lovekiss Flowers Bouquet Flowers Bouquet

# 25
Най-важното е да сте заедно и да се разбирате! Всичко друго рано или късно си идва на мястото!
Спокойна бременност и леко раждане!  bouquet

# 26
Можеш да станеш частна ученичка и само на изпитите да ходиш. Много смело решение. Подкрепям те.. и успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт