Кървене и бременност 2

• 158 335
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
 tanita_2003 и аз също започнах да прицапвам в пета г.с. сакчето го видяха още тогава но с вагинален ехограф, по каква схема приемаш предписаните лекарства, защото на мен ми предписаха ударна доза утрогестан (което е същото като дуфастон) и зацапването спря след около три дни след началото на приема, но ако не лежиш и не си почиваш въпреки че приемаш хормонални таблетки има голяма вероятност да прокървиш отново и то по сериозно. Затова много лежане поне до 11 -12 г.с.

# 616
tanita 2003 taka e lejane i samo lejane az sasto imah takiva problemi moje6 da pro4ete6 po nazad i samo s mnogo po4ivka i lejane se opravqt nestata,po4ivai pove4ko leji si i zabravi za rabota i vsi4ko ste e ok,izvinqvam se za latinisata  Praynig Hug

# 617
аз имах доста тежка бременност.Бях с превия плацента и на 2 пъти имах тежки кръвоизлеви,а  родих и в 8 месец ,но слава богу детето ми нямаше никакви увреждамия и е и много умно и интелигентво .Благодаря на напредналата медицина и на силата наречена -Господ,макар и някои да го отричат

# 618
здравеите,аз сам в 6гс. и имах леко кафенкаво зацапване newsm78 отидох на лекар веднага,гледаха ме с вагинален имаше плоден сак с едбрион и дори пулс Peace но много ме приреснява това зацапране,аз имам мисед на 3 ноември 2009г.Пия фолиева киселина,папаверин и магнерот имам леки  болки  в стомаха но си мисля може да е от нередовното ходене до wc newsm78

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 09:52 от nana89

# 619
Здравейте!
Извинявам се че нахлувам така при вас  bouquet  bouquet  bouquetно доста съм притеснена-в първа и желана бременност съм/около 5-та седмица/-имам кървене-което е кафеникаво,като мръсно-за момента нямам болки а кървенето е от снощи вечер.Док каза да пия нош па,а утре съм на преглед........дали ще можем да спасим ситуацията....ох дано да не е най-лошото....

# 620
  • София
Пий си Но-шпа-то и си почивай. Опитай се да си спокойна, стискам палци на прегледа всичко да е наред. Често няма лоши последствия за бременността.

# 621
миналата година през февруари месец забременях с второто си дете.  от 8 г.с. до 13 г.с. успях да прокървя 3 пъти. изкарах един месец с леки прекъсвания в АГ отделение на системки с магнезий и инжекции но-шпа или папаверин. Първото изкървяване беше леко, второто - малко по-силно, а при третото направо оцветих водата в тоалетната чиния. След болничното лечение вкъщи изпих около един камион лекарства - утрогестан - до 7 месец, диаспорал - до края на 8 месец, аспирин протект от 5 месец та до 8. На работа не успях да отида изобщо, лежах почти през цялото време. Мамчета, слушайте докторите, почивайте колкото може повече и на всички - успех в бременеенето. Моя успех вече е на 7 месеца.

# 622
В подкрепа на предния пост и аз искам да ви дам кураж, мили бремелинки. Аз изкървих обилно за първи път през лятото на 2007 , когато бях бременна в 12 г.с. Беше по - силно от цикъл. След овладяване на масивното  кървене в продължение на 1 месец имах кафеникаво течение. Прокървявах отново в 7 и в първата седмица на 9 месец.Но въпреки всичко бременността се запази.  Радвам на прекрасно момченце, което точно днес прави 2г. и 4 м.
Искам всяк от вас да  изпита  моята радост!
Прегръщам ви всички!

# 623
Здравейте момичета, надиавам се нещата при вас да са завършили с едно прекрасно и здраво бебе.
Искам да ви попитам, дали ви се е случвало да имате зацапване, след края, на което да има остатаци от кръвта в матката. При мен се получи така и съм доста уплашена. Никаде не намирам подобен случай и това съвсем ме обарква. Ще се радвам, ако знаете нещо за подобни случаи. Предварително благодаря.

# 624
Камелияти ходи ли на преглед,казаха ли ти нещо?защото и аз имам зацапване,когато ходих при док,даже имаше и съсиреци.не ми казаха от какво е това кървене,само да лежа и да си пия лекарствата.аз съм в 6 г.с. ,също мн се притеснявам.трябва да чакаме,да се пазим много и да видим дали се развива добре бебо Sad
надявам се всичко да е точно с твоето и моето бебче

# 625
zory za sega vsi4ko e nared ili pone taka se nadiavam. Minalata sriada biax na vtori pregled - niamax zacapvane, no v matkta prodaljava6e da ima ostataci krav ili ne6o takova. Az sa6to ne razbrax na kakvo se dalji. Ina4e postoianno leja, pia xap4eta, inekcii i 4akam da doide sledva6tia pregled. Dano vsi4ko e nared i pri me i pri teb

# 626
Здравейте аз отлепих плоден сак в 6 седмица нещата таман се оправиха и ми разрешиха да ходя и се отлепи плацентата сега в 9 седмица. Започвам вече да губя надежда лекаря ми се опита да ме успокой че до 2 седмици нещата ще се успокоят и ще отшуми всичко, но след 2 отлепвания вче си мисля че така ще продължи до края. Искам и да ви питам от когя седмица има ефект от пиенето на магнерич или магнерот. И до коя седмица се пие прогестерон защото аз съм на много голяма доза пия дофастон 2х1 и утрогестан вагинално 2х2. Чела съм че в 10 седмица започва да намалява прогестерона в организма.

# 627
  • вече в собствен дом
Здравейте.
Изчетох доста по темата с кървенето, и реших и аз да споделя моя проблем.Преди 2 седмици/бях в 12 г.с. тогава/ прокървих и ме приеха по спешност в болницата. Казаха ми, че ма 2 плодни сака/до този момент незнаех/ и единия е празен/кухо яйце/ и е тръгнал да излиза. Лежах 7 дни в болницата като кървенето постепенно намаляваше и ставаше кафяво.Имаше риск и за другото сакче, където има бебе, отговарящо си на 12 г.с. От 1 седмица съм си вкъщи и лежа непрекъснато. Пия си но-шпа и дуфастон и от 3-4 дни някъде нямах никакво кафяво зацапване до тази сутрин, когато отново започна кафяво течение. Бях сутринта на лекар , бебето е добре , расте и доктора каза да лежа и да чакам , надявам се всичко да отмине. От 4 дни съм и на инжекции Цефазолин, защото ми откриха ешерихия коли в урината и трябва да ги лекувам, но лекара каза , че течението няма нищо общо с антибиотика.
Има ли и други като мен, които да кървят така в 14 г.с. Повечето от Вас са в ранна бременност. Дали още се чистя от празното сакче. Rolling Eyes

# 628
Аз съм на утрогестан 3 по 2  и всякакви други хапчета и доколкото знам се пие до края на 3 месец, но лекаря решава, а и може да се спре по схема а не он веднаж. Инамче според мен изобщо не трябва да става-  лягаш на леглото и това е. В повечето случаи това много помага. Посъветвай се и с друг лекар ако прецениш. Незнам как е изчислила срока от 2 седмци- дано е права, но ми звучи като врачка. Също не съм на 100 прощенто но в 9 седмица плащентата не е "готова".
На мен първата лекарка ми каза да се движа - е оказа се голяма грешка. При втората, на която вярвам абсолютно ми забрани даже да седя.
Пожелавам ти всичко да е наред и да няма повече проблеми  Simple Smile

# 629
Лаура възможно е да изтича застояла кръв - щом е кафяво е ткава. Знам, че и да ти кажа да мислиш положително няма да помогн, но сега трябва да си спокойна, да лижиш постоянно- даже и да се храниш в леглото  и да вземаш харчетата. Важното е че бебето е  добре - значи спокойно

Общи условия

Активация на акаунт