Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 767
  • 620
  •   1
Отговори
# 315
Ние като вземем пари решаваме колко да заделим (между 500-700 лева). Отделям парите настрана и за мен все едно не съществуват повече. С останалите плащам първо наем, сметки и т.н. и според това какво е останало разполагаме до края на месеца.

И ние общо взето правим така, само че ги слагаме в банката, за по-сигурно да не ги изхарчим Wink

# 316
Ееех който може да заделя по 500-700 лв на месец, да не го мислим Confused

# 317
Вярно бе, туй съм го пропуснала  Mr. Green
Ние сме си определили с колко можем да живеем и другото отива в сметката да не се харчи - щото като има...

# 318
................................
Ние сме си определили с колко можем да живеем и другото отива в сметката да не се харчи - щото като има...
Наистина като има лесно се харчи  Rolling Eyes
За това и аз съм планирала от септември да си определим сума, която си отива в банката и се забравя , а ние  да се оправяме с това което остане

# 319
здравейте предложеното от Christians Mum е приложимо ние доста дълго по този начин пазарувахме,в шкафа имаше 6 бутилки олио.два пакета ориз 4 захар ,2-3  брашно и стек макарони,прах купувах от големите пакети та по рядко да заделям за него,и на заплата само проверявам кое с колко е намаляло и допълвах,а тези които са по рядко ползвани като свършат тогава купувах.Говоря за минало време защото тогава си живяхме сами и си знаехме нуждите,сега сме при родителите ми и донякъде се съобразяваме с тях,не всичко което ние с моя мъж можем да ядем те приемат и затова временно правим компромис , но знаем защо.
Пестим от наем,ток вода,и живот и здраве догодина няма да се чудим от къде да теглим поредния заем за обзавеждане на нашия дом, а паричките са заделени.

# 320
6 бутилки са си равни на една 6-литрова която е по евтина от 6 отделни по един литър,това е цялата философия на пестенето.Щом ще се зареждаш на веднъж с продукти, по-голямата разфасофка винаги е по-удачна    Hug

# 321
  • София
А дали голямата разфасовка не прилъгва човек да консумира стоката на по-големи порции или по-бързо? На мен не ми пречи да купя голяма опаковка тоалетна хартия, защото всяко роло е отделно, но не бих купила 6-литрова бутилка олио, месо или нещо друго. Първото е санитарен материал, а второто е храна.

# 322
аз предпочитам 6 по 1л по удобно ми е за олиото иначе трябва да слагам помпа като на водата с моите 40 кила.

# 323
  • sofia
А дали голямата разфасовка не прилъгва човек да консумира стоката на по-големи порции или по-бързо?
Само при вафли, чипсове, кроасани и подобни "полезни" храни наблюдавам явлението. За това и не купуваме тези храни в количества.

За захар, ориз, макарони и подобни го няма  Laughing

# 324
http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1626519_1373664,00.html
тук да пусна ,колко харчат в другите страни на седмица. Извинявам се, ако се повтарям!

# 325
Изумих се с тези снимки. Европейците и американците ядем предимно храна в опаковка и храним децата си с бързи захари.  А германецът предимно пие  hahaha

# 326
тук да пусна ,колко харчат в другите страни на седмица. Извинявам се, ако се повтарям!
Много интересно Peace

# 327
Много интересно Peace

Да, интересно  Laughing В Африка харчат 5лв на седмица, а в Америка 500. Къде да сложим българските харчове тогава?

# 328
вчера похарчихме 50лв - памперси и  храна за нас за 2-3 дни Shocked

# 329
  • София
Ако може да ти е някакво успокоение, Катя, налага се да изчакате до момента, в който детето се откаже от памперсите, пюретата или адаптираното мляко. Тогава разходите по детето рязко спадат. Е, не че не ги заместваш с други разходи, но поне не ги даваш за памперси. Ние и сега като направим сметка какви са харчовете по децата ни се замайват главите. Ето пресен пример - сега сме сами, защото децата са при бабите. Ами, изведнъж се оказа, че разходите ни за храна са поне двойно, че и почти тройно по-малки. Обаче същите тези пари ги пращаме за издръжката на децата, нищо че бабите се дърпат.

Общи условия

Активация на акаунт