отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 675
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 120

TiL_kO , дали ти е възможно да спреш да ръсиш глупости?
Е ли е възможно да си пишеш по темата и да спреш да коментираш единствено хорските коментари?Умнице

# 121
# 122
Какво въобще значи "децата ще бъдат изведени от страната"!?! Дори и да я нямаше цялата тази драма, ако тези деца не искат при майка си в Полша, а при баща си в България, как ще им се отрази едно такова извеждане... Ако някой утре ви каже, че по закон трябва да отидете да живеете нам си къде, щото съдът така е решил и ви грабнат да ви извеждат, интересно как ще се чувствате... Тези деца нямат ли приятели, нямат ли планове за лятната ваканция, ей тъй хващат ги и незабавно в Полша, въобще за какво става въпрос...

# 123
Ако трябва да съм абсолютно честна : СЪЖАЛЯВАМ, че отворих линка! Сега лицето и очичките на детето, пищящо ПОМОЩ!!!! и гледащо директно в обектива ми е запечатано в съзнанието... Каква "Закрила"?!? Каква майка??? Какъв баща?!? Не мога да пиша повече в момента... Не е нормално!!!

# 124
Какво въобще значи "децата ще бъдат изведени от страната"!?! Дори и да я нямаше цялата тази драма, ако тези деца не искат при майка си в Полша, а при баща си в България, как ще им се отрази едно такова извеждане... Ако някой утре ви каже, че по закон трябва да отидете да живеете нам си къде, щото съдът така е решил и ви грабнат да ви извеждат, интересно как ще се чувствате... Тези деца нямат ли приятели, нямат ли планове за лятната ваканция, ей тъй хващат ги и незабавно в Полша, въобще за какво става въпрос...

И аз това се питам.

Каквото и да е положението с двамата родители, не трябваше децата да се травмират по този начин.
И намесата на чужд човек(рускиня ли е, каква е незнам) в цялата ситуация кой я позволи? И чии го търси тя в дипломатическата кола на Полша и взима отношение в разправа м/у полякиня и българин, че и посяга на децата.Нищо не разбирам.И аз да бях, и аз щях да й зашия няколко в муцуната.
А телевизията за какво ви излезе виновна в тая история не разбрах.

# 125
  • в Tara
телевизията хич не е виновна даже.
на нея това й е работата

# 126
Имейли на полското консулство в София:

polconsul@vip.bg
polconsul@ambasadarpsofia.org

държавна агенция за закрива на детето:
stopech@sacp.government.bg

хайде всички, които се възмутиха и потресоха от видяното по телевизията, да пратят по един протестен имейл до участниците в това насилие над деца. поне това можете да направите.

Писах и аз Peace
"Като български гражданин искам да изразя огромното си възмущение от гаврата с българските деца която видяхме всички по телевизията. Как може да се допусне такова поведение спрямо български граждани от чужденци???? Как допуснахте шест годишно дете да избяга само и само да не е с майка си? Това не е ли ясен показател че това дете не желае да има нищо общо с тази жена? Защо не се вслушахте в децата? Те не са ли хора? Нямат ли право на мнение?

След сцената,която цяла България видя по телевизията с децата от Асеновград вие продължавате ли да се наричате"Държавна агенция за закрила на детето"? По какъв точно начин "закриляхте" тези две нещастни
деца?  Нямате ли сърца? Вие нямате ли деца? Как бихте се почуствали ако така се отнасят с вашите дечица - носят и разпъват затварят в някаква кола, ако крещят и плачат за помощ???
Дано след този случай всички които не си изпълниха задълженията да закрилят двете дечица си подадът оставката или помислят как да помогнат на тези две нещастни дечица!!!"

# 127
  • София
Самата реакция на децата показва що за чудо е тази майка. няма какво повече да говорим.
Не винаги майката заслужава децата да останат с нея!

Милите дечица...............

И в други теми съм писала, когато е ставало въпрос за реакцията на децата. Едно дете е внушаемо и много лесно могат да му се сложат думи в устата. Детето се опитва да оцелява по някакъв начин и попива всичко, което му кажат хората, които се грижат за него. Един развод или раздяла на родителите го кара да се вкопчи в този, който го гледа и да приеме неговата гледна точка.
Предполагам, че на всяка от нас се е случвало от единично наше действие децата да си извадят генерално заключение. Например, веднъж да чуе майка си да псува и после да каже, че тя говори лоши думи.

Независимо какво е постановил съдът не виждам основателна причина да се правят циркове и да се твармират децата като ги откъсват насила от ръцете на единия родител. Има и по-цивилизовани начини да се вземе детето.

# 128

И аз това се питам.

Каквото и да е положението с двамата родители, не трябваше децата да се травмират по този начин.
И намесата на чужд човек(рускиня ли е, каква е незнам) в цялата ситуация кой я позволи? И чии го търси тя в дипломатическата кола на Полша и взима отношение в разправа м/у полякиня и българин, че и посяга на децата.Нищо не разбирам.И аз да бях, и аз щях да й зашия няколко в муцуната.
А телевизията за какво ви излезе виновна в тая история не разбрах.

Peace

Направо се чудя как бащата още не е завел дето за отвличане срещу тая рускиня? Все пак на дали тя е от посолството на Полша? #2gunfire #2gunfire

Самата реакция на децата показва що за чудо е тази майка. няма какво повече да говорим.
Не винаги майката заслужава децата да останат с нея!

Милите дечица...............

И в други теми съм писала, когато е ставало въпрос за реакцията на децата. Едно дете е внушаемо и много лесно могат да му се сложат думи в устата. Детето се опитва да оцелява по някакъв начин и попива всичко, което му кажат хората, които се грижат за него. Един развод или раздяла на родителите го кара да се вкопчи в този, който го гледа и да приеме неговата гледна точка.

Ето там е разковничето според мен тази майка не се е поинтересувала от децата си две години от както са в БГ, та те са били едва на 4 и 6 години когато са дошли в БГ, а преди това тя е работила в чужбина, после пък е отишла да живее при роднини поради депресията си. Колко време мислиш че се е грижила за тях?
И как според теб да реагират децата след като насила трябва да отидат при непознат човек, т.к. на практика тя е такава Peace

# 129
Бащата е объркан и изтормозен.Днес цял ден се е опитвал да направи нещо по случая.Дано отзвукът от грозната вчерашна сцена му помогне да се пребори за правдата, каквато и да е тя.Дано журналистите отразят адекватно случая и да помогнат за решаването му, в полза на децата.

# 130
Емили бащата консултирал ли се е с адвокат? Какво казва той? тук във форума има адвокати дали те не биха могли да помогнат?

# 131
Емили бащата консултирал ли се е с адвокат? Какво казва той? тук във форума има адвокати дали те не биха могли да помогнат?
Не знам, не искам и не мога да питам, това може да тласне всеки в объркано чувство за вина.Ако някой тук може да даде консултация, тя ще бъде предадена на Тодор.Но мисля, че май-май адвокатите не са си свършили работата както трябва, когато е можело нещо да се направи по по - нормален начин.Мое мнение.

# 132
Това видяхте ли го в статията в блиц.бг

Цитат
Не допуснаха исканите от мен свидетели, нито се съгласиха да се направи медицинска ескпертиза на майката - така щеше да се разбере, че наистина е алкохоличка, казва Тодор.

Само който не се е сблъсквал лице в лице със българския съд, не знае какво означава това изречение.
На това му казват "отказ от правосъдие".
И се случва постоянно.
Какви права в какъв съд да търси този баща?!
Всичко останало, което видяхме е директен резултат от това изречение и всички останали са жертви. Не само децата и бащата, а и консула и отдела за закрила на детето и полицаите...

# 133
  • София
Точно така е. Всяко дете (или възрастен), което се усети заплашено от това насила да бъде откъснато от близките си ще реагира по този начин.  Затова е трябвало да се търсят други начини, бавно и полека бащата и децата да бъдат подготвени. И на мен някой да тръгне да ми взема децата с полиция, и аз ще легна пред колата и ще изпадна в истерия! Всъщност, коя от нас би реагирала по различен начин?

# 134
Имейли на полското консулство в София:

polconsul@vip.bg
polconsul@ambasadarpsofia.org

държавна агенция за закрива на детето:
stopech@sacp.government.bg

хайде всички, които се възмутиха и потресоха от видяното по телевизията, да пратят по един протестен имейл до участниците в това насилие над деца. поне това можете да направите.

И аз писах, но ми се върнаха като неполучени...

За мен насилственото извеждане от страната от човек, с когото не искаш да живееш си е отвличане отвсякъде...

Общи условия

Активация на акаунт