Кървене и бременност 2

• 158 291
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Бях с кафяво зацапване от 6 до 12г.с. взимах утрогестан, лежах страшно много ставах до банята, за да хапна нещичко и пак в леглото, писала съм в тази тема някъде към средата, когато бях уплашена и питах ли питах какво да правя, молех се да е наред всичко с бебето, сега съм в 27г.с. сега още повече неща ме тревожат, дали няма сега да получа прокървяване отново, тези контракции нормални ли са, защо бебчето по цял ден не го усещам изобщо, не проритва или пък в други дни защо цял ден рита нещо не е ли наред, доктори много все с различни мнения, а и оставащото време не е малко още 13 седмици, много мина но и много остана, колкото повече расте бебчо в корема толкова по големи стават тревогите. Късмет на всички с пожелание за розови и ревящи бебчета, които да пълнят сърцата ни с топлина и любов. И дано да гушкам и аз след 13 седмици моята малка дъщеричка.   bouquet

# 676
vilince напълно те разбирам и аз живея с тези непрестанни страхове, а и още лежа и дори и да ми кажат да стана ме е страх, предполагам че е нормално. Ти до кога лежа. Надявам се и аз, че всичко ще свърши благополучни и ще гушнем здрави бебчета на финала

# 677
vilince напълно те разбирам и аз живея с тези непрестанни страхове, а и още лежа и дори и да ми кажат да стана ме е страх, предполагам че е нормално. Ти до кога лежа. Надявам се и аз, че всичко ще свърши благополучни и ще гушнем здрави бебчета на финала

Лежах плътно до 12 г.с., когато спря зацапването като след това си позволих да изляза на разходка за малко, и така малко по малко започнах да удължавам ставането и разходките или вършенето на лека домакинска работа. До сега, сега имам контракции имам болки, които уж се дължяли на разтягането на тъканите, и гледам да си лежа в 60 - 70% от времето през деня, но не защото някой ми е казал, просто така си мисля че пазя бебчо. По принцип ако отшумят оплакванията е хубаво да се става повече, да се разхождаш честичко по малко, защото така се снабдявала плацентата с кислород. Според мен трябва много да се пазим до третия месец и след шестия месец пак голямо пазене, а между третия и шестия месец да си разхождаш малкото коремче наляво надясно и да му се радваш. Grinning

# 678
ами за сега не ми е разрешено да се разхождам, почти неставам и т.н. Лекарката разреши да ям седнала, но избягвам - страхът е голямо нещо. Само когато се наложи преминавам 40 км. с кола - когато няколко дни няма кой да ме гледа  Laughing Не знам сега и да ми разрешат дали ще изляза на разходка, искам да дойде 36 седмица - решила  съм че тогава ще съм спокойна  Laughing

# 679
Здравейте ,момичета!Бременна съм в 8 седмица,но от 10 дни имам бледо кафяво зацапване,което много ме притеснява.Пия утрогестан-3*1..,но течението не спира.Вчера бях при лекарката си,каза че ембриона расте,но въпреки всичко много се притеснявам.Гледам да лежа,но домакинската работа мене чака.Кажете ми при вас колко продължи зацапването?Какво сте пили?Лишавахте ли се от разходки?Споделете опита си-моля ви.

# 680
Продължителността е различна при всички, при някои се повтаря при други не, ако прочетеш назад ще видиш различни варианти. За мен е редно да лежиш без да ставаш - домакинска работа ще име и след 7-8 месеца. За лекарствата е въпрос на преценка на лекаря ти, ако не му вярваш много се консултирай и с друг. Аз лично пиех утрогестан 3 по 2; 3 по 1 нош па, аспирин протект, фолиева киселина и инжекции прегнил.
Надявам се всичко да е наред с теб, но помни, че е важно и да се чувстваш спокойна.

# 681
kamelia_petkova  понеже и аз пия утрогестан по твоята схема искам да попитам до коя седмица ги пи и как ги спря . т.е. постепенно ли ?

# 682
kamelia_petkova  понеже и аз пия утрогестан по твоята схема искам да попитам до коя седмица ги пи и как ги спря . т.е. постепенно ли ?

Позволявам си и аз да отговоря, аз също бях на утрогестан 3по2 до 11 седмица после до 12 седмица ми ги направиха 3по1 и до 13 седмица два дни 2по1 оше два дни вечер по едно и после край понеже след това той е напълно безполезен.

# 683
vilince24   мерси за бързият отговор  bouquet

# 684
kamelia_petkova  понеже и аз пия утрогестан по твоята схема искам да попитам до коя седмица ги пи и как ги спря . т.е. постепенно ли ?
Аз пих до 17-18 седмица, като спирането беше 1 седмица 2 па 2 и няколко дни 2 по 1, но те съветвам лекаря да ти каже каки кога да ги спреш. Почти съм на 100 процента, че се намаляват преди спиране задължително

# 685
kamelia_petkova мерси за съвета  bouquet

# 686
Аз пих до 17-18 седмица, като спирането беше 1 седмица 2 па 2 и няколко дни 2 по 1, но те съветвам лекаря да ти каже каки кога да ги спреш. Почти съм на 100 процента, че се намаляват преди спиране задължително

Peace
 аз го пиех 3*1 като ве4ер беше вагинално +аспирин протект +фолиева! като го спирах  стана постепенно - 2 дни 2*1 и още 2 - 2*1!
 няма да се плашите - кяфяво зацапване не е опасно! алено розовото се за притеснение! ще си отшуми това! с оглед на факта че май почти всяко момиче е с такова течение- не се шашкайте! повечко почивка и позитивни мисли! мислете се за пухчовците които скоро ще гушкате!!! всичкоостанало е без значение!!

# 687
И аз искам да ви дам кураж, момичета, че зацапване много често се случва и си отминава.
Аз самата зацапах д 6 г.с., после ми мина, но в 13 и 15 г.с. получих силни алени, преминаващи в по-тъмно червени кръвоизливи. Въпреки всичко доносих и родих прекрасното си момченце. Много страхове съм брала, много седмици кървях, имаше опасност от инфекция, но ми слагаха антибиотици. Вярвайте, че всичко ще е благополучно, че не кърви от опасно място. При мен например нямаше отлепване, никой не разбра защо кървя, имало някакъв кръвоносен съд до плацентата. Бебетата, ако растат, това е ок.
Лежете, пийте си лекарствата и гледайте само комедии, прекарвайте време само с позитивни личности.
Тони, аз имах разкритие в 7 месец, но го спряха със системи. На монитор не покацвах контракции, но щом ме пипнеше лекар веднага контрахираше. 1 см не е нищо, а чувствителна матка иска много лежане и да не се пипа коремчето. Успех!

# 688
Здравейте момичета, в 8-ма седмица разбрах за бременността си, в същия ден прокървих доста силно. Озовах се в Шейново, сега съм изписана със следната схема на Утрогестан: 2 дни х4, 2х3, 2х2, 2х1.
И понеже тази бременност е доста чакана, вече към 5 години, понеже още не съм намерила при кой  свестен гинеколог да ходя на прегледи и понеже знам , че трябва само да се лежи, а аз така и правя, с изключение на малкото седене пред компютъра, искам съвет от вас: да си удължа ли сама срокът за Утрогестана, не ми се струва с такъв кръвоизлив, че е нормално да ми изпишат толкова кратко пиене на  прогестерона. Сега нямам кървене, минах през кафяво и вече нищо нямам, но ме е много страх, виждам, че много от вас го пили по 4 седмици, до 12-та , а са били със зацапване или съвсем малко петно. Моля, дайте ми съвет!

# 689
Аз го пих да 16 мисля и то по 3 по 2 почти до края. Бих те посъветвала да си намериш лекар близките дни и той да прецени колко и до кога да пиеш, както и дали само това. При всички случай няма да ти навреди ако не го спреш. 
Дано нямаш повече проблеми и гушнеш здраво бебче на финала, а до тогава лежане и положителни мисли и настроение Hug

Общи условия

Активация на акаунт