Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 812
  • 620
  •   1
Отговори
# 285
Мен пък ме е яд като давам пари за такси/явно съм стисната #Crazy/ , затова го използвам в наложителни случаи. Мисля, че ходенето пеша хем е здравословно /особено сега лятото/, хем е без пари #Crazy #Crazy

# 286
Краставичка, впечатлена съм от стройната ти система! Всъщност стройната ВИ система. Основното в едно такова счетоводство е да има разбиране и от страна на половинката. И да се следят разходите и на двамата.

# 287
Мен пък ме е яд като давам пари за такси/явно съм стисната #Crazy/ , затова го използвам в наложителни случаи. Мисля, че ходенето пеша хем е здравословно /особено сега лятото/, хем е без пари #Crazy #Crazy
Сиси, не си стисната, а разумна! Аз съм същата, дори от градски транспорт спестявам, когато мога!   bouquet

# 288
  • У дома... някъде
Хайде и аз при вас,че е време вече да се стегнем и да се хванем в ръце.Омръзна ми да правя някви сметки а все накрая да сме на 0-та че даже и със заеми  Sad Sad

# 289
Ами следвам примера ви този месец. Пиша, смятам, заделям и накрая какво се оказа - сметки, заем, памперси, мляко, пюрета - отрязох оттук-оттам или минах на по ефтин вариант и тъкмо реших, че този път няма да съм на нула, за капак и двете ми деца се разболяха и всичко спестено замина.
Сега се моля само по-бързо да се оправят, че мъка..., колкото ми беше сдухано от безпаричието, сега ми е в път по-сдухано за малките.
От другия месец пак започвам със сметките, само да се оправят дечицата Praynig

# 290
dida_p, пожелавам бързо оздравяване на дечковците!   bouquet
Аз искам да се похваля, че съм с 30лв. напред. Много съм доволна!  Money

# 291
  • София
Ами, обикновено така се получава - точно като ти е гадно някой се разболява, за да ти стане още по-гадно. Както казват хората, лошото като дойде не пита.

# 292
Цитат
Както казват хората, лошото като дойде не пита.
Или "Едно зло никога не идва само".
И аз реших,че съм успяла да заделя 150-160 лв и хоп-бойлера протече.
Е,как да не ти е гадно?!   smile3511      Направо ми идва да .....

# 293
d
Аз искам да се похваля, че съм с 30лв. напред. Много съм доволна!  Money

Поздрави на спестовниците и със здраве да си ги харчиш  Joy

Ами следвам примера ви този месец. Пиша, смятам, заделям и накрая какво се оказа - сметки, заем, памперси, мляко, пюрета - отрязох оттук-оттам или минах на по ефтин вариант и тъкмо реших, че този път няма да съм на нула, за капак и двете ми деца се разболяха и всичко спестено замина.

Муце, първо, дано ти се оправят бързо дечицата. Но само да кажа, че именно за това са спестените пари, за като ти дотрябват, за да не е необходимо да влизаш в дълг.

И съвсем по темата, моите идеи за спестяване:

Най-напред, разбира се, трябва да си променим мисленето и да си уважаваме стотинките. Колко пъти ви се е случвало да ви дрънчат дребни из чантата и въобще да не ги броите за пари? Или т.н. "дребни харчове" - пет лева, десет лева, една евтинка блузка "само двайсе лева"... И летят през прозореца парите, иначе казано "на вятъра".

След това, ако ви е трудно да спестявате ей така, за едното спестяване, ами спестявайте целенасочено. Например, искате догодина да отидете на Мармарис на почивка, трябват ви хиляда лева и това ви е целта за спестяване. Докато дойде време за почивка, мислете си за моренцето и гледайте откъде може да заделите по някой лев.

После, сядате с мъжО (може и със салата и ракийка, но в никакъв случай телевизор) и обмисляте какви са ви големите харчове дето се задават. Нови мебели? Кола? Почивки? Частна детска градина? Обмисляте ги разходите. Ама се съобразявате с това, което получавате като заплатка. А не да се съобразявате с това, дето го има по списанията и непременно това да искате. Не може хем да се хвърляте на скъпи неща, хем да искате да спестявате.

Вместо ходене на ресторант, особено лятото, идете на разходка, може да си направите сандвичи за пикник.

Огледайте си гардероба и престанете да добавяте дрешки само заради фешъна.

Мобилния съм сигурна че може и по-евтино да ви излезе, защото не са ви необходими 400 минути и 700 текста на месец.

Сметката за тока и тя може да се свие - слагаш от нискоенергийните крушки, ползваш пералнята само като се напълни, изключваш телевизора а не да го оставяш само на "готовност" че е по-лесно от дивана с дистанционното. Дребни неща, но то си се събира накрая.

Като излизате не носете много пари със себе си, щото изкушава да ги похарчите като си погледнете в портфейла колко са много. Също, ако имате слабост към определен вид стоки, просто не влизайте в съответните магазини "само за да погледате", щото пак няма да удържите на изкушението.

Това е в общи линии, ако някой е стигнал до тук да дочете  Joy

# 294
Вече втори месец пробвам нов начин на разпределяне на парите. Разпределям парите все едно трябва да ни стигнат не за 30 , а за 40 дена. Каквото остане пир получаването на следващата заплата е рално спестено и се заделя автоматично в картова сметка. Така спестих още първия месец 62 лв.

# 295
  • Пловдив
запис

# 296
Чета внимателно темата от самото начало, не сега не се въздържах да изкажа и аз възхищението от системата на  краставичка
Много ми хареса идеята за списъка на хладилника  Peace
Опитваме се да въведем подобно нещо вкъщи, но със заделяне по сметки
- спестовната
- за плащания на сметки
- моята карта
- на мъжа картата
и малко пари в наличност за джобни и дневни
съответно и мъжа /той си е половин счетоводител/ си води ехселска таблица за приходите и разходите и така следим къде отиват парите Wink
Разбира се най-голямото перо е детето  Heart Eyes, като се има предвид и че посещава частна градина  Rolling Eyes
Много полезни съвети давате момичета   bouquet

# 297
Момичета, рухнаха ми всичките буркани и таблици... Бебо е болничък и ги изпразних тотално... Всъщност добре,че ги имаше,че иначе...

# 298
  • Варна
Момичета, рухнаха ми всичките буркани и таблици... Бебо е болничък и ги изпразних тотално... Всъщност добре,че ги имаше,че иначе...

katiado, бързо оздравяване на детенце!!!!  bouquet
а за спестените пари - не се тревожи, те нали са за това! Пак ще спестите! Peace

# 299
Момичета ,дано ви помогна с това.

И ние се гласим сериозно за пестене,затова се записвам да следя.Темата ми е много интересна.
Успех на всички,заели се с разумно харчене и пестене.

katiado , бързо оздравяване на бебчо Peace!Правилно,добре,че е имало спестени парички.Пак ще ги събереш,важно е,че е имало за спешен случай.

Общи условия

Активация на акаунт