Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 451
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
Инатът калинкин е световно известен, когато тя не иска нещо, разбират през девет планини в десета. Mr. Green
Joy Потвърждавам с двете ръце!
А, тук не мога още да се изкажа  Laughing
А за зърната почти постоянно усещането ми е като да са протрити. По едно време дори занимавах Асенцето, защото си мислех че нещо не и е наред в устата на сукалката малка. От самото начало много ми мачкаше някакси зърната и до ден днешен все имам чувството, че не го е усвоила добре този процес. Кака и имаше прекрасна техника  Laughing, но тогава пък аз бях млада и глупава.
Скреч много добре е маркирала ритъма на децата, така че няма нищо страшно в махането на памперса. Важното е да се доверим на себе си и на детето и да не се вманиачаваме прекалено, за да не му досадим  Peace.

# 121
А да забравих да кажа че поедно време лявата гърда (която е доста по голяма и млекодайна  Crazy) ме болеше ма сякаш самите канали вътре беше нещо им станало от много смукане ли не знам беше много гадно чувство ма ми мина от самосебе си  Mr. Green

# 122
Да споделя накратко и аз моя опит в тоалетното обучение. Когато малката стана на 6м. започнах да я изпишквам на горе-долу на  всеки един час(по-скоро да и предлагам пък тя пишка, ако иска), в интерес на истината само за няколко седмици разбра какво трябва да се прави, беше някъде на около 10-11 м. когато напълно спря да пишка нощем, въпреки че суче през ноща, малко след като навърши годинката и махнах изцяло памперса. И досега по веднъж на ден си имаме по едно пиш в гащите и един два пъти седмично и ако, все още не ми казва с думи, но понякога ми дава сигнали, а и аз вече съм и научила ритъма, така че горе-долу се оправяме. Този път ми се видя доста лесно, така че живот и здраве, ако имам друго дете пак смятам така да практикувам, само май трябва да започна по-рано.

# 123
  • WA, USA
Момичета, не знам дали тук трябва да попитам или нова тема да пускам, но имам въпрос относно кърмене в тандем. Синът ми е на две години и 5 месеца и е кърмен докато стана на 18 месеца. Сега съм бременна в седма седмица и започнах да го подготвям за бременността, ново бебе и раждане, защото мисля да раждам в къщи и искам да го приеме като нещо нормално и красиво. Проблемът е, че винаги сме казвали че кърменето е за бебета и тъй като той не е бебе вече, мама няма мляко за да го храни. Сега обаче тъй като ще има ново бебе и той явно е направил връзката и непрекъснато като ме види гола ме подпитва за сукане, прави звуци все едно суче, и т.н. Очудвам се че още помни след почти година сух период, а и отбиването му беше много лесно и естествено. Та въпросът ми е дали ще му навреди по някакъв начин ако му дам да суче, когато дойде бебето и ако той поиска сам. Нямам намерение да му предлагам, но не искам да го отблъсквам ако настоява.   

# 124
Да кажа моя опит. Синът ми е отбит, когато вече бях бременна с дъщеря ми. След като тя се роди, той пожела да опита от млякото на мама отново, но изобщо не можа да засуче - сукателният рефлекс явно беше изчезнал. От тогава, от време на време като реши да се поглези, пръсвам му в устата малко млекце и той се облизва доволно. Разбира се, голям е вече за такива неща, но го правя, за да се чувства толкова специален, колкото и малката.

# 125
Скреч, щом детето си се развива добре и е здраво, няма какво да го мислиш, наистина. Рано или късно то ще си го навакса, ако въобще има нужда от това. Имам една позната, много дребничка и слабичка, и момченцето и е такова, и е много здраво - ами нормално, нали повечето момченца приличат на майките си. Само кантарът да не пада надолу, както при Настя доста падна и дали щеше да се застопори най-сетне в един момент и на колко не поех риска да проверявам повече. Слава богу, че открих други методи да спася отчайващото положение, фууу, не искам да си го спомням този период...  ooooh!  А ПЗ си е най-доброто възпитание (с най-бързи резултати и не само) в хранителните навици. Така или иначе много деца, хранени само педагогически, приемат кърма в много по-големи количества, в сравнение с количеството твърда храна - нали храната не я възприемат като средство за наяждане, в смисъл като нас възрастните, до ситост, а най-вече като забавление и е логично да не наддават много. А иначе забравих да кажа, че кърменето при нас не влияе, не я засища, че да и пречи на храненето, дори често е по-спокойна при ядене, ако преди това съм я накърмила.
Добри идеи ми дадохте за гърнето. Благодарско.  Hug  Ако се сещате още, давайте насам.  Laughing
Инстинкта ми явно правилно ме води, защото повечето неща вече ги правя. Днес дори купих седалка за тоалетна чиния (доста се чудех дали не трябва чак след като се научи на гърне, но все пак любопитството ми надделя и я купих) и пробвах Настя един път върху нея. Седя повече, сигурно защото и дадох да сучи, пък и нали няма опора под крачетата и не може да се стане толкова лесно.  Mr. Green  Засега явно сме на фазата "интересно - локвичка за цапкане", макар че често се хлъзга и като падне плаче (ако пада от спъване никога не плаче, но от хлъзгане много се стряска). chiges, при нас сутрешното изпишкване не се получава. При събуждане я кърмя, докато се доразсъни и сама се откаже, и ми замирисва на урина, т.е. предполагам, че се изпишква, докато сучи. Защото като станем я оставям без памперс и минава поне час докато се изпишка. Но аз всъщност едва от няколко дни съм започнала и не много сериозно (забравям  Blush) и така или иначе засега сяда на гърнето само за секунди, съответно няма попадение все още.
Настя си откри нова игра, сучейки - с крачето (пръстчетата) "се закача" с другата гърда (зърно).  Simple Smile  Лошо няма, само че вкъщи ходи боса, така че не е особено подходящо откъм хигиенна гледна точка. По принцип все ме е страх да не ме пипа с мръсни ръчички да не ми се получи някоя инфекция или възпаление. Може ли това да се случи, как мислите? Мауче, много ме разсмя с оня пост, дето Халя суче като акробатка с вирнати крака.  Heart Eyes  Сигурно е много сладка, макар че за теб сигурно е изнервящо - все пак се опитваш да я приспиш в този момент. И все се глася да те питам това Халя като умалително на Калина - откъде е, твой патент ли е, много кефи.

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 03:49 от desi_sunshine

# 126
Деси, не и ли е студено на крачетата боса? Аз малко се страхувам да я пускам босичка у дома, че да не настине на теракота... Въпреки, че е към 30 градуса... ходи с анатомични пантофки.
А дали не е по-полезно за крачетата да са боси, сега когато всичко се оформя? Някой да се е консултирал с ортопед?
И още - знаете ли нещо против комари? Всички препарати за контакти са много отровни, а контактите са ни ниско монтирани и малката ги стига!
А за килограмите - Скреч, не си само ти! Все още моята девойка е 9.5 кила, а като бяга бузките и се тресат! Корем няма, ребрата се четат и краката са и много кльощави, но не правя компромиси с храната. Нито залъгвам с ТВ! Преди 2 дни и избиха 2 кучешки и като че ли попрояде...  Praynig

# 127
Да се вясна насам че ме досрамя  Blush
Похвалвам се че от два месеца съм само с едно кърмаче. Понякога по навик пак налита Ива, но само ме целува и се отдръпва  Heart Eyes
Дес и ние шляпаме боси и голи и се пързаляме от пиша и падаме. Взе да схваща Емичка и вече кляка, а като се изпишка чака да я вдигна, знае че ще падне ако стане сама. Гърнето обаче е само за сядане или за каска Simple Smile
Ще опитам да се върна да ви попрочета малко назад.

# 128
  • Бургас
Хей Мери, тези дни си мислех за вас точно в тази насока. Дали Ива все още суче, а то каква била работата. Ние другия месец правим 4 год. и в тази връзка съм се замислила, кога ли ще и дойде момента за отбиване на Цвета. Засега не дава признаци  Simple Smile , че даже се ядосва, когато реша, че сега не съм в настроение или откажа второ кръгче сукане  Laughing

А за шляпането боса ... първо ние в къщи пантофи отказваме да носим, още като се затопли приключваме с чорапите и нищо не може да я накара да обуе чорапи.

За прохождането - най-добре колкото може по-често да бъде босо детето. Аз моето момиче го пусках да шляпа босо по плочките, защото прохождаше лятото.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 10:02 от addi

# 129
Настя също от 2-3 месеца не търпи ни пантофи, ни чорапи, в по-студеното време се принудих да и слагам чорапогащници вкъщи, а тя рядко беше носила преди това и не беше свикнала с пристягането. Но свикна, къде ще иде. А като се стопли, направо вдигнах ръце да и слагам все чорапите (особено левия събува - странно  newsm78) и си я оставих боса, окуражена от ортопеда, при който я водих наскоро във връзка със силно О-образната и походка, включително и стъпалата (пак лявото повече). Нямаше проблем, слава богу. Тя явно е чула ортопеда като каза да ходи колкото може повече боса и изпълнява чинно, за разлика от това, което казват мама и тати.  Laughing
п.п. Иначе и ние имаме теракота вкъщи, но само на някои места, а основно сме с корк. Понякога и измръзват крачетата и нослето, гледам да не я оставям поне да седи на теракота.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 12:04 от desi_sunshine

# 130
  • FRANCE
Здравейте и от нас,
Алекс ходи съвсем гола из къщи и двора ooooh! С теракот сме но в момента в който я обуя настава писък докато се  събуе (по случая се научи сама да го прави. Памперса сама си го събува, но понеже сме оше на вие с гърнето се случва пишкане навсякъде.  По съвета на Мяуче започнах да я подканям по често, та по някой път уцелваме Simple Smile
Деси и Алекс иска "цициката" да и цункала пръсчетата на крачетата. И аз малко се шашкам о инфекция.
Да ви се похвалим от два дена правим опити за спане във собствено легло/стая. Всъшност и е забавно да си спи в собствено легло. Баща и го направи с дървета от четирите края (май по добре да пусна снимка едва ли някой ме разбра). Но проблема е че продължава да се буди-на брой пъти, съответно аз ставам и обикновено към 4 сутринта ми писва и я взимам при мен.

приятен ден

# 131
Мадам, а колко е голяма? Откакто я пробвате да спи сама, повече ли се буди или просто продължава без промяна от преди това? Пусни, моля те, снимка на леглото, не можах да схвана, но звучи интересно.  Laughing
Аз, да ви кажа, май ще се откажа от слагането на гърне до следващото лято. Доста за дълго го отлагам, но не мога да си представя да стои непрекъснато гола зимата или мокра (често с мокри дрехи). Така или иначе, ако не се откажа до зимата се съмнявам да се е научила да си казва (да показва, че още не говори), т.е. пак ще трябва да и сложа памперс за през зимата и тя ще се омързеливи и ще забрави и наученото. Просто ми се струва много малък шанса да се научи още това лято. Смятам, че още е много малка и в най-добрия случай ще имам късмет само до някое случайно по-скоро попадение в гърнето. Може и да греша, какво мислите по-напредналите?

# 132
  • София
Desi, зависи от детето, но аз моето миналата година въобще не успях да го науча, а тази стана много лесно, затова по-добре отложи за другата, ако видиш, че не става.

Мери, честито ти пораснало детенце! Heart Eyes
Божеее, още 2 г. ли трябва да чакам, настроила съм се вече да отбивам, но искам да е естествено. Знам отговора, не ми казвайте. Grinning

# 133
Още едно кърмаче, дето е на вълна махане на памперса! Миналата година опитах - беше на година и половина. Цяло лято без памперс, не й омръзна да си пика наволя където свари. На гърне винаги е сядала, но ако не нацеля момента.... Иначе много често си вършеше работата на гърнето.  Преди няколко дни решихме да опитаме отново. Аз вече работя и трябваше да убедя баба ми да участва, че тя я гледа. Прибирам се един ден - и о чудо! Баба ми я оставила по гащи. Това беше в четвъртък и оттогава имаме не повече от 3 инцидента! Подканяме я често, но сама не си казва. До днес! Днес баткото е вкъщи и тя на два пъти му казала, че има "пике". Той й свалил гащите, седнала на гърнето, после я загащил и измил гърнето в банята. Не са ли големи сладури! Но все още нито веднъж не съм успяла да я накарам да пикаме навън. Просто не иска и не иска! Затова сме ограничили излизанията и добре, че имаме двор. Голямата работа обаче е недостижима величина. Рядко се случва на гърнето. А сега като сме с гащи.... е, представяте си. Laughing
Ето ви и една статия от БТА:
BTA 0 - 15.6.2009 г. 15:12:00 - Кърменето подобрява оценките в училище

Здраве - САЩ

Денвър, 15 юни /БТА/
     Кърменето е свързано с подобряване на оценките в училище и с увеличаване на шанса за обучение в университета, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от ЮПИ.
    Изследването  проследило оценките на братя и сестри, като някои от тях били кърмени от майките им, а други - не. Екипът под ръководството на проф. Джоузеф Сейбия от Американския университет в Денвър и проф. Даниъл Рийс от университета на Колорадо в същия град използвал данни от национално изследване за тийнейджърското здраве. Изследователите заключили, че допълнителният месец кърмене е свързан с подобряване на оценките в училище и увеличаване на вероятността за постъпване в университета.
    Изследването е обхванало 126 братя и сестри от 59 семейства.  Получените резултати показват, че здравословните ползи от кърменето могат да доведат до значими предимства в обучението на децата, се казва в комюнике на проф. Сейбия.  Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Human Capital.

# 134
Не че сме много напреднали, но мога да споделя как стоят нещата при нас. Детето ми по начало не е от тези, които си казват. Много, много рядко казва пис или се хваща за гащите, а напоследък идва, поглежда ме настойчиво в очите и изръмжава, когато и се ака. За да не се чудя какво точно става, понякога придружава с миризлива бомбичка  Laughing. През цялото останало време караме на интуиция- когато ми хрумне, че и се пишка- предлагам. Ако съм пропуснала и се е напишкала- преобувам и избърсвам локвичката. Не стои мокра и не измръзва дори и зимата. Понякога кляка до гърнето и се изпишква през гащите  Laughing, но не е проблем, харесва ми, че се опитва да бъде самостоятелна. Основно пишка докато някой я държи над тоалетната- явно повечето деца не обичат особено гърнета. В крайна сметка не мисля, че сме я научили на нещо. По- скоро се нагодихме помежду си. Не мога да кажа доколко трябва постоянство- в смисъл забравят ли като не им се предлага да пишкат за известно време.
 Деси , просто опитай. Ако натоварва теб или детето или пък те кара да се чувстваш неспокойна и да имаш чувството, че дебнеш по цял ден, винаги можеш да се откажеш. За нас е станало толкова естествен процес, че никой не обръща вече специално внимание. Като кърменето  Grinning. Като са по- големи децата вече (над годинка) след сън може да не искат веднага да пишкат, а да сучат първо малко и тогава пишкат, но в общия случай веднага след сън пишкат. Истината е, че всеки трябва да открие своя си начин. Каквото и да решите- успех.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт