СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 283
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 1 380
Мерси Щурчо, мен точно това ме възпря и докато я имаше опцията. Искам по-бързо да влезне някъде, където и да е, че ми е жал като я гледам как се захласва от радост като види дечица накуп и да я гледат като абориген Grinning Heart Eyes А за детска градина можем да кандидатстваме едва при навършени 3 години, така ли ?
За набор 2007 родени януари дечица, можеше по изключение и с набор 2006..
НО..ако си избрала да си кандидатства с набора, то.. се движите с набор 2007...
Не знам дали тази година ще има опция януари, след като навършите 3г да кандидатствате за ДГ с набор 2006 (миналата година нямаше опция за януарчетата да избират с кой набор, но пък щом навършеха 3г им се активираха кандидатурите за ЦДГ..текущ прием..) Нямам идея как ще е сега..
Но..при всички сучаи, догодина набор 2007ще е основния набор..
Нямам идея дали може родителите да си местят мераците от набор в набор.. newsm78

# 1 381

Ели, права си. Това е дневният ред за заседанието този четвъртък 11.06.09г. Докладите се внасят предварително, за да имат време всички участници в заседанието да се запознаят с тях и да знаят какво ще се обсъжда.
Значи в четвъртък СОС ще го гласува. Желаещите да се борят може да се пробват, най-малкото там ще има медии и ще раздухат проблема.  newsm10

А външните лица..какво могат да правят, освен да гледат ?
Могат ли поне въпроси да задават?
Питам, защото..някак не ми се вярва някой да обърне внимание на един протестиращ...а не вярвам да се съберем повече.. ooooh!

# 1 382
  • София
Питам, защото..някак не ми се вярва някой да обърне внимание на един протестиращ...а не вярвам да се съберем повече.. ooooh!

И аз това се питам... newsm78

# 1 383

И аз това се питам... newsm78

Ако искаш да се съберем повече, пиши ми на лични съобщения да се разберем нещо.
Аз със сигурност ще отида в 10ч до Общината..

# 1 384
  • София
щурчо, пиша ти. Simple Smile)

# 1 385
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ех, колко родители искат да преместят приетите си вече дечица. Нали от септември щеше да има такава опция? Мисля, че не е много честно да се редят отново на опашките, докато тази функионалност не стане факт.

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 15:28 от Гневна

# 1 386

Ели, права си. Това е дневният ред за заседанието този четвъртък 11.06.09г. Докладите се внасят предварително, за да имат време всички участници в заседанието да се запознаят с тях и да знаят какво ще се обсъжда.
Значи в четвъртък СОС ще го гласува. Желаещите да се борят може да се пробват, най-малкото там ще има медии и ще раздухат проблема.  newsm10

Преди време когато правилата влязоха за разглеждане в Комисията по образование към СОС, нямах никаква идея дали ще ме пуснат и дали външните лица имат право да се изказват. Пуснаха ме и се изказах. И имаше общински съветници, които даже ме слушаха. И първия път бяхме само две, а втория път бях сама. Но нямам сили да ходя да се пробвам в четвъртък, а и имам солиден личен ангажимент, който не мога да зарежа. Хубаво е да отидат хора, които познават квартала и са директно потърпевши от случващото се.

# 1 387
  • София
Ех, колко родители искат да приемат приетите си вече дечица. Нали от септември щеше да има такава опция? Мисля, че не е много честно да се редят отново на опашките, докато тази функионалност не стане факт.

Е това как е възможно, като си приет после пак да кандидатсташ. Редно е да има само опция за преместване Rolling Eyes

# 1 388
Здравейте!Има ли някой представа кога ще бъдат обявене свободните места?Как да се ориентираме за къде да кандидатстване иначе?

# 1 389
Ели, аз ще съм там утре.
Току-що си освободих целия ден и...когато - тогава..
Ти все пак си член на НПО и теб като такава са те изслушали. Мен, не вярвам да ме изслушат, НО.. съм длъжна да отида и да опитам да направя каквото и да е за да се опитам да спра това безумие.
Нали се сещаш,че с тази стъпка, като нищо следващата ще е да извадят върпсната ДГ от терените предназначени за ДГ..
Наистина съжалявам, че си ангажирана утре.. , но.. каквото - такова.. Ще опитам да се боря, колкото е възможно за тази ДГ..

# 1 390
  • София
Ех, колко родители искат да приемат приетите си вече дечица. Нали от септември щеше да има такава опция? Мисля, че не е много честно да се редят отново на опашките, докато тази функионалност не стане факт.

Е това как е възможно, като си приет после пак да кандидатсташ. Редно е да има само опция за преместване Rolling Eyes

Оказа се, че е по правилата. Особено онези с по 10+ точки - могат да си кандидатстват, да се записват, отписват и да си играят колкото си искат - голямо забавление.  Laughing Изглежда местата в пясъчника са свършили ....  а ние ....трябва да се учим на търпение. Айде сега малко загубени време и нерви от наша страна ..

# 1 391
Щурчо, благодаря за отговора по-назад в темата  Heart Eyes Вече пуснах жалба, пък кавото сабя покаже  Mr. Green

Относно ДГ в Младост - с удоволствие бих дошла на заседанието, но няма на кого да оставя децата, а с тях едва ли ще ме пуснат, въпреки че при районния кмет съм ходила вече с тях  Joy Сега сериозно - дали ще има някакъв ефект, ако пуснем малко жалби до общината по този повод или вече е късно?

# 1 392
  • София
Ако имате достъп до в-к Дневник, погледнете статията на 6 стр.: "Столична община взима част от парите за нови детски градини, опазване на околната среда и строителство на кръстовища, за да покрие дефицита на средства за отчуждаване на имоти"!

# 1 393
Щурчо, благодаря за отговора по-назад в темата  Heart Eyes Вече пуснах жалба, пък кавото сабя покаже  Mr. Green

Относно ДГ в Младост - с удоволствие бих дошла на заседанието, но няма на кого да оставя децата, а с тях едва ли ще ме пуснат, въпреки че при районния кмет съм ходила вече с тях  Joy Сега сериозно - дали ще има някакъв ефект, ако пуснем малко жалби до общината по този повод или вече е късно?

Може би, ако успеем да ги пуснем днес...няма да е съвсем късно.. newsm78

# 1 394
Здравейте някой дали знае кога ще пуснат списъка на чакащите и на свободните места

Общи условия

Активация на акаунт