Има някакво мнение в обществото, че бебетата/децата са ужасни манипулатори и ние трябва да им покажем кой е шефа от рано. Не знам точно откъде идва, но според мен прави нормални ситуации в големи битки. Абсолютно ненужно и с нищо не помага. Тази идея ме влудява и сигурно затова бях по рязка, но гнева ми не беше насочен към теб. Но в твоя случай, като малката реве и ти казваш само иска да е до теб, ти можеш да погледнеш на това по два начина:
1. тя ме манипулира и иска да ме подтисне и да победи; или
2. тя има нужда от мен/от внимание
В зависимост от това как го приемаш ще отговориш:
1. ще се затвориш и ще се ядосаш и опиташ да се "предпазиш": или
2. ще ти стане мъчно, ще ти се стопли сърчицето и ще се опиташ да и помогнеш (както ти си решиш).
Аз просто исках да ти покажа, че факта че тя иска да е до теб, не е толкова голяма работа. НЕ означава че тя иска да ти стъпче и да е победителят на "битката". А това как решиш да и предложиш комфорт и грижа, си е твоя работа - да спи при теб, да я гушкаш докато заспи, да стоиш до нея на леглото...няма голямо значение. Промени си възгледа и повечето от неприятните чувства няма да са там

Май-нейм , аз не ваксинирам. Причините са много и не е лесно да ги изясня бързо. Много четене му падна. Накратко - инжектиране на вируси и отрови които идват с тях е напълно не естествен начин да се гради имунитет; ефикасноста им не е доказана; никога...никога не са изследвани за безвредност и за дългокрайни ефекти; когато напълват децата с всички тези ваксини, те се развиват и имунната им система е недорасла и кой знае какви последици идват от това...прекалено много неизвестни фактори. Ваксините тука не са задължителни.
Вечи,
...не е хватка, казваш
А за гушкането-гушкайте се ге мъниците всички знаем,че те имат нужда от това,според мен това не е лигавене.Големите ми синове са гушкани до припадък всеки ден и всяка нощ,но този период много бързо отмина и сега са едни сериозни и отговорни малки мъже!Т.е всичко с времето си.Хубав ден момичета ,дано времето ни е хубаво...
Мястото на съпругът ти е до теб в леглото. Бебето е временно при вас (имам предвид като другарче за сън) и може да се нагодите така, че да сте тримата
Е, когато започна да спи (имам предвид да не пищи по няколко часа) просто нямах никакви сили да я оставям обратно в креватчето й. Решението да я взема окончателно при нас дойде с много четене за атачмънт парентинг, ко-слипинг и всички ползи от това