Кървене и бременност 2

• 158 336
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте пак от мен.Днес бях на видеозон всичко с бебока е ок.Видях го как мърда със ръчички чух пулса силен и бърз,всичко това много ме зарадва почувствах се невероятно щастлива и тогава лекаря който ми прави видеозона ми каза че имам малка кистичка на яйчника.Попитах това зле ли е каза ми не.След  две седмици съм на гинеколог и тогава сте ми кажат всичко от анализите на кръвта и урината и от видеозона днес.Леко съм притеснена но.....трябва да почакам имам час за след 2 седмици няма за по рано  Praynigостава ми само това Praynig Praynig Praynig

# 601
Magimon ,daila777 всичко наред ли е при вас Praynig Hug

# 602
Magimon ,daila777 всичко наред ли е при вас Praynig Hug

Здравей, радвам се че при теб всичко е наред.Ще стискам палци и занапред всичко да е наред.Аз днес бях на лекар, няма бременност.Направиха ми кръвен тест да видят дали изобщо е имало.
Тъпа работа, за мен тестовете не лъжат, а и ми закъсня много.Аз съм като часовник и с двете бременности съм правила тестове на вторият ден след закъснение.Не мога да си обясня защо се получава.Първата ми бременност беше чудесна, родих 4.200 кг. бебе.Дали ще имам щастието да стана пак майка. Sad

# 603
Magimon много съжалявам.Но ти не унивай-пожелавам ти съвсем скоро да видиш двете чертички.
Аз нахлувам изведнъж, но темичката ми е толкова близка и до болка позната.Прокървих още втория месец-хапчета, инжекции.......В 12 г.с направих много обилен кръвоизлив-хапчета, инжекции, болници.И така до края, да не ви отегчавам.
Пожелавам на всички ви много сили и търпение и въпреки трудностите накрая да гушкате живо и здраво бебче.

# 604
MAGIMON имай вяра и мисли позитивно сигурна съм че скоро ще видиш двете чертички Praynigне се отчайвай  Hugще чакам скоро да се похвалиш Hug Hug

# 605
Magimon ама разбира се, че отново ще станеш майка - що за приказки! Промени си само нагласата към позитивна и всичко ще е наред!  Hug Peace

# 606
Благодаря ви момичета, много сте мили.Ще се опитам наистина да мисля по-позитивно.
Ще наблюдавам темата.  bouquet
На всички бременеещи, лека и безпроблемна.  bouquet  bouquet  bouquet

# 607
здравейте и от мен. до сега само четях мненията ви, сега бих желала да споделя и аз: в момента съм в осма г.с. и в шеста прокървих. дори не бяха сигурни лекарите , че съм бременна.  по тяхно предписание сега пия втора опаковка "Дуфастон" и се чувствам добре. само че лекарката ми каза да си взема още . може би тук не е мястото, но се притеснявам как да го спра това лекарство-както знаете, не е безопасно, а едва ли ще го пия през цялото време.. поздрави на всички бъдещи и настоящи мами.

# 608
Елена щом лекарката ти е казала да го пиеш май ще трябва.Плюс това той се пие само да някоя седмица(не помня точно коя).
Аз съм пила максимално дълго време и максимална доза Утрогестан(което е същото) и сега имам живо и здраво дете.Пожелавам ти го от сърце.
До колкото знам съдържат хормон, който се отделя от яйчниците за да помогне на сакчето да се закрепи в матката.Ако по някаква причина този хормон е в по-маки количества трябва да се приеме изкуствено.
Консултирай се и с друг специалист, но на своя глава не предприемай нищо, което може да застраши бременността ти.
Успех!  bouquet

# 609
Лекарите предписват утрогестан и дуфастон, това са хормонални хапчета, които помагат ако има доказан дефецит на прогестерон, но те се изписват масово без дори да те накарат да си изследваш предварително нивата на прогестерон, ако прокървяването нее било от липса на този хормон а от нещо друго то допълнителното приемане на хормони в случай че и ти си имаш достатъчно води до едно постоянно гадене, повръщане и замаяност.И ако ще се пие нещо то по добре да е утрогестан, напълно безвреден, докато за дуфастона някъде тук из форума четох че в някои случаи не е безвреден за плода. Въпреки че май само тук съм го чела, лекарите го предписват наравно с утрогестана. И момичета пазете се много, много лежане и покой, поне до 12 седмица. Аз съм на утрогестан от пета седмица сега вече съм в десета, като въпреки приема му продължих да имам кафяво зацапване от време на време и веднъж червена кръв, но това е защото не можех да лежа постоянно понеже много повръщах и гледах да излизам често на разходки само така ми минаваше гаденето. Свалих пет килограма, минах и през болница, мислех че това са най кошмарните пет седмици които изживях, моля се вече всичко да се нормализира и да почна да се радвам на бременността си. Затова не трябва да се отчайвате, да се притеснявате и страхувате, а да пиете това което може да ви помогне и да си почивате много. Много неща научих за проблемните бременности, ако мога да бъда полезна на някой с нещо конкретно, бих се радвала да го направя, защото това което ни трови най-много е незнанието и некомпетентността на повечето лекари. Успех на всички  Hug

# 610
благодаря ви момичета Simple Smileще се посъветвам с друг лекар  за дуфастона, но тъй като съм го започнала, май ще трябва да остана на него. кървенето ми спря три дни след първоначалния му прием, та предполагам, че е повлиял добре. бебчето ми си има сърце  и се развива екстра за сега Joyдано продължи милото. успех и на вас!

# 611
Zdraveite!
dnes za purvi put pi6a vav foruma, no go 4eta otdavna! Az sam v 11 g.s. i sam mnogo 6tastliva... No v4era kato se pribrah ot rabota ustanovih, 4e imam rozovo kafiavo te4enie i mnogo se pritesnih... dali ot studa ili ot umora - neznam. Obadih se na dr. Jeleva. Ta tq mi kaza, 4e nqmalo ni6to pritesnitelno i da piq 2-3 no- shpa na den.... tova normalno li e?
mnogo sam pritesnena... molia vi, posavetvaite me...

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 09:34 от smi

# 612
smi след като лекар те е посъветвал така,значи няма проблем но според мен потърси и второ мнение,знам че нош па се пие за да се спрат контракциите на матката,поне аз така съм чувала и чела.Успокой  се всичко ще е наред потърси второ мнение  Praynig Praynig Praynig          Аз  съм  в 14 г.с  и бях 3 дни в болницата.Отидохме в спешното защото имах болки ниско долу и кървях.Първият доктор който ме гледа ми каза че кървя много,дойде втори да ме гледа на видеозон.гледаха гледаха и ми казаха че имам отлепяне на плацентата,оставиха ме 3 дни за наблюдение като през това време само вечер ми даваха по 2 хапчета прогестерон които трябваше да си слагам вагинално.Днес ме изписаха и лекарката ми каза да продължа със хапчетата всяка вечер по едно и ако реша да стана от леглото то да е само за да отида до тоалетна.Така че ще трябва апсолютна почивка и никакво мърдане за да може бебчо да е добре. Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

# 613
Mersi Osito   bouquet
 i az taka smqtah da napravq... dnes 6te hodq i na drug lekar.., a na teb skoro6no opravqne Wink

# 614
Здравейте момичета,
Пожелавам на всички лека бременност и успешно раждане.
В пета г.с.  съм и вчера ми се появи леко розово прокървяване. Ходих при доктор и той ми каза, че е възможно да съм с цветна бременност. Предписа ми Дуфастон и Папаверин. Днес също имам такова леко зацапване. Не знам какво да си мисля. Все още не сме видяли сакчето и към момента много съм притеснена. Ако някой може да даде някакво инфо по въпроса ще бъда благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт