Кървене и бременност 2

• 158 325
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Ох, много ти благодаря Hug
Успокой ме много:))))

# 646
здравейте на всички! Аз имам един въпрос относно отлепването на плацентата Embarassedполучих кървене и Шейнови ме погледнаха-имам отлепване, но не било сериозно. Да си почивам известно време с папаверин и витамини плюс 2-3 литра вода, да лежа.Всичко това започвам да спазвам, взех си болничен до 25-ти от личната ми докторка поради това, че гинеколога ми е в отпуск и после какво?
до кога да пазя кревата?
 newsm78

# 647
здравейте на всички! Аз имам един въпрос относно отлепването на плацентата Embarassedполучих кървене и Шейнови ме погледнаха-имам отлепване, но не било сериозно. Да си почивам известно време с папаверин и витамини плюс 2-3 литра вода, да лежа.Всичко това започвам да спазвам, взех си болничен до 25-ти от личната ми докторка поради това, че гинеколога ми е в отпуск и после какво?
до кога да пазя кревата?
 newsm78

Според мен докато генеколога ти не констатира, че отлепването е изчезнало

# 648
Здравейте мили дами и аз имам проблем ето какъв е той преди 6 дни си направих тест за бременност и беше положителен ходих на лекар и миказа че плода бил много малак и ме посаветва да съм отидела да ме прегледа след седмица. След 2 дни почна да ме боли корема и прокарвих имаше 2-3 капки кръв на бельото много тъмни до вечерта почна да тече много силно и сега от 3 дни постояно падат съсиреци и незнам какво да праве посъветвайте ме моля ви !

# 649
Здравейте мили дами и аз имам проблем ето какъв е той преди 6 дни си направих тест за бременност и беше положителен ходих на лекар и миказа че плода бил много малак и ме посаветва да съм отидела да ме прегледа след седмица. След 2 дни почна да ме боли корема и прокарвих имаше 2-3 капки кръв на бельото много тъмни до вечерта почна да тече много силно и сега от 3 дни постояно падат съсиреци и незнам какво да праве посъветвайте ме моля ви !
Отиваш на гинеколог, като начало. Какво правиш вкъщи три дни.
Не ти се карам  Peace. Отивай на лекар веднага, ако трябва да те доизчистят.

# 650
Здравейте момичета!
Имам един въпрос, дано да можете да ми отговорите.
Приятелката ми е бременна, в 5-та седмица(началото на юли) получила кафяво зацапване за 2 дни, док й изписал Дуфастон и някакви витамини.  Зацапването е спряло веднага след започването на хапчетата. След това пак я гледал и сакчето отговаряло на 8-ма г.с., а точицата-на 7-ма.Казал й да отиде след морето.
Понеже е от малък град, видеозона не е бил от най-добрите.
Сега ми е на гости и я заведох на хубав видеозон, но ембрионче не се вижда( само някакви наченки на зародиш), а плодното сакче отговаря на 11-та седмица. Възможно ли е това и ако е биохимична бременност, не трябваше ли да е приключила досега?
Аз мисля, че трябваше отдавна да се вижда и сърдечна дейност.

# 651
За другото незнам, но сърдечна дейност на хубав видеозон се вижда и в 7 седмица. Лекаря не каза ли нища, заведи я при друг

# 652
Нищо не каза. Само че има някакви наченки на структури.
Но тя по принцип е с дълъг цикъл и ако сметнем, че може да е забременяла края на юни ( на 5-ти юни й е бил последния М), а това зацапване ( на 8-ми юли) да е било при инплантирането на яйцеклетката, значи, че е към 5-та, 6-та г.с. Но пък плодния сак е голям и отговаря на 11-та седмица в момента  Rolling Eyes, а когато е получила зацапването и е отишла след 2,3 дни на док, е отговарял на 5-та г.с.

# 653
Зацапването едва ли е било от имплантирането, но според мен едва ли е и толкова проблемно щом е спряло.  За мен е странно как така плодния сак и бебето отговарят на различни седмици - звучи ми абсурдно - нали по размерите на плода се определя седмицата. Продължавам да мисля, че не сте случили на лекар или и втория видеозон не е достатъчно добър, в комбинация с лекаря. Надявам се всичко да е наред и бременността да се развива нормално, но при всички положения възможно най-скоро трябва да се изясни какво точна се случва

# 654
Снощи приятелката ми прокърви  Cry От два дни имаше кафеникаво зацапване.
Отидохме в спешния център веднага. Прегледаха я вагинално и доктора изкарал голям съсирек, но й казал, че не е от плода. Сложили й инжекция но шпа и й казал да изпие 4 хапчета Дуфастон. Ако до неделя не стане белята, значи ще износела бременността.
Казал й, че й е къса матката. Какво значи това?

# 655
Според мен е скъсена шийката на матката, самата матка няма как и доколкото знам в такива случаи се прави серклаж- някакъв вид зашиване. Единственото което може да направи е да лежи и да си пие хапчетата. Аз бих и препоръчала да пие и нош па 3 по 1 и по 1 аспирин протект.
Дано се оправи  Hug ще стискам палци

# 656
kamelia_petkova, благодаря ти много за отговорите  Hug

Точно това я питах - дали е казал скъсена шийка, но тя каза, че само скъсена матка е казал. За това се учудих, но може и тя да не е чула заради голямото притеснение. Другото, което си помислих е, че това може да е някакъв докторски термин за това, че матката може да е слязла надолу. Знам ли вече и аз.
Мисля да я заведа да я видят и на УЗИ, но ме е страх да я дундуркам с колата. Много ми е притеснено и се чудя какво да правя.
Дано да се оправят нещата  Praynig
Ако отидем на доктор, ще пиша какъв е развоя на нещата.

# 657
И аз мисля, че е добре да я видят на УЗ. Доколкото знам вагиналния преглед изключва някои неща, които може да са причина за кървене- когато не е  свързано с плода, но няма как да определи отлепвания например. Понякога обаче за кървенето няма конкретна причина, но винаги 2 мнения са за предпочитане.
Аз лично вярвам повече на УЗ - там виждам бебето.

# 658
Давам отчет:
Заведох я в МД, прегледаха я с вагинален ехограф и се потвърди моето съмнение за куха яйцеклетка  Sad , даже е тръгнала да излиза вече.
Остана да я изчистят  Cry

kamelia_petkova, благодаря ти отново за включванията   bouquet

# 659
Изключително много съжалявам. Желая и бързо възстановяване и вяра - следващия път всичко ще е наред Hug

Общи условия

Активация на акаунт