Кървене и бременност 2

• 158 393
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте и от мен. След тридневно ровене из форумите, реших и аз да потърся мнението ви. Случаят ми е следният: невъзможност за забременяване дълги години- повече от 15 и изведнъж преди 3 месеца закъснение на цикъла и бременност. Не можех да повярвам! Но за съжаление се оказа извънматочна. Сега 3 месеца по-късно отново закъснение на цикъла (МЦ ми е на 28 дни и датата беше 15.11). Тест положителен, преглед миналата седмица, когато все още разбира се нищо не се виждаше в матката. Предстои ми преглед и тази седмица, но имам притеснение да не се повтори извънматочна, защото имам много леко кафеникаво зацапване - обикновено сутрин и понякога вечер. При първият преглед ми изписаха но шпа и фолиева киселина. Нямам никакви болки в момента (7 ден закъснение), но и първия път болките се появиха към 10-я ден. За разлика от първият несполучлив опит, когато гърдите ужасно ме боляха, сега нямам никакво напрежение, но пък за сметка на това имам гадене от време на време. Ужасно съм притеснена и не спирам да чета. Много моля за вашите мнения, защото чакането направо ме убива. Благодаря ви предварително.

# 436
  • Варна
divo_cvete аз съм пример за забременяване след прекарана извънматочна бременност. Hug
В толкова ранна бременност сакчето се вижда само с вагинален ехограф, нека те прегледат на такъв.
Всяка бременност е индивидуална и може да се чувстваш по различен начин, така че усещанията не трябва непременно да съвпадат с предната ти бременност или усещанията на другите бременни.
Всяка болка, кръвотечение, неразположение, обаче консултирай с лекаря си. Успех.  bouquet

# 437
Благодаря за бързият отговор. До колкото знам сакчето се вижда след 10-дневно закъснение или греша? А нещо за това кафеникаво зацапване (мн мн слабо, но го има)?

# 438
  • Варна
Кафеникавото зацапване се среща сравнително често в ранна бременност. Лекарите предписват обикновено прогестеронови препарати и по-малко физ.активност, никое кървене разбира се не е безобидно и трябва да се наблюдава от лекарите.
На мен сакчето го видяха на 5тия ден от закъснението с вагинален ехограф, може би е от значение качеството на ехографа и на ехографиста.

# 439
divo_cvete, и аз имах кафеникаво зацапване в началото. След като ме прегледа док каза, че няма нищо притеснително. Имам и преди това една неуспешна бременност, пак с такова зацапване, но тогава имах и силни болки, като менструални. Този път нямах болки, дори нямах такова напрежение в гърдите. Пиех но-шпа и утрогестан и зацапването спря.
Мисли положително и всичко ще е наред този път  Hug Hug Hug

# 440
Благодаря ви момичета за съпричастността. Току що се връщам от преглед и отново нищо не се вижда в матката. Д-ра беше готов веднага да ми прави лапароскопия. Питах го за кръвен тест- нямало нужда. Но аз разбира се не се съгласих и реших да чакам. Преди време, когато все още мерех БТ знам, че овуто ми е доста по-късно от нормалното. Така че все още се надявам. Закъснението ми е 8 ден. Мислите ли, че може да е рано все още да се види това така чакано сакче? http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=151644 колко време продължи при теб това кафеникаво зацапване при успешната и кога започнаха болките при неуспешната бременност? Спомняш ли си?

# 441
Mima_mma   аз също съм горе-дилу в твоите седмици.Преди около две седмици и аз получих обилно кървене(не след секс) много се притесних и на другия ден бях на лекар.Слава Богу всичко беше наред Praynig Насявам се и при теб всичко да е наред,но невъзможност да излезеш от работа или пък аг което не работи утре не бива да те спира да потърсиш лекарско мнение.Моят съвет е утре да посетиш някой аг кабинет>успех стискам палци всичко да е наред Hug
 divo_cvete   аз също съм минала през извънматочна бременност и до края нямах ни една болка абсолютно ниииищо-даже се чувствах супер.Но това не значи че при теб пак се повтаря.НО момичета минал веднъж през извънматочна бременност трябва да се наблюдават добре при закъснение.При 8дни закъснение е възможно все още да не могат да видят сакчето.Както ти казаха и момичетата хубаво е да те погледнат с вагинален ехограф.Зацапване също може да има и при нормална бременност но и при извънматочна за жалост.Моят съвет към теб е възможно най-бързо да си пуснеш кръвен ЧХГ тест който задъължително трябва да повториш след 48 часа,и да потърсиш второ мнение на специалист.Стискам палци да ни донесеш добри новини Hug

# 442
  • Варна
divo_cvete при успешната бременност зацапването продължи целият първи триместър. Confused
При извънматочната не знам колко точно, защото приех първоначалното зацапване за цикъла ми, след това спря известно време, а после се появи пак. Тогава вече отидох на лекар, нямах никакви симптоми на бременност и дори и тест не бях правила. Гинеколожката ми ме гледа на ехограф и не видя нищо обезпокоително, едва след като отидох в спешното с жестока болка им просветна че може да имам извънматочна бременност. Заведоха ме при един от светилата във Варна - д-р Корновски, който с обикновен вагинален преглед я установи. ooooh! Операцията ми не беше лапароскопска, защото тръбата се беше разкъсала.
Така че със следващата бременност забременях с една тръба.
Непременно потърси друго лекарско мнение или поне опитен ехографист с добър ехограф.

# 443
  • Варна
Почти 14г.с. съм и преди малко като отидох до тоалетната видях съвсем малко кафеникаво зацапване(приблизително колкото игла),  по принцип си имам бяло течение, но от няколко дена си е редовно (не е обилно просто зацапва бельото). Преди седмица бях на лекар и всичко е нормално(доктора каза, че е добре отгледано бебе, пулса си му е нормален). Някой има ли представа дали това може да е признак на спонтанен аборт в този период от бременността? Дали на някого му се е случвало?
Защото при предната ми бременност спонтанният аборт беше много по-рано и имах прорязване преди да почне да ми зацапва и впоследствие да кърви. Ако продължи да зацапва отивам още утре на лекар, но сега искам да чуя мнението ви, понеже много се притеснявам, а няма какво да направя  Sad

# 444
може нещо да си се натоварила и затова да е кървенето!Иначе бяло течение ще имаш и постепенно ще се усилва с приближаване на термина.Но все пак ако не отшумее отиди задължително на лекар!Не би трябвало да е сериозно,но пък поне ти ще се успокоиш след прегледа! Hug

# 445
Здравейте отново. Вчера бях на преглед и все още нищо не се вижда в матката- 9-ти ден, но също ми направиха и кръвен тест. ЧХГ беше малко над 900. Утре ще ходя за повторен. Според д-ра резултатуте са обнадеждаващи, но след утрешните изследвания ще има повече яснота. Кафеникавото зацапване го няма от вчера, но сега имам мн.леко розовеещо върху хартийката. Не знам дали е обезпокоително, но аз си давам кураж и надежда!
putity, надявам се при теб всичко да е ок. Благодаря на всички за подкрепата. Ще ви държа в течение какво се случва при мен.

# 446
Здравейте, сега попадам на темата.. .. снощи получих зацапване, което е с кафеникав цвят , днес бях на лекар, сакчето си е на мястото , но ми е възпалена шийката на матката от където идва и кървенето. Гледам , че са ви изписвани прогестеронови препарати, а на мен ми изписа Полижинакс - антибиотик????

# 447
прогестероновите препарати карат маточната стена да се удебели,като потози начин тя обхваща по-добре плода и не му позволява да падне!А ти, мила, имаш възпаление!Затова са то го предписали!Дано скоро всичко с теб да е наред Praynig

# 448
divo_cvete, при успешната бременност кафеникавото зацапване продължи 3 дни, след което спря и след още няколко дни започна отново.Плоден сак видяхме след около седмица закъснение.
При неуспешната бременност всичко приключи доста по-бързо. След 5-6 дни закъснение се започна зацапването заедно с болките и за няколко дни всичко свърши.Тогава правих кръвен тест, но резултатът беше много по-нисък, от колкото трябва. Не отговаряше на седмицата, в която бях.
Стискам ти палци!!!!

# 449
Привет! Ще продължа да пиша, за да съм полезна на някой друг след мен, както сте вие сега за мен, а и за съвет, разбира се. Вчера направих повторен кръвен тест и резултата на ЧХГ беше 1886, което доста ме обнадежди- имаше удвояване на стойностите. На преглед съм обаче чак в понеделник и не знам как ще издържа до тогава. Мислите ли, че въпреки това е възможно да е извънматочна? При мен при извънматочната стойностите стигнаха до 350 и започнаха да намаляват. Това кафеникаво зацапване продължава- отново мн слабо, но болки нямам засега. Моля ви, споделете. В други теми прочетох за такива случаи на високи стойности на ЧХГ и извънматочна, но всички бяха след инсеменация.

Общи условия

Активация на акаунт