Нека оздравяват всички болни птички в СЕПТЕМВРИйските редички

• 19 980
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
Ланвинка, усетих се аз късно че думите ми може да са прозвучали строги, но късно. Идвам да се изясня.
Има някакво мнение в обществото, че бебетата/децата са ужасни манипулатори и ние трябва да им покажем кой е шефа от рано. Не знам точно откъде идва, но според мен прави нормални ситуации в големи битки. Абсолютно ненужно и с нищо не помага. Тази идея ме влудява и сигурно затова бях по рязка, но гнева ми не беше насочен към теб. Но в твоя случай, като малката реве и ти казваш само иска да е до теб, ти можеш да погледнеш на това по два начина:

1. тя ме манипулира и иска да ме подтисне и да победи; или
2. тя има нужда от мен/от внимание

В зависимост от това как го приемаш ще отговориш:

1. ще се затвориш и ще се ядосаш и опиташ да се "предпазиш": или
2. ще ти стане мъчно, ще ти се стопли сърчицето и ще се опиташ да и помогнеш (както ти си решиш).

Аз просто исках да ти покажа, че факта че тя иска да е до теб, не е толкова голяма работа. НЕ означава че тя иска да ти стъпче и да е победителят на "битката". А това как решиш да и предложиш комфорт и грижа, си е твоя работа - да спи при теб, да я гушкаш докато заспи, да стоиш до нея на леглото...няма голямо значение. Промени си възгледа и повечето от неприятните чувства няма да са там  Hug

Май-нейм , аз не ваксинирам. Причините са много и не е лесно да ги изясня бързо. Много четене му падна. Накратко - инжектиране на вируси и отрови които идват с тях е напълно не естествен начин да се гради имунитет; ефикасноста им не е доказана; никога...никога не са изследвани за безвредност и за дългокрайни ефекти; когато напълват децата с всички тези ваксини, те се развиват и имунната им система е недорасла и кой знае какви последици идват от това...прекалено много неизвестни фактори. Ваксините тука не са задължителни.

ВечиJoy ...не е хватка, казваш  Joy

# 286
Момичета-кокичета,  ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА която Моарейн направи ......

Опаааа, тя обаче е заключена. Ако я отключат добре, ако не ще си направим нова, а дотогава ще си пишем очевидно в тази....

Сега да споделя аз за нашата нощ, ЕВАЛА на този, който е измислил клеевата и двойно ЕВАЛА на вас, от които научих за нея. Снощи му капнах на дреб там колкото трябваш и резултатът е - изключително спокойна нощ, няма хъркащо носле, засега и сополки няма , събудих се изключително щастлива а и той по същият начин спеше в кошарата разпльокан но корем и почти усмихнат..... Какво ми трябва друго, за да стане тая ми ти клеева първи мой приятел, хи хи хи.

Обичам вииииииииииии.......

# 287
Добро утро!Ние ли сме най-ранобудни  LaughingИцко много,много не спи сигурно го смята за загуба на време Joy откакато проходи е страшно става ииии СТАрТ бърза да обиколи цялата къща runningА за гушкането-гушкайте се ге мъниците всички знаем,че те имат нужда от това,според мен това не е лигавене.Големите ми синове са гушкани до припадък всеки ден и всяка нощ,но този период много бързо отмина и сега са едни сериозни и отговорни малки мъже!Т.е всичко с времето си.Хубав  ден момичета ,дано времето ни е хубаво...

# 288
ДУ Hug
Започвам по ред:
Сиси, прав е мъжът ти като твърди, че вече спиш с друг мъж. Повярвай ми, може да го е вметнал на майтап, но всъщност съм почти убедена, че той се чувства точно така Peace Мястото на съпругът ти е до теб в леглото. Бебето е временно при вас (имам предвид като другарче за сън) и може да се нагодите така, че да сте тримата Peace В момента ние спим трима на легло с ширина 120 см Peace Бебето отива от външната страна, вземате една преграда, която закрепяте на спалнята или просто слагате столове от страни и готово Peace
Ани, сигурна съм, че никой не е искал да ти вмени, че си лоша майка Hug Факт е, обаче, че ти говориш за цялостна промяна в поведението на детето нощем и най-вече за неутешим рев. Ако така ще ти е по-лесно ще споделя директно своя опит, като ще се старая да не слагам позотвни или негативни оценки на разни факти (само, за да не изглежда така, че ги мисля за теб Hug) Сияна беше ревла. Ама ревла от класа. Будеше се нощем през час-два, имаше колики до третия месец, които се изразяваха в ревове по 2-3 часа... и разнасяне, разбира се Tired Е, когато започна да спи (имам предвид да не пищи по няколко часа) просто нямах никакви сили да я оставям обратно в креватчето й. Решението да я взема окончателно при нас дойде с много четене за атачмънт парентинг, ко-слипинг и всички ползи от това Peace Не издържах, когато започна да спи върху мен и да суче по цяла нощ. Вече й бяха избили зъбите и нямаше причина, за да родължаваме с това (според мен тогава вече нито тя спеше добре, а за себе си не искам да коментирам). Точно три нощи ни трябваха, за да спре нощното сукане и тя да започне да спи изцяло в нейното легло Peace Първата вече плака около 5-10 минути, втората помрънка, а на третата вече спа непробудно. ПРиспивахме с с приказки, галене, гушкане... Е, не усетих това да е оказало негативно влияние. Т.е. май точно уцелихме момента. Тя не промени поведението си, не се залепи за мен... Т.е. по никакъв начин не показа, че тази смяна й се е отразила зле Peace
Убедена съм, че идва време, в което децата сами избират самостоятелността си Peace
А нощният сън с бебето не ме прави по-добра майка. ПРосто съм от онзи тип мързеливци, които искат да спят. Ако това значи да не ставам по 10 пъти, за да давам води, бииб и т.н., то значи бебето да е при мен. Е, чувствам се добре от това. Честно казано особено сега като някак знам, че друго бебе ще имаме по-трудно (трябва доста да скланям Иван), тези мигове са ми безценни Peace
Това, което всички споделихме не беше, за да те накараме да се чувсваш лоша майка, а за да видиш, че дори детето да спи при вас не е толкова страшно нито "непоправимо". Всичко това са периоди и те отминават, а после идват други... И така - гръговрат Peace

# 289
  • Пловдив
Добро утро,
Инка радвам се че сте се наспали,и ти пак си пишеш по стария ведър и щастлив начин.Аз също съм от хората,които гледат позитивно на нещата,и от малкото съм доволна и щастлива.Единствения фактор,които може за ме притесни са болежките на дребусите,тогава пак се държа,ама душичката ми е свита.
Моето мнение по дискусията за спането и лигавенето се припокриват с вашите.Мисля,че това са две различни неща.Особено на тази възраст все още за съзнателно тръшкане и лигавене още повече нощно време е рано да се говори.Сега децата свързват света,най-вече с майчината ласка и внимание,а като прибавим и по-различната структура на съня при бебчетата ето ви основание нощно време да сте близо до децата си.Напълно съм съгласна със Суити за определянето на границите на поведение,разбира се пак разумно поставени/децата не са войници/,защото децата задължително се пробват да видят докъде,как,кога може да преоткриват собствените си възможности.
Моите деца и двете не спят при менв леглото,но винаги съм близо до тях.И Крис и сега Мони си заспиват в легълцата,а през ноща действам спямо ситуацията-първо пробвам с галене,даване на водичка да овладея нещата,като не стане и хленча премине в силен плач-вдигам,люлея или взимам при мен.Чесно казано рядко се случва последното.Крис ми се будеше на всеки два часа,докато стана на 2.5г,Моника за сега се представя по-добре.И аз не се чувствах добре тогава,но ето и това мина.Сега вече спи самичък но ритуала вечер си го търси-книжка/вече сме на третата Хари Потър/ и гушкане 5-6 минути.
Ние сме добре,вчера бяхме на тържество в градината-беше много хубаво-с песни и танци на народите.  Crazy
Днес ще садя цветя на двора на къщата,прохождам в градинарството-да видим как ще се справя.Лек ден на всички

# 290
Бързам да уточня, преди и други да са писали, че не съм имала предвид, че вие сте ми вменили, че съм лоша майка!!! Вие просто сте споделили мнението си. Чувството дойде от факта, че съм единак в разсъжденията си, разбирате ли?! Не, че вие сте ми го вменили!Всеки има виждане за нещата. Асе, не съм толкова тънко обидчива мила.  Hug По принцип още преди да напиша първия си пост знаех какви отговори ще получа, но просто имах нужда да споделя.
Тази нощ Аида спа непробудно до 9 ч...

# 291
Lanvinka, не си единак в мисленето си! И аз съм против спането на бебето в спалнята на родителите. Никога, ама никога бебинка не е спала при нас. Сутрин си я взимаме и си я гушим с таткото преди той да тръгне за работа. И той като съпруга ти всеки ден пътува - има дни в които изминава по 600км. Нямаме друга стая, в която той да отиде да спи, ако малката плаче. Слава Богу, да чукам на дърво и ДНЧД тя е спокойно бебе. Легълцето й е до спалнята ни и веднага мога да й дам водичка или бибка, дори без да ставам. Така, че и аз мисля като Деска: "Смятам категорично, убедена съм, че децата ми са достатъчно обичани и беz да спим в едно легло. Те не са го искали обаче.. "

# 292
Добрутро
Помолих да отключат другата тема, дано са ме "чули"  Wink
Мама на четирима  Hug и едно голяма БРАВО на малкия Ицко. Самичък ли ходи, кога се пусна, раzкажи малко повече. На всички ще е интересно Simple Smile
Шейлето както винаги е толкова точна и ясна.. А и освен това е толкова сигурна в себе си zа всичко, което прави или не прави, че неминуемо всяко нейно решение, що се отнася до собствените й деца е правилно. Като я чета и направо не мога да повярвам как сама усеща нещата и как това дето усеща винаги е правилно..
И си толкова спокойна.., все едно си родена, zа да гледаш деца. Не zнам, но zащо не се zамислиш да се квалифицираш в нещо като "съветник zа млади и не толкова млади майки" или пак такъв zа "истината в отношенията майка_дете" ? Щото явно не ти липсва и умение да обясняваш, и то така, че всеки да те раzбере. И най важното, че всичко е въz основа на опит плюс информираност. Ама сериоzно питам? Със сигурност много има какво да се научи от теб и можеш да помогнеш на сума народ. А пък твоите хора имат късмет, определено са случили на майка  Hug
Времето се раzвали, жалко...
А, отключена е вече, айде юруш натам  Joy Само да иzчетете и тука каквото има  Joy Wink

# 293

Общи условия

Активация на акаунт