отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 696
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
И аз писах, но ги върна писмата.

# 136
Моите не се върнаха, но копирах адреса и писах от личната си поща.

# 137
Това видяхте ли го в статията в блиц.бг

Цитат
Не допуснаха исканите от мен свидетели, нито се съгласиха да се направи медицинска ескпертиза на майката - така щеше да се разбере, че наистина е алкохоличка, казва Тодор.

Само който не се е сблъсквал лице в лице със българския съд, не знае какво означава това изречение.
На това му казват "отказ от правосъдие".
Какви права в какъв съд да търси този баща?!
Всичко останало, което видяхме е директен резултат от това изречение и всички останали са жертви. Не само децата и бащата, а и консула и отдела за закрила на детето и полицаите...

до колкото разбрах това се отнася за полския съд ooooh!
Въпроса е българските съдии защо спят? Защо не защитят българите и техните права а безропотно се оставят поляците да ги водят за носа?

МИсля че от днес на татък много от нас ще  си променят мнението за Полша. До днес на мен ми беше интересна държава,а от днес са ми безкрайно неприятни и омразни #2gunfire #2gunfire Дано полския консул си понесе последствията за своеволията си с детето. Може да е консул но никой не му разрешава да тормози деца!!!!

И аз писах от личната си поща, аутлука не ми работи на домашния комп.

# 138
Не е полския

Цитат
Василев обаче се оказа в капана на праворазадаването, защото вече е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13.03.2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша.

Никой не може да ни направи това дето българския съд може да ни направи.

# 139

И аз направих така, от консулството ми се върнаха и двете, само от агенцията май са го получили... Като отида на домашния си компютър, ще опитам пак...

# 140

И моето от личната ми поща го изпратих успешно до Агенцията за закрила на детето.
Сега ще пиша на другите.

# 141
Голям драматизъм вкарвате, чак Полша намразихте, че и на консула пишете...

Хайде, замислете се за следните неща:

1. Казва се, че майката на децата се е лекувала от алкохолизъм и депресия. Това означава, че е търсила помощ, за да реши проблемите си. Най-малкото не е като да не й е пукало...
Докато тя се бори, мъжът й взима децата и зачезва в друга страна... Ако е успяла да изпълзи от дупката, най-нормалното за майката е да потърси децата си. Или може би трябваше да се откаже от тях, според вас?

2. В един от линковете дето сте дали, думите на жената са, че ще уважи мнението на децата, ако успее да поговори с тях без да са под влияние на баща им. Децата са яко манипулирани, а реакциите им са дирижирани от баща им и създадената от него ситуация. Просто не им дадоха възможност да реагират по друг начин. Наоколо хора се дерат на умряло, лягат под колите, припадат... И аз да бях, и аз щях да се развикам за помощ...

3. От Закрила на детето са опитали да уредят срещи между майката и децата, както и между двамата родители и на всички заедно. Бащата е отказал. За чий ще криеш децата от майката?! И кой ще защити нейното право да говори спокойно със собствените си деца?

4. Упражняването на родителски права се определя от съда при развод. Преди това, никой няма право да отнема децата от другия родител, както се е случило.

Картината, на която сме свидетели, съвсем не е пълна и аз подозирам, че нещата ще се окажат много различни накрая.

# 142
А беше ли нужно по този начин да стават нещата?
Не можаха ли с помощта на психолози лека полека да се уредят нещата?В по-дълъг период от време.
Не ме интересува ни майката, ни бащата.Защо така травмираха децата?Това ми е въпроса.
А кой крив и кой прав-това си е техен проблем.
Институциите, които отговарят за това, не са си свършили работата просто.Ама не се и учудвам де.

# 143

1. Казва се, че майката на децата се е лекувала от алкохолизъм и депресия. Това означава, че е търсила помощ, за да реши проблемите си. Най-малкото не е като да не й е пукало...
Докато тя се бори, мъжът й взима децата и зачезва в друга страна... Ако е успяла да изпълзи от дупката, най-нормалното за майката е да потърси децата си. Или може би трябваше да се откаже от тях, според вас?

2. В един от линковете дето сте дали, думите на жената са, че ще уважи мнението на децата, ако успее да поговори с тях без да са под влияние на баща им. Децата са яко манипулирани, а реакциите им са дирижирани от баща им и създадената от него ситуация. Просто не им дадоха възможност да реагират по друг начин. Наоколо хора се дерат на умряло, лягат под колите, припадат... И аз да бях, и аз щях да се развикам за помощ...

3. От Закрила на детето са опитали да уредят срещи между майката и децата, както и между двамата родители и на всички заедно. Бащата е отказал. За чий ще криеш децата от майката?! И кой ще защити нейното право да говори спокойно със собствените си деца?

4. Упражняването на родителски права се определя от съда при развод. Преди това, никой няма право да отнема децата от другия родител, както се е случило.

Картината, на която сме свидетели, съвсем не е пълна и аз подозирам, че нещата ще се окажат много различни накрая.

Peace Peace
и ако някой ми отвле4е детето в 4ужда страна, ако Ще да пиЩи и да се дере бих си го взела при първа възможност.... (хипотети4но казано, не знам къде е истината в слу4ая)

# 144
  • out of space
Еми да не е била алкохоличка пък!  Crossing Arms Никой не й е тикал бутилките насила в устата, вместо да пие можеше да се държи като нормална майка. Сама си е направила избора!!!
Аз ако бях бивше алкохолно деграде и дъщеря ми се дереше от ужас като ме види- за нищо на света нямаше да и причиня травмата да я отделя от баща си и брат си, които сигурна съм обича, а мен мрази!!!

Да е мислила за последствията до като се е наливала- хич не ми е жал!

# 145
Интересно ми е каква тема щеше да има, ако баща-поляк беше отвел децата си в Полша и не ги даваше на майката-българка...

# 146
  • На земята, която е всъщност звезда.
А беше ли нужно по този начин да стават нещата?
Не можаха ли с помощта на психолози лека полека да се уредят нещата?В по-дълъг период от време.
Не ме интересува ни майката, ни бащата.Защо така травмираха децата?Това ми е въпроса.
А кой крив и кой прав-това си е техен проблем.
Институциите, които отговарят за това, не са си свършили работата просто.Ама не се и учудвам де.

Точно това и аз си мисля. И затова, за мен вината за цялата случка вчера носят служителките от агенцията: дипломатът беше там, за да защити своята гражданка, полицията, за да подпомага изпълнение на съдебно решение, агенцията за ......, за да се погрижи за децата по време на предаването. Е, познайте кой си свърши работата и кой не! Naughty А после и те били потресени! Явно са си мислели, че само ще присъстват, за отчитане на дейност! #2gunfire

# 147
  • София
Ужасно ми е жал за децата.
За съжаление, в цялата ситуация, няма само един виновен.
Твърдо съм убедена, че, чисто обективно тези деца са подложени на сериозна манипулация и от двете страни и чисто и просто ги употребяват и ги лашкат в различни посоки, без да имат нормално семейство и спокойна среда, в която да живеят.
За съжаление, подобни драми не са безплатни и ще оставят дълбок отпечатък в психиката и бъдещето на тези деца.
Всички участници в историята носят отговорност за това, няма невинни, няма и само един виновен.

# 148
  • Чикаго / София

Напълно съм съгласна с това. Знаем страната само на бащата. Децата лесно се манипулират, особено щом са живяли само с единия родител по-дълго време. Бързо и забравят. Ако по една или друга причина не са виждали майка си повече от година и през това време им е набивано в главата, че тя е лоша, пие и незнам си още какво, как ще искат да я видят!? Аз бях далеч от децата си 5 месеца, виждах ги всеки ден по Скайп и говорехме. Малката беше почти на 3годинки когато пак се видяхме, беше ме позабравила и в началото не искаше да дойде при мен. А никой не й е говорил нищо лошо за мен, виждала ме е всеки ден на компютъра, и пак й трябваше време да се отпусне. На голямата също, макар че тя веднага се гушна в мен. Какво остава за деца, които са били далеч от майка си толкова време, а и са били настройвани против нея.  Трябвало е предварителни срещи и разговори, но както става видно бащата ги е отказвал. И аз ако съм майка и децата ми са в друга държава, далеч от мен, настройвани с/у мен, не знам как бих реагирала, но със сигурност ще се опитам да си ги взема. От друга страна ако съм от страната на бащата, пред преспективата децата ми да бъдат взети и заведени в друга държава - и аз бих реагирала така.

Страшно е това което са причинили на тези дечица, страшно, ужасно и тъжно! Ще им остане травма за цял живот. Разплаках се докато гледах репортажа. Милото момиченце! Sad

Пуснах мейл до Закрила на детето успешно.

# 149
  • София
Стигне ли се до разправии в съд, работата върви към трагедия за цялото семейство. Мисля, че в подобни случаи действа онази притча за Соломон и двете майки. Никой от родителите не е искал да отстъпи и всеки се е надявал да излезе по-силен. Затова водят дела за родителски права. Ако поне единият беше с акъла си щеше да е готов да отстъпи само и само да не подлага децата на такъв тормоз. Няма начин родителите да не са подозирали, че може да се стигне до насилствено отнемане на децата. Но въпраки всичко са направили това, което са решили. При тях заекът е минал баира и няма връщане назад. ще продължат да се съдят и да си отнемат един от друг децата, докато не ги побъркат.

А самата организация на изпълнението на заповедта е безумно. Все едно гледам лош филм. Естествено, че ако поставиш хората в такава стресова ситуация ще има истерии и драми! Дори най-хладнокръвният човек няма да издържи.

Общи условия

Активация на акаунт