Кървене и бременност 2

• 158 308
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте,
Не ми е приятно да се включвам и в тази тема, но уви!!!!
Аз съм в 9-та седмица и от около 10 дни ту имам кафяво зацапване, ту не. От вчера и червеникаво. Док. не видя нищо на УЗ и смята, че е нещо хормонално. Освен всички хапчета, които пия от трансфера насам, сега имам бонус - ношпа на инжекции и прегнил.
Трябва ли да съм в ужас?? Защото се чувствам точно така   Sad

# 661
Аз също имах зацапване, за което причина не се откри. Освен прегнил и нош па пиех утрогестан и аспирин проект. Пълна забрана за ставане и т.н.
Това да си в ужас не ти помага с нищо, ако можеш се успокой, този съвет ще ти дадат всички. От опит знам че е почти невъзможно, но опитай. Вярвай, че всичко ще е наред и се опитай да се разсейваш с нещо за да не мислиш само за страха. Успех  Hug

Забравих - ако не си сигурна в лекаря си или качеството на апаратурата му е хубаво да се посъветваш с още един

# 662
  • София
Благодаря ти,
С лекарката и апаратурата нямам притеснения. Ходя там от около 3 години и нямам забележки. Аз пия дуфастон, преднизолон, естрофем, неофолик, неоксид, папаверин и редувам аспирин протект и фраксипарин. Не мога да кажа, че не приемам медикаменти. Дано да се нормализират нещата. Док. каза, че и да лежа и да се разхождам е все едно. Нямало да се отрази. Може би, защото не вижда нищо притеснително.

# 663
Здравейте!   bouquet
Реших да се запиша при вас.
В 5г.с. имах леко кървене и хапчетата Утрогестан ми помогнаха да се стабилизирам.
В 13г.с. пак се появи леко кървене почити цял ден. При прегледа се оказа, че то е от възпаление бъбреците. Пия Утрогестан, антибиотик за бъбреците (Feacef) и желязо. Слава богу, кървенето спря още на следващият ден..
Някое момиче имало ли е подобен на моя проблем?
Пожелавам лека и безпроблемна бременност на всички от темата!

# 664
Basis щом не е свързано с бебето не би следвало да има проблем. Дано скоро всичко отмине и се радваме всички на безпроблемни бременности

# 665
Здравейте, в 8 г.с. направо прокървих и то доста,но след час и 30мин ми  спря, след като отидох на док разбрах, че имам отлепване, предписаха ми дуфастон, освен утрогестана, който ползвах преди това и нош па и казаха максимално да лежа. Близо 20 дни след това имах почти всеки ден кафеникаво зацапване
Вече съм в 12 г.с. с бебето всичко е наред, но аз продължавам да лежа.

# 666
Здравейте, в 8 г.с. направо прокървих и то доста,но след час и 30мин ми  спря, след като отидох на док разбрах, че имам отлепване, предписаха ми дуфастон, освен утрогестана, който ползвах преди това и нош па и казаха максимално да лежа. Близо 20 дни след това имах почти всеки ден кафеникаво зацапване
Вече съм в 12 г.с. с бебето всичко е наред, но аз продължавам да лежа.

Аз бях със зацапване в 6 и няколко точки в 14 - незнайно по каква причина. Още лежа. От една страна не ми и казано още, че мога да се движа - вече мога по малко в къщи, а от друга и мен ме е страх да стана. Желая ти лека бременност и живо и здраво бебче на финала

# 667
Здравейте на всички бремени мами.Аз съм в 37гс,на тези които имат кървене в началото на бременоста препоръчвам само лежане,ставане единствено за ОО.Аз бяхс леко прокървяване в 8 седмица,доктора каза нищо ти няма,ела да те видя когато кървиш,понеже беше леко кървене за около 1ч и спираше,та така за 1 месец 4 пъти,докато един ден не стана нещо което ме ужаси,лекото кървене се обърна в кръвоизлив придружен с парче,розово бяло на цват голямо около 6 може 8см.Помислих си че е аборт,наистина точно за 3 мин се изтече сугорно над 1лт кръв,отидох в спешното прегледаха ме и се оказа че се е скъсало парче от плацентата,и бебето ми беше Ок.И да добавя това всичко стана пред очите на акошер гинеколог сигорно с около 30 годишна практика.От този случай лежах нон стоп докато не влязох в 4 месец,от тогава до сега вярвайте ми все едно не съм бремена,върша си всичко сама.До преди 2 дена,когато прокървих леко след като бях до ОО,обадих се на спешен кабинет и ми казаха нормално,получавам разкритие,но от вчера вечерта се промени цветът на кафеникаво и не е спряло Confused,Накоя от вас да е прокървявала при разкритие,иначе бебто мърда което е ОК.

# 668
Това кафеникавото при теб в тази седмица може и да е тапата...тя обикновено е такава на цвят, но пък е по-гъста, ако е слузесто, значи е тя Wink Тук в Бг при такава ситуация като твоята задължително се ходи на преглед, така че ако можеш отиди да те видят, прокървяването дори и от разкритие да е и от тапа, пак е редно да те види лекар. И аз съм с разкритие, но не съм прокървявала, ако ми се случи веднага бих отишла на преглед. Успешно раждане на здраво бебче!
На всички с кървене в началните седмици и аз бих ви посъветвала да се заредите с мноооого търпение и да си лежите....трудно е, но си заслужава. И аз полежах доста....

# 669
Веси, знам че в БГ са малко по загрижени ,макар да се оплаквате от тях,тук получих хапчета за кървенето чак когато направих кръвоизлива,с което почти не загубих бебето,мислиш ли че ако бях отишла  още в петък щяха да направят нещо,щяха да ми кажат същото както по телефона.Е днес съм на лекар да видим какво ще се изкаже доктора Wink.И наистина момичета само лежане докато не влезите в не толкова опасни седмици,мен ме болеше ханша,задните части от лежане,дори мусколите на краката бяха почнали да не ме слушат,но ето че съм почти на финала,късмет и на вас.

# 670
Здравейте,
в края на 18 г.с съм на антибиотици..орално и вагинлни...но забелязах че  имам леко зацапване....не е кървене...по скоро розово течение с 1-2 малки кървави и изсъхали парцалчета...; както и някакви  н ензам как да го кажа като леки спазми  (влагалищни).Много се притеснявам..иамм записан час за лекаркат ами за вдругиден (ако се усили - каза да отида по спешност) но се притеснявам...от 10 го. почит с еопитваме да си имаме детенце...до сега съм имала 1-2 пъти такова зацапаен в началото на бременоста...когато знам че  енормлано но сега....Протенявам е да не загубяб ббечето... Cry

# 671
Предишните зацапвания лекувала ли си ги. Спазмите е възможно да са контракции, а може и да е от притеснение. Аз бих те посъветвала да отидеш на преглед, за да се успокоиш. Дано всичко е наред, не мисли за най-лошото, нямаш основание

# 672
май се оказва че наистина съм с чувствителна матка,понеже не намериха одговор за кървенето и за кафявото зацапване през тези 3 дена,имам разкритие от 1 см. в понеделник съм пак на лекар,ще искам да разбера резултата от монитори,проверката за контракции,

# 673
Тони вярвам, че всичко ще е наред и ти желая леко раждане на живо и здраво бебче

# 674
Мерси за моралната подкрепа Креми,избутах до тук ще изкарам и последните 2=3 седмици,стискайте момичета,нама да се даваме Hug

Общи условия

Активация на акаунт