Кървене и бременност 2

• 158 319
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Ами в моя случай той сам започна да ми обяснява, но колкото повече ми овяснява, толкова повече се притеснявам. Например каза ми "От сега вече ще те третираме като бременна, но като дойдеш след 10 дни ще видим дали се развива, дали отговоря на седмиците и дали ще има сърдечна дейност" Ами това може да ме подлуди!!!

# 151
Аз започнах да кървя и да имам зацапване от 17 г.с. и въпреки всичко успях да износя бебето си досега. Вече съм на финала, остава само да родя и бебето и аз да сме здрави. Не мога да кажа, че ми беше лесно, от февруари съм на легло и тонове лекарства, но когато гушна бебето си и то си отвори очичките ще знам, че си е залужавало. Щом аз се справих, ще се справите и вие, само запазете спокойствие и вярвайте, че ще стане. По мои наблюдения от познати, които са кървили през първите седмици нещата се оправят с малко лекарства и лежане, дано да стане така и при вас.
    А иначе една консултация при мен протича така: влизам в кабинета, давам картона на акушерката и тя започва да пише в него. През това време лекарката рови в компютъра и намира моя файл и почва да пише и чете в него. След това или ме преглеждат на видеозон като нищо не ми обясняват, или ме мерят и пак нищо не обясняват. Дават ми картона, казват кога е следващия преглед и довиждане. Така първите няколко пъти, после аз промених нещата. Изчаквам ги да ме прегледат, вадя си списъка с предварително подготвени въпроси за това къде ме боли, какви лекарства пия и всичко което ме интересува и ги принуждавам да ми отговорят на всичките въпроси. Накрая излизам от кабинета, но удовлетворена, че знам всичко, което ме интересува. Така че питайте за всичко, което ви интересува, те са длъжни да ви отговарят. Така ще бъдете по-спокойни, а и лекаря ще знае истинското ви състояние. Ако някой ви каже някакво самолечение също  го споделете с лекаря си, не е задължително да се съобразите с мнението му,но можете да чуете едно лекарско мнение. Например по-нагоре ви споделих, че пиех зелево семе, за спиране на контракциите и наистина спряха. Не е сигурно, че е заради него или лекарствата, но даде резултат. И ако ви изпишат лекарство, но вие решите да не го пиете също уведомете лекаря, за да знае, че лечението не е предприето и трябва да назначи друго.

# 152
Аз мога тихичко да се похваля, че от онзи ден след като се случи случката, спряха да текат всички лоши работиSimple Smile. Сега съм малко по-спокойна, но до петък ще съм на тръни...

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 16:36 от Azzazela

# 153
  • Русе
bgmamma123 те на всяка бременна говорят така, не им обръщай внимание
Azzazela  стискам палци

# 154
Благодаря ви, ще иформирам какво се е случило, за да можем да обменим опит и си дадем кураж.
Ами в моя случай той сам започна да ми обяснява, но колкото повече ми овяснява, толкова повече се притеснявам. Например каза ми "От сега вече ще те третираме като бременна, но като дойдеш след 10 дни ще видим дали се развива, дали отговоря на седмиците и дали ще има сърдечна дейност" Ами това може да ме подлуди!!!
А това и на мен ми го казаха, че е много малко още и не може да се види дали има сърдечна дейност, че даже не отговаря на размера на 6г.с, а че е по-малко сакчето и други такива несигурни неща...но това е за да се презастраховат според мен, че са казали всичко. Обаче, положително мислене му е майката и да сме спокойни - то и без това друго не можем да направим сега.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 18:01 от Azzazela

# 155
Дано сме прави, момичета и всичко да е наред!!!  Hug Hug Hug

Azzazela, браво, че всичко е спряло! И при мен така за сега! Надявам се да няма повече проблеми  Praynig

# 156
Neky, виждам нова снимка на бебчето ти. Изглежда по-голям и много по-силен. Браво, дано всичко да е наред и ти да си добре. Hug

# 157
Прочетох всички мнения по цялата тема.Здравейте на всички .Бях се регистрирала миналата година около ноември месец. Тогава отново бях бременна ,но за нещастие завърши с мисед.Бях много притеснена и тогава за първи път влязох в този сайт.Тогава пак кървях гледаха ме нямаше нищо пих дуфастон и но шпа .Паралелно ходих при двама от най добрите специалисти в Бургас но не успяха да ми помогнат на 1 декември ме почистиха защото трябваше да съм в 12 седмица а плода беше  7   8  г.с. По спешност .Даже едната гинеколожка не го беше видяла ;после каза 4е имала някакви съмнения но не била сигурна на предния преглед.Аз така бях застъпила прегледите 4е през 15 дена да съм на лекар ту при единия ту при другия паралелно ;но тя не е видяла липсата на пулс и когата другия специалист ве4е вижда плодъ се беше разложил и стоял в мен 3  4 седмици .Но мисълта ми беше друга сега отново съм бременна .Трябваха ми 6 месеца за да преодолея шока от слу4илото се .Решихме да правим бебе и стана от първия месец .Закъсня ми.Но веднага започна да ми цапа .Бях убедена че съм бременна , това не беше цикъл. Два положителни теста.Преглед при лекар .Установяване на бременност.Не ми погледнаха даже документите от миседа .Каза да лежа да си почивам констатира бременноста и ми изписа но шпа ,дуфастон 2 пъти по една табл и това е .Да това са лекарствата знам, но не може ли нещо друго да се направи. Нещо повече . Как на някои предписват лекарства в инжекционна форма на някои не ?Нищо не ми каза относно плодния сак дали е отлепен дали не , то даже и аз не разбрах какъв беше смисъла от прегледа аз и хап4етата ги знам и това 4е трябва да почивам мислех че ще прави някакви иследвания .Но уви .Покани ме на преглед пак след 7 дена  и това е .Незнам какво да правя .Току що станах да приготвя боклука за да го изхвърля една торба верно голяма и докато я изкарам пред вратата и ми текна пак кръв .БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 158
Здравейте момичета,
днес бях на преглед и за съжаление се оказа лошото, за което не бях подготвена, след като спря кървенето - кухо яйце  Sad
утре или в понеделник ще трябва да отида да изчистат матката, защото не искам да чакам да стане кръвоизлив. Чувствам се потресаващо гадно и се надявам при вас всичко на е наред.

# 159
Милички, съжалявам и за двете ви, че сте изживели такива разочарования. Azzazela, не се отчайвай. Изчакай няколко месеца да се възстановиш и опитай пак, дано следващия път да няма проблеми.
Вярващ 80, наистина на всички, които са в началото изписват едни и същи лекарства. Чувала съм, че нна някои с трудна бременност им слагат инжекции в корема всеки месец, но не знам какви, дано се намери някоя майка, която да напише какви са и кой лекар й ги е изписал. Мен също са ме лекували като тебе, разликата е, че никой от вас не пие гинипрал, а си мисля, че благодарение на него аз износих бебето си. Защо не попиташ лекарите си дали и на теб не би ти помогнало? А при лекаря, който не е видял, че бебето няма пулс, мислиш ли пак да ходиш? Аз лично не бих.На една позната, прокървила като тебе също й бяха казали да пие гинипрал, но зимата нямаше внос и тя не беше успяла да го намери, загуби бебето. Значи може да се пие и в по-ранна бременност. Аз го пих от 5месец. Иначе за кървенето, бгмама123, пише, че на нея са казали, че е стара кръв, не би ли могло и при теб да е така? А всъщност, каква е тази стара кръв, от къде е дошла? Кой задържа стара кръв в себе си, не съм наясно.
     При мен нещата са добре, но продължавам да лежа и не се натоварвам изобщо с нищо, чакам термина или когато бебо реши да излиза, само и само всичко да мине благополучно. Надявам се при вас нещата да се подобрят и следващия път да се похвалите с по-добро състояние.

# 160
alisa и аз така мисля , лошото е че тази докторка е завеждаща отделението по патология в града и недай си боже ако има проблем пак при нея попадаш , което е направо ужасаващо .Тя ми прави секциото с първото ми дете .Тогава бях доволна но сега вси4ки са потресени от нея.Благодря ти

# 161
Azzazela искрено ти съчуствам .Ще мине , просто трябва време.Времето лекува нали знаеш.Гледай да се оправиш физически за да може да си имате едно здраво беб4е другия път , а психическата травма минава с времето .Казвам ти го от личен опит.Горе главата и обещай да бъдеш смела .

# 162
Момичета, съжалявам за случилото се  Hug.

Преди тази трудна бременност също имах една прекъсната бременност. Разликата каква беше:
При първата - в 5 седмица нивата на човешкия хормон бяха по-ниски от нормалните, след 2 дни започнаха да падат. В резултат - в 6 седмица ми прекъснаха бременността. Тогава ми обясниха, че понякога поради хромозомни аномалии или някаква друга причина (пр. кухо яйце) организмът изхвърля яйцето. В този случай докторите са безсилни.

При втората бременност, когато прокървих в петата седмица  след като ми направиха всички изследвания - нива на човешки хормон, ехограф и се убедиха, че бременността си отговаря за седмицата и видяха отлепването, едва тогава ми предписаха Утрогестан. Аз самата се успокоих едва след като направих амниоцентезата и резултатът бе, че бебето няма хромозомни аномалии.
Това, което исках да кажа е, че не винаги нещата са в ръцете на лекарите.
Ние разбира се винаги трябва да се съмняваме. Вече 16-ти ден бебчо ми е в кувиоз, все не спирам да си мисля, че водите не могат да се спукат безпричинно и вероятно докторите нещо не довидяха при мен...

Алиса, ти как си? Вече не идва ли време да раждаш?

# 163
здр.аз ходих на преглед тая седмица и докторката ми каза че терминът ми е за 5 или 11 февруари.бременността ми била с една седмица назад в смисъл че съм забременяла преди да ми доиде нещо такова ми обесни и каза да продължа да пия лекарствата
  http://www.bg-mamma.com/pages/calculator   

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 00:39 от pipi_4orap4eto

# 164
  • Русе
 вярваща80 от другия форум в който пиша знам, че в Бургас сте много зле със специалистите и повечето мамчета ходят на прегледи във Варна. Ако решиш да ходиш там мога да питам при кого е добре.

Azzazela  много съжелявам, прекрасно знам как се чустваш и аз го преживях есента. Кураж и дай Боже след няколко месеца да се похвалиш с две чертички.

Общи условия

Активация на акаунт