Кървене и бременност 2

• 158 331
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, включвам се с един въпрос. Моя приятелка в момента е в Майчин дом, приели са я вчера с леко зацапване. Това, което я притеснява е, че лекарите не са чули сърдечен ритъм, както и изоставане на плода с 4 седмици, което според тях е много. Снимали са плода и ще я преглеждат наново в сряда, за да проверят дали има някакъв растеж (какъвто и да е). За съжаление, са й казали, че най-вероятно бебето е умряло. Аз събирам информация, редно ли е да я чакат до сряда, не могат ли по-рано да я прегледат, неизвестността направо я убива, макар че надеждата я крепи. И какви могат да са последствията за нея, ако наистина бебето е умряло и организмът не го изхвърли?
Съжаляваме, че толкова много са ми въпросите, но при мен се случи във втори месец да прокървя (силно, с ярка кръв) и веднага отидох в Шейново, но там бяха категорични, че има сърдечна дейност, а на нея са й казали, че е възможно да не чуят такава, дори и бебето да е живо. Ох, направо съм изтръпнала, защото го правиха с мъжа й това бебе близо година, а преди това имаше много рискова операция по отстраняване на миома, а преди това един лекар в Пирогов й каза, че ще трябва да махат матката...направо не ми се говори. Кажете ми, има ли наистина шанс бебето да е живо и всъщност да става въпрос за някакава грешка?

# 631
Шанс да бъде живо бебето има, макар и да не е голям. Ето защо подкрепям лекарите, че искат да изчакат. Мисля, че нищо няма да й стане, ако отложат кюретажа известно време. Няма да се натрови, не се притеснявайте. Освен това, нали е под лекарско наблюдение - няма страшно.
Пожелавам на твоята приятелка кураж и  Praynigщастлив финал! 

# 632
Преди  1г. - на 05.07.2009г. сутринта, когато смятах да започна да правя закуската на семейството,  получих обилно червено кървене........ В следващите 28ч. не знаех къде се намирам.......Доктора, който ме прие в гинекологията, се отнесе много добре с мен, с разбиране, каза,че има шанс за Бебо, но......Когато на другия ден към 12ч. ми казаха,че Бебо е живо,че няма никакъв проблем с него, че всичко е нормално и не виждат никакъв проблем - бях най-най-най-щастливата жена на света............След това 2 месеца лежах в къщи.......Мнооооого трудно ми беше от всяка гледна точка, един труден период за мен и цялото семейство беше.....Но.....в момента Резултатът от това лежане - спи блажено и хиляди пъти благодаря на Господ,че ме дари с него......Казва се Самуил, което означава Измолен от Бога......Точно тогава,  преди 1г. дадох обещание,че ако Бог чуе молитвите ми ще го нарека Самуил - в знак на това,че съм си го измолила от Него и никога да не го забравям това........

Пожелавам да няма случаи на прокървявания, на рискови и проблемни бременности, зная обаче,че това е утопия.....Затова - дано да са възможно най-малко такива случаи - когато се случи такова гадно нещо - да завърши щастливо и всяка мама да се радва на живо и здраво бебче!!!!!!!

Кураж и Бог да е с всички, които имат един или друг проблем с бременността си! Hug

Благодаря и за подкрепата, която срещнах тук!  bouquet

# 633
zdraveite, az sam vav vtoriq mesec i dnes mi se poqvi svetlo rozovo te4enie , no be6e savsem leko. na kakvo moje da se dalji tova

# 634
moje da se dalji na mnogo ne6ta triabva da te vidi lekar zadaljitelno spored men, a do togaava bih te posavetvala da izbiava6 dvijeniata. dano ne e ni6to seriozno

# 635
Здравейте.Снощи към 3  отидох до тоалетна и видях че имам много бледо розово и малко ~само по хартията~ кървене.В 8 г. седмица съм и много се притесних, защото предния ден бях 13 часа на работа и ме се наложи да вдигам тежко.Не знам какво да направя.Моята гинеколожка е отпуска зо края на месеца и телефона и е изключен.Трябва ли да ида на лекар или просто да си почивам повече.Това ми е втора бременност, но се притеснявам срашно много. Моля дайте ми съвет  Confused

# 636
az bih te posavetvala da otide6 pri niakoi da te vidi dokato doide tvoia lekar

# 637
  • In your dreams
Ина, задължително трябва да идеш на лекар! Аз съм с периодично прокървяване. Първо в 6-та, после в 8-ма, 10-та (обилен кръвоизлив) и сега в 13-та. Няма смисъл да казвам какво ми е, но трябва да ти назначат лечение, ако има нужда. При мен прокървяванията са вследствие на отлепване. При последното, което беше вчера, гинеколожката ми каза, че не съм абортирала само благодарение на илачите. Стискам ти палци всичко да е наред.  newsm51

# 638
Благодаря за съветите.Отидох на лекар.Каза, че бебето е добре и ми предписа Дуфастон.Уж ми минаха болките но корема ме е дин подут като балон и не мога да разбера каде точно ме боли.Надявам се да ми мине вече, че и на работа трябва да ходя от Сряда.  Rolling Eyes а там хич не е хубаво  #Crazy

# 639
iva  Hug mnogo se radvam 4e vsi4ko e dobre. Za bolkite savsem spokoino moje6 da pi6e no6 pa - pri nujda ili sutrin obed i ve4er za profilaktika. Ina4e ako ne se 4uvstva6 dobre nakarai lekaria da ti dade bolni4en nemoje da ti otkaje

# 640
инсп. Гаджет, аз бях със същият проблем, с който е приятелката ти. Както нея отидох в Майчин Дом защото прокървих в 4-та седмица. Там един ,, професор ,, ни каза че бебето ми е мъртво и веднага трябва да ме .. изчистят ,,. Добре, че не го послушах, защото сега синът ми лежи и спинка до мен и го мъчат колики. Да изчака още една седмица и да види какво ще и кажат. Препоръчвам да потърси и второ и трето мнение, ако има възможност.

# 641
  • София
Здравейте, и аз се изкуших да споделя тревогите си в тази тема... Бременна съм в 10 г.с. В 6-7 седмица кървях постоянно, лекичко и розово. Като съвсем оскъдна менструация, без никакви болки. Така и не се разбра причината, не са ми изписвали лекарства. Изкарах една седмица в болничен, после се върнах на работа, в един момент кървенето просто спря от самосебе си. В 8 г.с. сърцето на бебето вече биеше и се успокоих, че всичко е наред. Вчера обаче сутринта отново получих някакво зацапване - този път кафяво, едва няколко капки, но достатъчно да си изкарам акъла. Спря бързо, чувствах обаче и доста силна болка долу вляво, като че ли от яйчника. Днес кървене няма, но е излишно да казвам с какъв страх ходя до тоалетната в очакване на поредната изненада. На лекар мога да отида в четвъртък евентуално, и без това ще се пробвам да се запиша и на ЖК. От началото на бременността нямам почти никакви симптоми, и колкото и абсурдно да звучи и това ме изнервя, струва ми се, че така нямам и индикатор дали всичко е наред. Отслабнах с няколко килограма, въпреки че не повръщам и последните дни започнах да се чувствам доста отпаднала. Искрено се надявам да не е лош знак и това прокървяване да е само нещо спорадично и безобидно.

# 642
Vednaga triabva da otide6 na lekar kakto i da ne se dviji6 - lejane naidobre. Tova 4e niama6 simptomi i slabee6 ne e problem, no triabva da po4iva6. Ako lekaria koito te sledi ne misli taka idi pri drug, koito 6te ti nazna4i le4enie i 6te ti dade bolni4en ili 6te te nastni v  bolnica-  neiskam da te pla6a no tova sa variantite. Iskrenno ti jelaia vsi4ko da e nared

# 643
Здравейте,
искам да ви помоля за съвет:)))
В понеденик видях заветните две чертички на теста за бременност Hug
Днес ми е 32 ден от началото на цикъла, но снощи усетих нещо странно - от близо 3 седмици гърдите ми са подути и много болезнени, включително и зърната.
А от снощи ги усещам по-меки и не толкова болезнени:(((
Какво значи това?
Преди 2 месеца имах една биохимична бременност - ЧХГ - то ми стигна 106 и взе да пада.
Моля ви за помощ.
Утре съм на лекар, но както се досещате сами страхът да не се повтори случилото се е побъркващ.
Благодаря ви Hug

# 644
Гърдите не са показател - мен ту бе боляха ту не, което също ме плашеше, но от дистанцията на времито няма от какво да се притисняваш, тези усещания не са гаранция за нищо, бъди спокойна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт