Великобритания - тема 25 лятна

• 24 707
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Не знам. За работа можеби. А свидетелство за съдимост трябва ли да си вадя оттук преди да заминем?

Ами те преводачите и агенциите за преводи с това си вадят хляба. Освен това в България наистина, ако документите не са легализирани, нотариално заверени и т.н. не можеш нищо да направиш.

За лекарите - ако питаш българските лекари по-добри няма от тях. И аз съм чувала много лоши неща за системата тук, но досега не съм се сблъсквала с нищо такова (а съм им ползвала услугите). Едно е сигурно - не са корумпирани като българските и не ти гледат в джоба като влезеш в кабинета им.

# 151
Здравейте момичета,

Извинявайте, че не отговорих през деня, но ми беше първи работен ден след почти двуседмична "почивка" и не успях да пиша...

Виждам, че сте се разбрали да се чакаме на Коста. Аз мислех да предложа кафето точно с/у обсерваторията в парка, но пък там няма да е никак удобно за тези, които са решили да паркират зад гарата. Коста е по-добрия вариант. Дано има места, че е мъничко. Ние ще сме цялото семейство  Mr. Green

Ще пусна и моят номер сега на лични.

ПП.  eya,пълна е кутията ти и не приемаш ЛС.

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 03:57 от Nomadic

# 152
Здравейте момичета,
копвам ви един линк с коментар на новите изменения в семейния кодекс в България, поместен в един сайт.
http://www.plovdiv-online.com/balgariya/oi-na-tati-debilcheto.html
Какво ще кажете?

# 153
От 8.30 часа бръмчат бормашини тук. Осмелих се да се обадя в полицията и ми казаха, че трябва да се пази тишина до 9 в събота и неделя, а аз се обаждам в 9 и 11 и нищо немогат да направят. Главата ми стана двойна. Shocked
Мразя го този момент. Как е възможно това?

# 154
Извинявам се, че ще ви занимая с неприятни неща, но следите ли какви глупости се творят в България? Кандидатират се престъпници от следствието за депутати, за да избегнат присъдите. Това възможно ли е в Англия?

Имам чувството, че за няколко живота напред ми е объркана нормалната представа за света.  #Crazy

# 155
Ха-ха, а какво ще кажете за това, ако трябва да се занимаваме с политиката и управлението в България: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=365448. Направо ме разбиха, а има и добри коментари по статията.

# 156
Още нещо интересно за края на месеца Simple Smile От 25ти до 28ми юни ще има Greenwich and Docklands International Festival

# 157
Момичета здравейте,отново се вмъквам за съжаление все когато имам нужда от инфо,но чрез вас си излекувах мигрената и сега отново се нуждя от това.Мои много близки в бг си имат бебе на 12 дни ,но се роди с вродена глаокома на лявото око и без ириси.Знаете ли дали тук в Лондон има клиники за подобряване на зрението и имплантиране на ириси.В Бг.са ги информирали за подобна манипулация тук,но как и къде...Благодаря ви ,много ми помогнахте с мигрената и се надявам се да не ви изнервям с проблемите си .Приятен уикенд ви желая,времето е обештавашо,поне за сега.

# 158
  • Edinburgh-UK
Zdraveite momi4eta.Mnogo se izvinqvam no imam problem s kirilizatora..az sym nova tuka v foruma.Bih iskala da vi popitam nqkoi vapros4eta.Vse o6e mi e trudno da boravq s tozi sait tai kato o6e ne mu razbiram.Bihte li mi kazali ima li tuka nqkakva tema za majki koito planuvat bremenost ili sa bremeni majki v UK?Mnogo bih iskala da se presuedinq kam tezi temi ako ima takiva.Nie s priqtelqt mi jiveem v 6otlandiq i vzehme da  se zamislqme za detence.Bih iskala da me posavetvate koj vid folieva kiselina bihte mi prepory4ali da si kupq?Za sega sym se sprqla na Sanatogen ProNatal His & Hers.Blagodarq vi za okazanoto vnimanie.

# 159
За хвърчилата утре: ние ще успеем да стигнем сигурно чак към 2:30 (не можем да тръгнем преди 1). Ще ви звъня като се паркираме, дано се намерим по поляната, ако още сте наоколо.

=================================
swetla99, кирилизатор има горе вдясно, бутонче BG до "изход." Късмет с обебването  Laughing. Фолиевата киселина си е фолиева киселина; избери си една и това е, 400мг на ден, то ще си пише как се пие. Тема само за бременни в УК няма; има обща тема за бременни в чужбина, и по месеци. Питай тук или попрегледай из старите ни теми малко.

libl_sou_sveti7, дано да се намери решение за малкото бебе. Предполагам, че информация за началото ще има в темата за деца с проблеми със зрението. Дано се включи някой, който знае повече, но не разчитайте на това; трябва да се изчете из нета, да се звъни на клиники, и да се говори с лекари в БГ и други пациенти с такава диагноза, най-вероятно има минали по този път...Напиши диагнозата на латиница, ако я знаеш.

# 160
  • Bristol
Момичета здравейте,отново се вмъквам за съжаление все когато имам нужда от инфо,но чрез вас си излекувах мигрената и сега отново се нуждя от това.Мои много близки в бг си имат бебе на 12 дни ,но се роди с вродена глаокома на лявото око и без ириси.Знаете ли дали тук в Лондон има клиники за подобряване на зрението и имплантиране на ириси.В Бг.са ги информирали за подобна манипулация тук,но как и къде...Благодаря ви ,много ми помогнахте с мигрената и се надявам се да не ви изнервям с проблемите си .Приятен уикенд ви желая,времето е обештавашо,поне за сега.
Пуснах един сърч в гугъла и намерих това:
Цитат
Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust is one of the world's leading centres for eye health.

Our main focus is the treatment and care of NHS patients with a wide range of eye problems from common complaints to rare conditions which need treatments not available elsewhere in the UK.
Moorfields Eye Hospital
В Бристол също има специализирана очна болница, Bristol Eye Hospital, мъж ми я посещава преди време  Rolling Eyes Но предполагам Лондоската ще е по-напред с материала. Направете запитвания по мейл. Ако не е точно тази, сигурно ще могат да ви упътят към правилната.

# 161
Милички златни сте благодаря за това че сте толкова експедитивни,вече изпратих инфото в бг.Благодаря ви и лек ден ви желая Hug

# 162
Момичета, кажете ми с какво може да се занимава човек, ако е селф имплойд? Какви професии? Може ли да кандидатства за работа във фирми? Не ми е много ясно. Четох в една обява, че за чистачка към фирма да се хванеш, искат да си селф имплойд. Объркаха ми се представите.  Rolling Eyes

# 163
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 08:43 от Azalee

# 164
  • Манчестър
Момичета, кажете ми с какво може да се занимава човек, ако е селф имплойд? Какви професии? Може ли да кандидатства за работа във фирми? Не ми е много ясно. Четох в една обява, че за чистачка към фирма да се хванеш, искат да си селф имплойд. Объркаха ми се представите.  Rolling Eyes

Ами ако човек е селф-емплоид се занимава с това ,което може да предлага като обслужване , услуги и тн..
За работа във фирми не можеш да кандидатстваш,освен ако не убедиш някои работодател какъв ценен и незаменим кадър си и тои се наеме да ти извади работно разрешително( при положение,че има хиляди ,дето не им трябва такова).
С други думи - не можеш да бъдеш наета на работа,освен първия случаи или нелегално...
Като чистачка селф-емплоид можеш да си направиш контракти за почистване ....но не и 8 часа работен ден с един работодател..

Общи условия

Активация на акаунт