Великобритания - тема 25 лятна

• 24 343
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Хепатит Б ваксина в Англия не се слага. Тук лекарите казват, че няма хепатит. А дали е така, не мога да коментирам.
Слагат, ако работиш с пациенти, задължително е. Всички лекари, мед сестри, зъболекари, дори и санитарките ги ваксинират.

Ааа, това не го знаех. Но за обикновените граждани няма, нали?

[ На кратко, според мен имунизационен паспорт не превеждай в България

Според мен това е едно от най-важните неща.Благодарение на преводите на ваксините, тук се орентираха какви допълнителни ваксини трябва да правят.Даже ни бяха задържали документа за около седмица за да нанесат ваксините в системата им.
А задължителна ли е легализацията? Преводът на картона си го направихме сами и лекарят ни въведе така ваксините.

Именно, и аз сама си направих превода. Направих една таблица с колонки за дата на поставяне на ваксината, име на ваксината, възтрастта на детето по време на слагане на ваксината, и от Интернет извадих какви компоненти включваше ваксината, защото Пентаксим и Инфанрикс Хекса не им говореха нищо. Показах ги на здравната посетителка и после на сестрата в клиниката, никой не ми поиска доказателства и т.н., нанесоха ги в червената карта на детето и нагласиха техните ваксини според това, което вече е слагано. Затова казвам, че думата на майката беше важна за тях. Нали тук ваксините не са задължително, а само препоръчителни, та аз, ако желая, мога и да откажа ваксинация на детето...  Peace

# 136
  • Манчестър
Хепатит Б ваксина в Англия не се слага. Тук лекарите казват, че няма хепатит. А дали е така, не мога да коментирам.
Слагат, ако работиш с пациенти, задължително е. Всички лекари, мед сестри, зъболекари, дори и санитарките ги ваксинират.

[ На кратко, според мен имунизационен паспорт не превеждай в България

Според мен това е едно от най-важните неща.Благодарение на преводите на ваксините, тук се орентираха какви допълнителни ваксини трябва да правят.Даже ни бяха задържали документа за около седмица за да нанесат ваксините в системата им.
А задължителна ли е легализацията? Преводът на картона си го направихме сами и лекарят ни въведе така ваксините.
Освен документа за брак, на мен друго от България не ми е трябвало. Вместо акт за раждане, може да се ползва паспорта.

П.П. Виждам че обсъждате ваксините, на нас ни предложиха да ни вкасинират с БЦЖ понеже България ила в рисковата група според някаква класификация на Обединеното Кралство... Някой друг ваксинирали ли са го така, извънредно? Понеже ваксината не се предлага редовно, ами само на рискови групи?
Разбрах, че у нас тази ваксина се поставя още в родилния дом... А тука такаи не разбрах кога ще ни я сложат, може би тези седмици...
Добре си се завърнала!
Aз сложих на малката тук такава ваксина. Сама им обърнах внимание на факта, че сме в рисковата зона. Лекарката беше изненадана, но провери и потвърди. Сложиха я преди да ни изпишат, окло 18 часа след раждането.
Преди време една мама тук беше писала, че поискала такава ваксина, но й отказали, защото България не била вече в списъка на рисковите страни  newsm78 Сега ти казваш, че още сме, объркахте ме  Crazy

Още сме със сигурност. Само,че аз не знаех , че мога да я поискам при раждането(както ти си я сложила на Ели). Алекс поне има за хепатит, направихме я миналата година,ама ми отне една година да обяснявама на ГП-то,че в БГ има и друг хепатит, не само този при наркомани и тн..

# 137
Мари и всички включии се много благодаря!
Оказа се,че моите напъни да преведа сама ваксините на племенника ми
са безмислени,защото в Бг се изисква официален докумет,с превод,легализация  Tired

# 138
  • Лондон
За ваксините: нашата хелт визиторка ни каза, че сме в рискова зона и предложи БЦЖ. Съгласих се. Попълни някакъв документ и после получихме писмо къде и кога да отидем.

Хепатит Б (доколкото знам) се предава по полов път и от нечисти мед. инструменти. Затова тук го слагат само на здравните работници, а в България на всички.

За Блакхийт: ако искате да направим (неофициална) среща около обяд в неделя. С паркинга е трудно, но се намира.  Има разни места мъндей-сатърдей, така че в неделя ще е ОК.

Биляна, да... почнах работа - три дена в офиса, два - от дивана в хола Simple Smile В работата нищо не се е променило - имам чувството, че ме е нямало 1-2 месеца. Забелязвам промяна по-скоро в себе си - преди работех повече от всички и бях пълна перфекционистка. Сега го давам доста по-спокойно и лежерно... и дори не се чувствам особено виновна.

мишолина
, ще бъдеш официално поканена Simple Smile

Сори ако съм направила разни грешки, но прекалих с шампанското.  newsm24

# 139
Да,  паркингът зад гарата става. Пък и в неделя е безплатен. От 10 до 14 ч там има фермерски пазар.

Иначе, има места за паркиране в горната част на "селото", има и в Гренич Парк.

Хайде, казвайте къде по обяд, ще дойдем. Аз ще съм и със сестра ми и нейната челяд. Предложения за места за чакане или пред пъба (Princess of Wales, внимавайте, има няколко, този гледа към поляната) или пред Коста (кафенето) или където кажете.

Който рядко идва в района, да знае, че в National Maritime Museum в неделя има разни занимавки за деца (конкретно- на сайта им). Ако е лошо времето е идеален. Пък и кафенето на втория етаж има огромна площ да кръжат децата. На последния етаж също има зала за деца. Само библиотеката им не работи в неделя.

# 140
И ние можем да дойдем на срещата в неделя, но по обяд малката спи, така че може в ранния следобед да дохвърчим, само да не изпуснем мероприятието. Както казва мъжа ми, да развее някой едно БГ знаме, че да се намерим по-лесно Simple Smile От колко до колко е фестивала?

# 141
Ами казвайте време. На мен ми е близо, така че ще сте явя, когато кажете.
Тази сутрин като тичах, видях, че от едната страна на църквата (All Saints, на поляната) ще слагат малко люлки тип "лунапарк", за малки деца. Значи там ще е калабалък.

Номадик, кажи място, моля.

# 142
Изобщо не познавам района и съм ходила веднъж, доста отдавна. Местните  Mr. Green, моля кажете къде; аз ще направя всичко възможно да сме навреме - да кажем 12 - ще пообиколим, ще направим пикник, и пак ще пообиколим.

Програмата е тук, на страницата, която пусна Алиса; за неделя е най-отдолу, пише по часове. Общо взето, през цялото време ще има хвърчила във въздуха, и разни стари колелета на изложба:
http://www.thekitesociety.org.uk/Blackheath.htm

# 143
Звучи готино, ще се опитаме да дойдем, но ние можем или сутринта към 10, или към 2.30. Някой, който ще ходи иска ли да даде телефон на лични, за да ви намерим като дойдем...?
Мерси

# 144
Пратих. И на Номадик и eya ще пратя, Мишолина ми го има.
Хайде, ние ще сме там сигурно от 10-11 (Калина е на тенис, затова).
Звънкайте.
Децата на сестра ми са малки бебешоци, дано издържат.

# 145
  • Лондон
Предлагам да направим срещата около Коста (кафенето) към 12, а пък другите ще ни намерят по-късно. Ще си пусна телефона на лични.  

Аз също ще съм с бебето, но то си спи в количката, а и не ми пречи да го храня по кръчмите и поляните. Само да е хубаво времето!

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 18:30 от eya

# 146
Прегледах стари теми за имунизациите и ми настръхна косата. Установих, че сме живели дълго време в заблуда и доверие. Никога не ми е хрумвало да оспорвам медицински решения. Но сега се зачудих за реимунизациите на дъщеря ми. Миналата година й правиха БЦЖ, а тази година трябва да й сложат за морбили, рубеола, дифтерия и тетанус. Изтормозиха я с ваксината миналата есен. И такава раничка се оформи, че се уплаших. Не мислех, че е възможно толкова дълго време да не минава. Мога ли да не я подлагам на това?
Много е трудно, когато трябва да решиш за детето си кое е добро и кое не.  Shocked

А да ви питам, имате ли в Англия съседи, които викат, тропат над вас или слушат силна музика? Знам, че англичаните са доста консервативни, но и смятат дома си за неприкосновен, та не знам как се държат. Защото в България комшиите никога не се съобразяват. Ако ти причинят неудобство, само вдигат рамене и казват какво толкова. Това много ме "трови".  Sad

# 147
  • Лондон
s_avenue, тук ако съседите те 'тровят' - викаш полиция  Twisted Evil

Правилото е: колкото в по-хубав квартал живееш, толкова по-малко те тровят.
Също, колкото в по-хубав квартал живееш, толкова за по-малки неща можеш да се оплакваш... и толкова по-бързо идва полицията.

Момичета, търся хубави столове (deck chairs) за терасата. За предпочитане в бяло, черно, червено или синьо. Има в Хабитат и Аргос някакви, но други не намерих. Някакви идеи?  

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 18:48 от eya

# 148
s_avenue, тук ако съседите те 'тровят' - викаш полиция  Twisted Evil

Правилото е: колкото в по-хубав квартал живееш, толкова по-малко те тровят.
Също, колкото в по-хубав квартал живееш, толкова за по-малки неща можеш да се оплакваш... и толкова по-бързо идва полицията.

eya, това ми хареса.

Да питам друго. Дъщеря ми много обича да плува. Има ли в Лондон много такива места, басейни? Или трябва да пътуваш до определени квартали?   sport027

# 149
Eya, ние миналата година си взехме от Homebase. Не са нещо особено, но стават и са удобни... Wink

S_avenue, тук плуването е доста популярно (или поне такива са моите впечатления) и има доста места - както частни, така и общински, които са по-евтини. Можеш да си запишеш детето на курс от към 3-месечна възраст, а може и свободно да си ходиш без учител в определени часове. Аз малката я водя от към 6-месечна и тя много се кефи. Само от noodle-а я е страх. Аз й казах, че това са спагети и тя сега го пипа, но като го сложа около нея и изпада в ужас!  ooooh!

За ваксините, ние сме слагали всичко, което ни предложиха тук и да чукна на дърво сме се разминали само с няколко сълзи...

Хайде хубава вечер и надявам се да се видим в неделя с някои!

Общи условия

Активация на акаунт