Кървене и бременност 2

• 158 322
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Neky, време е да раждам, остава само бебчо да реши кога, имам две седмици до термина. Добре съм, малко ми беше нисък хемоглобина, днес правих изследвания, вече съм в норма. Иначе продължавам да имам мускулни болки ниско в корема, но не са контракции, така че чакам. Колкото повече се движа, толкова повече боли, ама нищо, малко ми остава. Дано всичко да мине добре и да се роди здраво и силно бебче, а пък и ако този път не боли толкова колкото първия път, ще е добре. Като се случи ще разказвам. Иначе като прочетох за първата ти бременност, на БХС и на мен човешкия хормон ми беше малко под нормата и на следващата седмица прокървих за първи път, дали това не е било причината?
    Ти как си след раждането, с епизиотомия ли си, нормално ли роди или секцио, как се възстановяваш? Бебчо изглежда по-силен и жизнен на новата снимка, как се справя? В болницата при него ли си или те изписаха? Със сигурност нещо не са видяли лекарите та допуснаха преждевременното раждане, но сега по-важното е бебето да заякне, колко тежи вече?
Пипи, намаляха ли болките, ходиш ли на работа? Разгледах калкулатора, на мен ми изчисли правилно термина, но на деня, който е посочен за зачеване моето бебе не е направено. По-важното е да следят развитието на бебето и задължително си направи биохимичен скрининг и фетална морфология, за да си сигурна, че всичко е наред.

# 166
Здравейте момичета   bouquet
Аз идвам от съседния подфорум на "Проблемното забременяване". Пред 4 дни разбрах, че съм бременна (след ин витро съм), но от тогава имам кафеникаво зацапване, което вчера вечерта стана на кръв и малко се усили, придружено с болки. ДНес бях при док и видяхме 2 плодни сакчета, изписа ми 2 пъти на ден по 2 папаверина и 1 бусколизин мускулно, а освен това в сряда и в събота прегнил от 5000. Проблемът е, че днес след като ми биха папаверина и бусколизина и прегнила - болките не спряха, даже незнам дали намаляха, може би малко; но определено си имам още кървене. Казаха ми също да не ставам от леглото до 15.07. когато ще е другия ми преглед. Можело едното сакче да се разорбира, можело и от друго да е кървенето - незнам. Има ли някоя да е била с моя проблем? И изобщо ще минат ли болките? Блаодаря  Hug

# 167
благодаря ви момичета:) за подкрепата. След 24 часа рев, реших, че не мога вече и няма смисъл. Докторката ми каза да чакам само един месец, аз мисля да изчакам три за по-сигурно. На есен пак.

# 168
azzazela, и аз мисля, че е добре да изчакаш малко повече, че ако се случи пак да кръвнеш, много ще се изплашиш, а може просто да не си се изчистила добре отпреди това. Горе главата, следващия път ще стане. newsm10
Здравей miss iv, кураж, дано всичко да бъде добре. При един от приемите ми в болницата имаше жена с твоя проблем, за съжаление не си единствената, така че дано се намери мама, която да ти разкаже за свояя случай. Аз не съм така, мога само да те подкрепям. А болката ще спре, ако не сега, поне като родиш, в това съм сигурна. Наистина трябва само да лежиш, ставане само за тоалетна, ядеш на поднос в леглото и се стараеш да лежиш предимно наляво. Никаква домакинска работа, никакво пазаруване или разходки. При мен даде резултат, дано се получи и при теб.

# 169
miss_iv, аз лично кървене нямах, само кафеникаво зацапване, което за сега спря. Но след като са взели мерки и са ти изписали лечение, силно се надявам всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig Мисли положително, колкото и да е трудно. Пожелавам ти една дълга 9 - месечна бременност и 2 ревливи бебчета на финала!

Azzazela, понякога човек има нужда да си изплаче мъката.Но винаги, когато си на дъното, потънала в сълзи, след това идва моментът, когато светът започва да изглежда малко по-розов! Не губи надежда. Следващия път всичко ще е наред!  Hug Hug Hug

# 170
Alissa родих с цезарово сечение с пълна упойка - бебчо беше обърнат с краката на долу и нямало друга възможност. Операцията е била доста тежка и 2 часа след това не съм се събуждала... Добре, че всичко завърши добре.
Бебчо е вече 1770гр, но е голяма мъка, първите десет дни пада на килограми и сега вече сме почти 200гр. над теглото от раждането за 18дни. Сега ми казаха, че ще качва по-бързо, още се храни със сонда- предстои ни хранене с биберон, след това да го изкарах от кувиоза за няколко дни.... поне още 15 дни ще е в болница.
На мен вече болките почти ми отминаха. Само си продължавам да кървя, вече ставам сама от леглото без проблем. Малко е досадна темата с млякото- на всеки 3-4 часа трябва да се цедя, но важен е крайния резултат.
Колкото до болките ти, ако има възможност да те приемат в болница и да те следят докторите докато родиш според мен е най-добрия вариант.

Момичета, кураж от мен  Hug

# 171
Neky, аз кървих след раждането около месец, малко по-късно ми дойде и цикъла, въпреки че още кърмех, казват, че докато кърмиш не ти идва цикъл. Да ама не. За цеденето, с помпа ли го правиш или на ръка? С помпа е по-лесно, но мен много ме болеше. Гледам в интернет има и електронни помпи за кърма, но не знам дали са удобни. Въпреки всичко ти знаеш, че кърмата е много важна, особено във вашия случай и дано да почнете да наддавате повече.
    За мен не мисля още да ме приемат в болница, бебо е добре, постоянно дивее, все още многосе върти, но се е насочил надолу с главата. Най-много ме боли като почне да си върти главата, явно там е по-тясно и много ме разтяга. Пък и нали само лежа, мускулите ми са много отпуснати, аз дори не съм сядала от април насам. Иначе корема ми още е високо, не се е смъкнал, сигурно имам още време, но кой знае?
    Успех на теб и пиши пак как наддавате.

# 172
Момичета, днес кървенето ми се усили и премина в кръвоизлив. Ясно видях на превръзката едно голямо парче, което не беше съсирек, а като кърваво месце. Спред док. това е спонтанен аборт. След това болките намаляха и сега почти ги няма. Моля ви, кажете ми при това положение възможно ли е другото сакче да е оцеляло? Бяха двечки вчера на прегледа. Отново съм при док чак в сряда, до тогава ще се побъркам  Sad Какво ли е станало?

# 173
Момичета, днес кървенето ми се усили и премина в кръвоизлив. Ясно видях на превръзката едно голямо парче, което не беше съсирек, а като кърваво месце. Спред док. това е спонтанен аборт. След това болките намаляха и сега почти ги няма. Моля ви, кажете ми при това положение възможно ли е другото сакче да е оцеляло? Бяха двечки вчера на прегледа. Отново съм при док чак в сряда, до тогава ще се побъркам  Sad Какво ли е станало?

Важно е да се успокоиш. Възможно е да е останало едното, възможно е и двете да са останали. Защо чак в сряда, не можеш ли да отидеш някъде спешно? 
Дано всичко мине добре.Hug

За цеденето, с помпа ли го правиш или на ръка? С помпа е по-лесно, но мен много ме болеше. Гледам в интернет има и електронни помпи за кърма, но не знам дали са удобни.   
Взех си на Авент електронна и съм много доволна, не ме боли изобщо. Малко е скъпичка обаче, но според мен си заслужава.

# 174
Mис Ив, възможно е. Имаше две при нас, бременни с близнаци, като едното близначе беше умряло, но другото оцеля и се роди нормално. Но и двете не бяха ин витро, а нормално заченати. Така че горе главата, дано поне едното да остане. Но питай за гинипрал, с едната лежахме два пъти за задържане и доста се сближихме, тя пи гинипрал от шести месец до края и сега се радва на живо и здраво момиченце.

# 175
Благодаря ви за отговорите Неки и Алиса ник
След като изпадна парчето от мене и кървенето значително намаля, дори мисля че вече спира. Болките също вече спряха. Не искам да излизам още утре да ходя на лекар, защото предпочитам да лежа, ако е останало едничкото - поне да се закрепи. Само се моля още да е там. Все ще дойде срядата...  Praynig

# 176
След като изпадна парчето от мене и кървенето значително намаля, дори мисля че вече спира. Болките също вече спряха. Не искам да излизам още утре да ходя на лекар, защото предпочитам да лежа, ако е останало едничкото - поне да се закрепи. Само се моля още да е там. Все ще дойде срядата...  Praynig

Дано!!!  Praynig Praynig Praynig

# 177
Болки нямам, кървенето е много оскъдно и е кафеникаво. Предполагам нещо старо се изчиства. Дали да не отскоча при кварталния гинеколог. Имам един много близо до нас. Дали да рискувам да изляза  Rolling Eyes Как мислите?

# 178
Виж, ако не искаш не се съобразявай с моето мнение. Аз не бих отишла при нов лекар, защото който и да е гинеколог ще иска да те прегледа, а това може  да предизвика спонтанене аборт. Дори и видеозона предизвиква контракции и може да стане по-лошо. Единственото което не разбирам е защо още не си постъпила в болница? Там слагат системи и инжекции за задържане, мен три пъти ме вкарваха за много по-малки оплаквания и леки зацапвания, защо при теб не го правят? Ти ли не искаш или гинекологът ти не го предлага? На твое място мен отдавна да са ме приели в болница и честно казано бих отишла там където са ми правили инвитрото, те ще знаят най-добре какво да правят, сигурно и друг път им се е случвало. Пиши какво си решила да правиш и дано не се включвам късно.

# 179
Miss iv,  напълно възможно е да е останало другото сакче, в АГ-то всеки случай е уникален, и винаги има шанс всичко да се оправи и да бъде нормално.
Аз искам да споделя как се развива маоя случай - за утре имах назначен час за кюретаж. Имах уговорка с докторката да  ме прегледа преди това още един път. Но днес реших, че всичко е наред с мен и, че нещо не сме видяли както трябва на УЗ и отидох при друг лекар. След прегледа се установи, че не е кухо яйце и има ембрио вътре, но доктора не можа да види ясен пулс. Т.е още не е ясно, но не всичко е изгубено и имам шанс  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт