Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 764
  • 620
  •   1
Отговори
# 330
Знам, че бебо си е едно голяяяяяяяяяямо перо. Още от сега съм започнала да му купувам от ибея дрешки за есента,че така на по-малко няма да ги усетим толкова. Иначе той вече си расте и скоро като почне да седи стабилно го слагам на гърнето и да се развива  Close- шегувам се разбира се. Laughing

# 331
  • София /Абсурдистан
Катя, получаваш ли си всичко от ибея, т.е., не ти ли ги крадат пратките от пощите?

# 332
аз не го получавам по пощата, а чрез куриерската фирма

# 333
  • София
Изумих се с тези снимки. Европейците и американците ядем предимно храна в опаковка и храним децата си с бързи захари.  А германецът предимно пие  hahaha

Забелязахте ли колко щастливи бяха хората, които имаха по-малко средства за храна (с големи усмивки), а консуматорското общество доста апатично ми изглеждаше Simple Smile...просто наблюдение

Ние сме някъде по средата - хем има,хем няма - полущастливи Simple Smile

# 334
Изумих се с тези снимки. Европейците и американците ядем предимно храна в опаковка и храним децата си с бързи захари.  А германецът предимно пие  hahaha

Забелязахте ли колко щастливи бяха хората, които имаха по-малко средства за храна (с големи усмивки), а консуматорското общество доста апатично ми изглеждаше Simple Smile...просто наблюдение

Ние сме някъде по средата - хем има,хем няма - полущастливи Simple Smile
ПОЛУЩАСТЛИВИ - нещо като полубременна или малко бременна ли е?
по темата:
мисля че колко изкарва всеки от нас или какво точно яде си е негова работа - по-скоро обсъждахме как и за какво харчим. А иначе имаше изследвания, че сега българинът като цяло дава около 70% от доходите си за храна, докато преди 40 години е било около 30% за храна.
Лично на мен темата ми беше много полезна с идеите за определяне на приоритетите в харченето и начините да се разпределят и управляват финансите на едно домакинство.

# 335
  • София
ПОЛУЩАСТЛИВИ - нещо като полубременна или малко бременна ли е?
по темата:
мисля че колко изкарва всеки от нас или какво точно яде си е негова работа - по-скоро обсъждахме как и за какво харчим. А иначе имаше изследвания, че сега българинът като цяло дава около 70% от доходите си за храна, докато преди 40 години е било около 30% за храна.
Коментарът ми относно "полущастливи" беше свързан с мненията от предишната страница, точно къде сме ние в класацията и изказах свое наблюдение.  Peace
Относно изразходването на 70 % от доходите ни за храна....е невъзможно! Първо, защото никой от нас не е на заплата 200 лв, за да може да се говори за такъв процент или пък да е пенсионер. Второ, преди 40 години храната се е отглеждала (животни и растителни култури) главно от селата, така че от магазина са се купували много малко стоки - т.е. тези, които не може да си произведе сам човек. Изобщо тези проценти не ми се връзват?   newsm78
Простата сметка...да кажем общо дохода на семейството е 1000 лв, ....и харчи 700 лв. за храна?

# 336
Скоро имаше една тема за разходите в домакинството, където наистина са подобни цифрите .... Явно това изледване е било общо за страната, не за теб или за мен

# 337
Много интересна тема , прочетох цялата и доста полезни идеи ми хрумнаха. Simple Smile
Нашия доход не е много голям, 500лв взима съпруга ми,  а аз съм в майчинство + детските 275лв.
Нямаме заеми, не плашаме наем. Тричленно семейство сме.
Аз по- принцип съм много пестелива още от малка, пестях от джобните за да си купя нещо което съм си харесала за да не товаря нашите. И още от тогава го  имам този навик.
Имаме си касичка, пускам лечетата, и си купувам от тях каквото съм си харесала. В един плик заделям всеки месец от заплата по 50лв за почивката ни догодина, живот и здраве разбира се. Laughing
В супер маркета се опитвам да пазарувам по списък, но винаги има нещо непредвидено. Купувам големи разфасовки и когато има промоции. Опитвам се да не се изкушавам от непотребните глезотии. Имам си тетрадка в която си записвам дневните разходи, и така в края на месеца си правя една рекапитулация и виждам къде колко съм дала. И винаги в края на месеца има нещо заделено, не е много но все пак е нещо. Peace
Това е от мен за сега.  bouquet

# 338
  • Плевен
Ами то човек може и с много и с малко.Мъжа ми взема около 650-700лв(на процент е и варират).,аз 240(майчинство+35лв детски)-275.Средно 900-950.Имаме дете на 1.8 месеца,не плащаме наем,имаме заем с които си купихме автомобил-60лв.+около140 лв за гориво и текущи разходи по колата(ремонти,застраховки,данъци),мъжа ми е пушач(за съжаление) и там отиват по около 100лева на месец,но в сметките сме доста скромни(телефони 15лева,кабелна12,вода 10,интернет 20,ток средно 70,а сме с климатик),готвя на газ и пазарувам по списък задължително.И се справяме,не че остават по много,но имаме заделен някой лев.

# 339
хайде и аз да се запиша  Embarassed

свалих си табличките и от този месец ще започна сметките и планирането.
При нас най-големия разход са ... гостите и колата.
Гости имаме почти всеки ден и по много на брой  Embarassed Манджичката, дето съм я предвидила за 3 наши хранения,  изчезва за броени  минути, а аз гледам тъжно  Embarassed  Доста пари отиват за храна, защото готвим предимно с месо- телешко и агнешко. Пилешкото е по-евтинко, но аз не го ям.

Сега летния период, всеки е хванал нанякъде, та мислех, ще спестим от гости, обаче пък изникнаха непредвидено високи сметки за мобилните телефони, и пак не успях да заделя нищо и този месец.

Не купуваме нищо излишно. Не съм фен на козметиката и ала-бала. Понякога за дерхи се изръсвам повечко, но както казват англичаните "не съм достатъчно богат, за да купувам евтини неща". Не робувам на модата, взимам дрехи, които са класически и винаги са актуални, нося ги дълго, така , че не съм на загуба смятам  Simple Smile

Ако наплива на гости намалее и малко от колата, ако се ограничим, ще съм много доволна , но нямам идея как да стане това  ooooh!

# 340
Шилан & Шиар, какви са тези гости дето идват толкоз често? И на нас ни идват гости, но не чак всеки ден Grinning

# 341
  • София /Абсурдистан
Както и да го разпределях бюджета, тази седмица дадох всичко за лечение ...
Ми това е ...

# 342
Моят мъж пък този месец взе малко по-прилична заплата и сега съм разпределила,кое за сметки,кое за харчене и ще следя да не се разпростираме над определената за деня сума. А оставащото съм решила да заделям в касичка и накрая на месеца ще видим какво ще го правим - но сигурно ще отиде да запълваме дупки - неплатени данъци,топлофикация и т.н.

# 343
Шилан & Шиар, какви са тези гости дето идват толкоз често? И на нас ни идват гости, но не чак всеки ден Grinning

маниии,на мъжа ми сънародници, а няма как да ги отпратиме. Поне засега не виждам начин как да се справяме с това огрооооомно перо в бюджета, освен ако не се преселим на Марс  Laughing

Друго , което се сещам, отиваме в Метро, оставяме над 200лв, а нищо съществено не сме купили- прах за пране, верно, шампоан,тоалетна хартия, замразени зеленчуци, яйца, кашкавал, който остава неизяден и мухлясал, разни кремчета и десертчета, шоколадчета.

Не , не, ще внеса промени, не може така повече  Naughty

Касичка имахме и за няколко месеца се събират едва десетина лева  Embarassed  Но аз си пускам жълтите стотинки в обръщение, също така не оставям ресто в магазина.

Една приятелка казва, че за няколко месеца си купила компютър с пари от Буркан банк, но всяка вечер си внасяла в него железни левчета, понякога дори над 10лв  #Crazy

# 344
е ние сега си купихме хубава проходилка на чавето от неговия буркан банк  Peace

Общи условия

Активация на акаунт