Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 823
  • 620
  •   1
Отговори
# 240
прегледай първите страници на темата Simple Smile

# 241
http://www.4shared.com/file/108524818/4ccd477b/-_online.html?err=no-sess Това е табличката на Бърди!

http://4storing.com/mtxbru/e0dc06248cc46e4004a3480eafa42924.html А това е моята!

Дръпни си ги и двете, виж коя ще ти е по убодна. А също така можеш да си направиш и твой вариант, който може да е по удобен за работа.

# 242
  • София /Абсурдистан
Благодаря ви момичета  bouquet аз я имах, но  после без да искам я изтрих и не можах да я намеря пак Simple Smile

# 243
От известно време и аз започнах да обръщам внимание на разходите..тъй като предстоят големи харчове около образованието ни и съм предприела няколко неща, които дават резултат.
1. Буркана - един ден реших да го направя и пускам левчета или 50 ст., а съм намислила да сложа още един за хартиени (2,5 или 10 лв)
2. Като платя сметките заделям 40 -50 лв настрана и "забравям", че изобщо съществуват. Но съм намислила да ги внасям в банка, защото така понякой път като се "подсетя" за тях и побръквам... Laughing
3. Значително намалих разходите за дрехи и козметика... Имам хиляди лосиони, спрейчета и какво ли не, и не ги ползвам повечето  Close (останах в шок, от колко боклуци може да се спести  Shocked )

Темичката е страшно полезна и ще се възползвам от споделения опит..защото съвсем скоро ще трябва да се стиснем още повече  Tired

# 244
Номера с бурканчето го практикува поне от 5 г. и много често ме е "спасявал"  Laughing
Вече имам два пълни буркана  Grinning не съм ги броила скоро, но сигурно са станали над 300лв,
аз слагам всякакви стотинки, не само левчета.....  Peace

П.П. От известно време се каня да ги обменя, но все отлагам момента, защото знам, че ще ги изхарча бързо, бързо и то за глупости  Embarassed

# 245
  • София
Аз не мога да го правя това с буркана, защото мозъкът ми знае, че имам Х пари, от които са ми останали У и те трябва да стигнат до определено време. По-скоро бих прибрала остатъка или бих го изхарчила с ясното съзнание, че това е остатък от обичайните покупки. Ако имам 20 лева предпочитам да знам, че имам 20 лева, а не с копнеж да обърна буркана като закъсам. Защото тогава може да се окаже, че няма 20 лева, а 10 и да остана с празни ръце.

# 246
Аз не мога да го правя това с буркана, защото мозъкът ми знае, че имам Х пари, от които са ми останали У и те трябва да стигнат до определено време. По-скоро бих прибрала остатъка или бих го изхарчила с ясното съзнание, че това е остатък от обичайните покупки. Ако имам 20 лева предпочитам да знам, че имам 20 лева, а не с копнеж да обърна буркана като закъсам. Защото тогава може да се окаже, че няма 20 лева, а 10 и да остана с празни ръце.
е, ти пак може да си заделиш тези 20лв и същевременно да си събираш стотинките в буркана  Grinning

# 247
  • София
Да де, ама аз не виждам смисъл в това да събирам стотинките. Предпочитам да ги използвам своевременно при пазаруването и да зная колко пари имам. Ако реша да спестявам просто спестявам.

# 248
Това с буркана го правя от години  Grinning Омръзна ми всеки път, когато сгъвам панталоните на милото да ръся стотичнки из цялата къща. Започнах да ги слагам в буркан, за да не ми пречат  Mr. Green А той, затрогнат, милия, реши да ми купи една много сладка касичка Simple Smile
Само че вече е пълна, а сърце не ми дава да изхарча парите... струва ми се, че са на късмет, а не за харчене, сякаш ако посегна на тях все едно сме я закъсали, или предизвиквам съдбата да закъсаме  Blush. А принципно не съм суеверна...Идея нямам колко пари са се събрали, но или трябва да си купя нова касичка, или да изпразня тази  Laughing

# 249
Искам и аз касичка,да му се не види...
Обаче...къде ще приемат да ми обменят толкова много жълти стотинки?Никой не ги ще.Май даже не се смятат за пари вече... Laughing
Та,затова смятам да бутам в бурканчето левчета. Flutter

# 250
  • София
Абе, не е като никой да не ги ще стига да не му ги насипваш по много. Ако отидеш на банкомата и искаш да изтеглиш 20 лева, а имаш в сметката само 20 лева и 5 стотинки банкоматът няма да пусне парите, защото няма да може да си удържи таксата. Същото е и с пазаруването в магазин. Съвсем възможно е за две стотинки да не ти дадат хляб или билетче за трамвая.
Аз затова дребни стотинки не събирам, а своевременно ги пускам в обращение.

# 251
  • София
Обаче...къде ще приемат да ми обменят толкова много жълти стотинки?Никой не ги ще.Май даже не се смятат за пари вече... Laughing
Та,затова смятам да бутам в бурканчето левчета. Flutter

Аз си мисля, че в аптеки биха могли да ги вземат, както и разни бързооборотни хранителни магазинчета в квартала Simple Smile!
Все не им достигат стотинките Wink ...

# 252

Обаче...къде ще приемат да ми обменят толкова много жълти стотинки?

Ми банката, нали са официално платежно средство. Винаги можеш да си платиш данъците със жълти стотинки  Joy

# 253

Обаче...къде ще приемат да ми обменят толкова много жълти стотинки?

Ми банката, нали са официално платежно средство. Винаги можеш да си платиш данъците със жълти стотинки  Joy
мисля,че в нашия град един човек си беше платил задълженията към Топлофикация в размер на няколкостотин лева с жълти стотинки,които занесъл в туби от минерална вода.касиерките бяха откачили. Mr. Green

# 254
В банката трябва да обменят, стига да не попаднеш на някоя служителка, която не й се броят стотинки.
Аз това с касичката го практикувах преди (имам си прасенце-касичка Grinning). И събирах доста парички. Трябва да я изровя и да подновя събирането.

Общи условия

Активация на акаунт